מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מתכונים משפים וממסעדות ליום העצמאות 2013

מתכונים ליום העצמאות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יוצאים החוצה אל מרחבי המנגלים? קחו אתכם כמה מתכונים ליום העצמאות שאספנו בשבילכם משפים וממסעדות. מהזיגוג לאנטרקוט ועד הירקות שליד ההמבורגר

סטייק אנטרקוט צלוי בזיגוג מאת השף צ'ארלי פדידה למסעדת אוליב ליף

6 יחידות סטייק אנטרקוט במשקל 300 גרם ליחידה
מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי
8 כפות שמן תירס
8 כפות סויה
3 כפות סילאן

ההכנה: ממליחים ומפלפלים את נתחי הבשר ומורחים בשמן תירס. צורבים את הנתחים על גריל פחמים או לחילופין על מחבת פסים לוהטת. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בקערית קטנה את הסילאן והסויה עד להמסה. מעבירים את הנתחים לצלחת ומזגגים עליהם את הרוטב. אפשר להגיש עם פירה תפוחי אדמה, פירה בטטה או ירקות צלויים.

כבד עוף ותמר מג'הול של השף סהר רפאל ממסעדת כרמים

4 כפות שמן
1 בצל בינוני פרוס
400 גרם כבדי עוף נקיים
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
2 תמרים פרוסים
¼ כוס יין פורט
1 כף סילאן

ההכנה: מחממים על הגריל מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל עד שקיפות. מוסיפים את הכבדים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את התמרים ויוצקים יין פורט וסילאן. ממשיכים לבשל כ-3-4 דקות, עד להסמכת הרוטב. מסדרים בצלחת גומה של פירה, ומוסיפים את הכבדים והרוטב מעל.

ההמבורגר של מסעדת אדום בירושלים

קילו בשר טחון
4 כפות קטשופ
1 כף צ׳יפוטלה טחון
כפית פלפל גרוס
5 שיני קונפי שום קצוצות

ההכנה: מערבבים את כל המרכיבים יחד, מחלקים ליחידות של 250 גרם. להרכבת המנה יש להוסיף ללחמניית ההמבורגר איולי, בצל סגול ועגבנייה פרוסים דק, עלי רוקט ואת ההמבורגר צלוי במידה הרצויה.

סלט רחוב של השף יואב בר למסעדת מאראבו

תפוחי אדמה מבושלים
בצל סגול
עגבניות שרי
זיתים מגולענים
חסות

הכנה: מכניסים את תפוח האדמה לסיר, מוסיפים מים ומביאים לריכוך. חוצים את תפוח האדמה בעזרת הידיים, ויחד עם 2 קוביות גבינה כחולה ופרמזן - מכניסים לתנור למשך 2 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות. מכניסים לקערה גדולה את החסות חתוכות גס, בצל סגול, עגבניות שרי חצויות, זיתי קלמטה מגולענים וגבינה כחולה. מזליפים ויניגרט ומניחים את תפוח האדמה במרכז.