''באופן לא טיפוסי, התחשק לי מתוק. קיבלתי את ''הלנה'': מוס שוקולד שבליבה שלו צפון קרם ברולה. המוס היה מעודן ומאוזן היטב בין המתיקות האופיינית למרירות הקלה של שוקולד מריר משובח...'' דניאל לוין מבלה עם אבא בביסקוטי
''הפילוט, הוא פירוק הדג מן העצמות, הראש והזנב בצורה בה נשארת מנת דג גדולה ויפה. לדג צריך להיות ריח של ים ולא ריח של דג, זוהי האינדיקציה שהמדובר בדג טרי...'' נעמה הלוי משכילה מדבריו של השף ערן ירוחם מפודסטפס
''לקינוח הזמנו ''כדור גלידה באש''- כדור גלידה משובח שנטבל בבלילה רותחת של בצק. השילוב בין הפריכות של הבצק העוטף, הפריך והרותח לגלידה הקרה הופכת את המנה הזאת למנה מנצחת...'' יובל בלנקובסקי מקפיץ מנות בקורוסין
''השף של מסעדת קיוטו, מביא אל השולחן את המטבח היפני המסורתי, בשילוב עם טעמו המיוחד של הסועד הים תיכוני, ובכך יוצר מיזוג נהדר ויוצא דופן של טעמים, צבעים ותרבויות...'' קיוטו מציעה תפריט עסקיות אטרקטיבי בכל השבוע
לא רק לת''א מגיע לילה לבן, גם לירושלים יש מה להציע והרבה. לקראת סוף החופש הגדול, מגוון אירועים עד אור הבוקר בעיר העתיקה. הופעות בגן העצמאות, רצים למטמון, מופעי סטנד אפ ועוד. עלו לירושלים: גם לחוויה וגם לארוחה
''תפריט האלכוהול במקום מצטיין בגיוון, הן 'לרוחב' - בירות, יינות, וויסקי, סינגל מאלט, ג'ין, קוניאק, ליקרים; והן 'לגובה' – ממותגים פשוטים יחסית, ושווים לכל נפש, ועד למותגי-עילית...'' מיה בר מתניעה בבטי פורד בתל אביב
''השולחן פונה ואז הגיעו העיקריות. קדרת ים, מנה נפלאה, פירות ים בשפע ונתחי דג שהוקפצו עם ירקות שורש בציר דגים וחמאה. צבעוניות פסטלית עשירה ועם זאת צנועה...'' זיו תפוז מתענג על הבשרים ופירות הים באוקטגון
לקראת החזרה לבית הספר רשת לחם ארז וכד בני דרום, מציעים מגוון כריכים בריאותיים ולא שיגרתיים שיעזרו לכם ההורים להפתיע ולחדש בכל יום. לא עוד לחם עם שוקולד או ריבה. לפניכם המלצות ומתכונים טעימים ומזינים
''למנה העיקרית החלטתי לקחת פילה יען ברוטב יין אדום וניוקי על חמאת עגבניות. כי אם כבר יש מנה כ''כ מיוחדת ומקורית, חובה לנסות אותה, לא?...'' שיר כידן מספרת שאנשים נוסעים מחדרה או אילת כדי להגיע למטאצ' בוקס
''מה יש לאכול? הבה ניתן הצצה בסירים: הקוסקוס עצמו עשוי ''אחד-אחד'' כיאות, ומוגש בשלוש גירסאות - לבן רגיל, צהוב בתוספת כורכום ובריאותי מקוסקוס מלא...'' שפרה צח טועמת קוסקוס ''אחד-אחד'' בבא לי קוסקוס בתל אביב
"למנה עיקרית הזמנו חזה עוף בציפוי קוואקר, סובין, קוקוס ופרג, שהוגש על מצע של פירה תאנים. מנה שכמותה עוד לא נטעמה ולידה כל מנה אחרת פשוט מחווירה..." אורלי פרש אזולאי אוכלת ללא כל רגשות אשם, בקפה לואיז
''הברווז מתקתק, רך בצורה מדהימה ומושחם היטב, מוגש כפיסות קטנות לשולחן, בליווי פנקייקים קטנים, בצל ירוק ורוטב הוי-סין. הרעיון הוא למלא את הפנקייק בכל טוב...'' כתבה רביעית (ואחרונה) על מסעותיה של נעמה הלוי בסין
''יש גם כאלה החולפים במקרה או אצים רצים בדרכם לעבודה, אך לא יכולים שלא לעצור לרגע ולהצטייד בבורקס חם ועשיר או במאפה מתוק שאין כמוהו כדי להתחיל את היום בחיוך...'' מרגלית אשכול נהנת מתענוגות החיים במרכז העוגות
בממלכה של מלך החומוס האסלי מציעים עסקית אטרקטיבית, הכוללת בשר, תוספות, שתיה ואיך לא, חומוס. והכל ב-44.99 ש''ח. במלך החומוס האסלי תמצאו חומוס משובח, הנעשה בידי אמן, המוכן במקום ומחומריים טריים בלבד. לנגב בתאווה
הציפייה ל- 1 בספטמבר מעולם לא נראתה קרובה יותר, גם הארנק מגלה סימני מצוקה והופך דק מתמיד. אז איך שורדים את הימים האחרונים של החופש? לפניכם ארבע המלצות שיכולות להוות סיום מתוק לחופש גדול (וארוך) במיוחד
''בסוף הארוחה הדשנה, ראיתי את חברתי כמעט קופצת מהכיסא בבהלה. המלצר עשה כמה תרגילים מעל הראש שלי עם שתי כוסות תה לוהטות. לא רק שהן לא עפו עלי אלא נדמה היה שהתה אפילו לא זז...'' שיר כידן מבקרת באבו סאלח
''הילד אוהב מאכלי ים, הילד מת על סושי, הילד נטרף מנודלס. פתחנו עם מנה חביבה של קלמרי מטוגנים במעטפת קריספית ויפת צבע שהוגשו עם רוטב שמנת ועירית...'' זיו תפוז מוצא דרך מקורית לשעשע את הילד ביקינטון
''לעיקרית לקחנו מיקס בשרים על הגריל. לשולחננו הגיעה צלחת גדולה ועליה נחו ממיטב הבשרים: צלעות כבש טעימות, פרגיות עסיסיות ביותר ויחידת קבב רומני ארוכה במיוחד...'' קרן ויזנר מספרת על נצחון המכבים בר''ג
"לאט לאט, כמו הוויסקי בגרון, התרככתי ונתתי לתחושה של מבסוטיות להשתלט עלי. בחלק מהשולחנות (שגם הם היו בגלגול הקודם חביות אלכוהול) אנשים שיחקו פוקר..." דניאל לוין מחליק לגרון וויסקי, בירה וג'ין בשמרוק
אם את חולה כדאי שתפסיקי להניק? האם בהריון צריך לאכול בשביל שניים? האם בכל הריון הולכת לאיבוד שן? האם ההנקה משמינה? ליאורה חוברה מציגה כתבה רביעית בסדרת המיתוסים, והפעם מיתוסים הקשורים בהריון והנקה
לעיקרית בחרנו בדג פילה סלמון מתובל ברוטב חמאת לימון. ריחו התפשט באוויר וצבעו היה כצבע אפרסק שובב. הדג תובל בדיוק במידה הנכונה וטעמו היה רך ועדין...'' רונית טל ירדה מתחת לפני הים והגיעה לתפוח סדום שבים המלח
''מהר מאד, הגיעו המנות לשולחן: סלט פלורנטין שהתגלה מהר מאד כבחירה מקורית, לזניית חצילים שמלאה את תפקידה בתור מנה עיקרית, ופסטה פירנצה עם קישואים...'' עיינה גל בוחרת באלתר נתיב כנקודת פתיחה ליום חיפושים מאסיבי
יש המון דרכים לתרום לקהילה, אך סוניה פורת ובני משפחתה בחרו לתרום בדרך מקורית ואף מתוקה מהרגיל, זאת באמצעות הספר ''השקולד שלי''. הספר מכיל כ-90 מתכונים של 30 שוקולטיירים מוכרים ומוכשרים. תרומה שעושה מתוק בלב
ווק אנד וולק המתמחה באוכל מתאילנד והמזרח הרחוק, נותנת פתרון פשוט, זול ומהיר לארוחת צהריים, במיוחד בימי החופש הגדול . בווק אנד וולק, תפריט עסקיות החל מ-35 ₪ ותפריט ילדים (עם מנות מיוחדות כמו שילדים אוהבים) ב- 28 ₪
אנחנו מכורים אליהם, לא יכולים לחיות בלעדיהם וחייבים אותם גם בשעות לא שגרתיות. נכון, הכוונה למתוקים. דואט שוקולד ותפוז, עוגת שוקולד אספרסו, טרפלס ברולה, טרפלס פחזניות ועוד.. .ארבע קונדיטוריות, המון מתוקים