Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות לפסח 2013

יין לפסח 2


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי כבר עבר את ליל הסדר בהצלחה, ועכשיו הוא יוצא לטיול בחיק הטבע, ולא שוכח להבעיר את המנגל. לא תשתו אתו יין?

ליל הסדר כבר עבר, ורוב עם ישראל ימצא את עצמו בהזדמנות כזו או אחרת במהלך החג מבעיר מנגל ורוצה לאכול ארוחת בשרים טובה. וכאן נשאלת השאלה איזה יין יתאים לארוחה. למרות המוסכמה המפורסמת והנכונה כי יין אדום מתאים לבשר אדום, כדאי לקחת עוד גורם בחשבון – הטמפרטורה. אם צהריים ואם חם, כדאי לשקול ברצינות, לפחות לתחילת הארוחה, גם יין לבן טוב –שהוא צונן וקר. לפניכם כמה המלצות ליינות אדומים ולבנים שיתאימו למהלך החג.

סדרת אסטייט של יקב תשבי

יקב תשבי משווק בימים אלו את סדרת האסטייט שלו. באופן קצת מוזר היקב משווק כעת את המרלו 2007 והקברנה סוביניון 2007, שהם יינות מלפני שש שנים, מה שאומר שאם אתם מחפשים יין מעט מיושן, בעל טעמים פחות דומיננטיים ויותר רכים ועגולים, זוהי קנייה מומלצת עבורכם. יקב תשבי משווק כעת גם את הסירה 2009 מסדרת אסטייט. הכרמים שמענביהם מוכן היין נמצאים בזכרון יעקב, וביין 14% אלכוהול. היין, מרוכז, סמיך ועם ארומות של פרי שחור, הוא קלאסי לשתייה לצד בשר אנטרקוט.

ירדן, גוורצטרמינר 2012 של יקבי רמת הגולן

ונעבור ליינות לבנים. יקבי רמת הגולן מוציאים מדי שנה את אחד מיינות הבאנקר של ישראל, ירדן, גוורצטרמינר 2012, לבן חצי יבש. ביקב סוברים כי היין "מציג ניחוחות נהדרים של ליצ'י ופסילפלורה, לצד מאפיינים של פרחוניות, פרי הדר, אגס ירוק ותפוח ירוק, עם רמזים של תבלין אקזוטי. ליין מתיקות מרומזת, גוף בינוני ואופי זני מהנה". גם ללא התיאור הפומפוזי הזה, מדובר ביין כיפי ומרענן שיאהבו אותו מקטן ועד גדול, משותי היין המנוסים ועד לאלו שבדך כלל לא מוכנים אפילו לנסות. הוא חומצי במידה ומרענן וכיף גדול להתחיל אתו כל ארוחה.

רוסאן 2012 מסדרת אדמה של יקב תבור

חבר חדש שהגיע לשכונה וכבר הספיק לקבל כבוד מכולם הוא הרוסאן 2012 מסדרת אדמה של יקב תבור. מודה על האמת, טרם הספקתי לשתות אותו, אבל כל מי שאני מכיר שכן שתה, ממליץ עליו בחום רב. הרוסאן הוא אחד מזני הענבים המשמשים ליינות הלבנים הנפלאים של "שאטונף די פאפ" אזור היין בדרום צרפת. בישראל, נדמה לי שהרוסאן של יקב תבור הוא היין הזני הראשון. מקורם של הענבים בכרמים ברמת הגולן, בגובה 900 מטר של אדמת בזלת. אם יש מעט יצר הרפתקנות בלבכם ורצון לפגוש טעמי יין שטרם מוכרים לכם, זה בשבילכם. על התווית נכתב, משום מה, שטמפרטורת ההגשה של היין היא 4 מעלות - כבמקרר ביתי ממוצע. עדיין לא טעמתי את היין, אבל ככל הנראה מדובר בטעות, משום שאפילו יינות קינוח מתוקים מאד שמומלץ לשתות קרים מאד, צריכים להיות בטמפרטורה של 6 מעלות ומעלה. כך שאני ממליץ לנהוג עם היין כמו עם כל היינות ולהוציא מן המקרר כחצי שעה לפני ששותים.

שלושה במאה

ולסיום המלצה על יין זול במיוחד שנמכר כעת במבצע של שלושה במאה. מובן שאמת הציפיות מיינות במחיר כזה צריכה להיות נמוכה, אבל בתוך הקטגוריה הזו נדמה לי שאחד היינות הטובים ביותר שתוכלו למצוא הוא המרום גליל סינגל קברנה סוביניון. ביקב מעידים: "לאחר תסיסה עבר היין השריית קליפות ארוכה, ולאחריה יושן בחביות חדשות של עץ אלון צרפתי ואמריקאי במשך 18 חודשים." מה שחשוב הוא שעבור יין ברמת המחיר הזו, הוא עושה את העבודה. שתו ותיהנו, מועדים לשמחה.