מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת המושבה 54 בראשון לציון

המושבה 54


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

דן תורן אוכל המבורגר מושלם במסעדת המושבה 54 שבראשון לציון. לצד בירה צוננת, אפשר לומר שזהו מתכון ליום מנצח

כיצד אפשר לאמוד איכותו של מטבח על בסיס מנה אחת? מזמינים המבורגר, שהוא חלון ראווה למטבח: הוא משקף את איכות הפרודוקטים במסעדה, את טריות חומרי הגלם מהירקות ועד לרטבים, מבליט את תשומת הלב של השף לפרטים קטנים והכול במנה אחת שבדרך כלל מאד כיף לאכול. במושבה 54 הפתיעו אותי עם המבורגר מנצח, וכשחלון הראווה מזמין הרי ששווה להיכנס.

המושבה 54 הוותיקה שהגיעה אלינו מירושלים מציעה תפריט מגוון ועשיר, באווירה מעט שונה מהמקובל באזור. הרחוב הרועש מצדה השני של הדלת כמעט ונשכח ברגע שנכנסים לחלל המסעדה הגדול. הצוות החייכן מסביר פנים, השירות נעים, מקצועי וחברותי והאוכל - תענוג.

איתן, מנהל המסעדה, שדואג להכניס מעט ירושלמיות לשולחן הראשל"צי, מספר על מגוון הלקוחות שבאים ליהנות מהאווירה המיוחדת: "הצלחנו לעשות משהו שונה ומיוחד. לראות אנשים מגיעים רעבים ויוצאים עם חיוך, זה שווה הכול".

את התיאבון חיממנו על שתי מנות מרשימות: חומוס ירושלמי עם הרבה גרגירים ולימון שהוגש בליווי פיתות חמות היישר מהטאבון שבקצה המסעדה, וסלט פטריות שמפיניון מוקפצות עם בצלים חיים ברוטב סודי ומתקתק שהוגש במחבת וינטג'ית כבדה. החומוס נגמר אך פיתה נשארה וכשנגמרו הפטריות עוד ניגבנו את הרוטב מהמחבת כי פשוט אי-אפשר היה לעצור. לפני שהתחלנו ללקק את המחבת, הגיעה ירדן המלצרית החייכנית עם המנות העיקריות.

ירדן ניגשה לשולחן כשהיא מחזיקה שתי צלחות ענקיות. על האחת נתח גדול של פילה סלמון צרוב על הגריל, עטוף בעשבי תיבול ריחניים, ולצדו קוביות תפוחי אדמה ברוטב צ'ילי וחמאה. על השנייה, ההמבורגר המדובר. נגיסה בו חשפה את כל סודות המטבח: קציצת בשר איכותי שתובל בקפידה ונעשה בדיוק לרמה הנכונה, לחמנייה מהודקת אך אוורירית ולא מכבידה, ירקות טריים חתוכים בעובי מושלם שמאפשר להרגיש אותם בנגיסה מצד אחד אך לא מפר את האיזון בין ירק לבשר מהצד השני, ולבסוף ההגשה – מנת המבורגר 300 גר' שעד כה מצאתי דומות לה רק בארצות הגריל של אמריקה. לצד הדג וההמבורגר, שתי כוסות בירה צוננת, והרי זהו מתכון ליום מוצלח.

כשסוף סוף חתמנו את הארוחה, בחרנו קינוח ממגש הקינוחים המרשים של המושבה, ביניהם עוגת גבינה פירורים, עוגת שוקולד מרירה ואיכותית, סופלה שוקולד ופאי שוקולד עם פרלינים איכותיים. הקינוח הנבחר, איך לא, היה הפאי עם הפרלינים, שסיים בצורה מושלמת את הארוחה הדשנה.

בפסח מציעה המושבה 54 תפריט רגיל לצד תפריט כשר לפסח