מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

המלצות יין לחג


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"לתחילת הארוחה הייתי ממליץ לנסות ללוות את המאכלים המסורתיים דווקא עם משקה אלכוהולי חריף כמו וויסקי שיפתח לכם את התיאבון..." יובל בלנקובסקי מציג בטור היין אלו משקאות אלכוהוליים מומלצים לקראת החג

ראש השנה הוא לא כמו כל חג יהודי אחר, מיד כשהשנה החדשה מגיעה אנחנו מקבלים חג כפול בן יומיים. מה שאומר הרבה ארוחות משפחתיות שונות ומשונות. ואם כבר מדברים על ארוחה משפחתית או עם חברים אז למה לא צרף לה יין? מה שבטוח, היין תמיד יגרום לסובבים להרגיש נעים וקל יותר.
בשביל לבחור את היין הנכון לחג צריך להתחשב בסגנון הארוחה, מה אוכלים, עם מי מתי, יום או לילה. את המלצות היין שלי לחג הקרוב ניסיתי להתאים לפי סגנונות שונים של ארוחות.

ארוחת ערב חג חגיגית- ערב ראש השנה
כמיטב המסורת קיימות משפחות המשלבות את סימני ראש השנה השונים בתחילת הארוחה כמו: תפוח בדבש, גרעיני רימונים, וגם תמרים, סלק, גזר, ראש של דג ועוד- הכל תלוי במנהגי העדות השונות.
לתחילת הארוחה הייתי ממליץ לנסות ללוות את המאכלים המסורתיים דווקא עם משקה אלכוהולי חריף כמו וויסקי שיפתח לכם את התיאבון. הוויסקי ישתלב עם מגוון המאכלים בעלי הטעמים החזקים כמו המתיקות של התפוח בדבש או חריפות של סלט גזר מרוקאי.
מאחר ורוב האנשים שייפתחו בקבוק וויסקי בתחילת ארוחת החג יקבלו נזיפה מהאמא בסגנון "שמי היה מאמין הבן שלי הפך להיות שתיין" . אפשר לנסות ללוות את כל העניין עם יין לבן נחמד וקליל- למשל הגמלא ריזלינג 2008 של רמת הגולן. יין חצי יבש מתקתק וקליל או יין קצת יותר מורכב כמו הויונייה רזרב שלב יקב דלתון שיתאים גם לליווי מנות הדג של הארוחה.

אם הגעתם למנה העיקרית הבשרית של הארוחה אתם בוודאי מחפשים יין אדום ברמה גבוהה. כאן השמיים הם הגבול... אבל יש מספר יינות שיצאו לאחרונה שכדאי לשים אליהם לב: למשל המרלו המצוין והחדש של יקבי רמת הגולן, תל פארס, 2005. מדובר ביין איכותי במיוחד דחוס ורווי טעמים, שעוד מעט יעלם מן החנויות. אין ספק שלפתוח איתו את השנה זו חוויה נהדרת במיוחד. גם יין הדגל החדש של יקב יתיר ,יער יתיר 2006, הוא יין מאוד מרשים בהופעתו החיצונית ויכול להיות מושלם כמתנה לחג.

ארוחת מנגל בצהרי היום
אם התמזל מזלכם ויוצא לכם לעשות מנגל עם חברים או משפחה בחג (זאת תמיד האופציה המועדפת אלי לארוחה בחג) אתם צריכים יין אדום וקצת אגרסיבי שיכול להתאים לנתחי בשר וסטייקים. ארצנו הקטנטונת משופעת באלו, הרבה יותר קשה להשיג כאן יינות "אלגנטיים".
המלצה ראשונה הוא השיראז מסדרת D של דלתון. מדובר ביין חביב, לא מאוד מורכב, אבל בעיקר מאוד טעים. יין נוסף הוא הבלנד של יקב יתיר קברנה- מרלו- שיראז, כמו תמיד מדובר ביין בעל גוף מלא ועוצמתי שמאוד מתאים לחיך הישראלי. יינות נוספים שיתאימו לכם לארוחה כזאת וגם יתאימו לכל כיס הם הקרנה במרלו או השיראז מסדרת הרי גליל. מדובר ביינות הפשוטים של יקב הרי גליל שבאופן מסורתי מציגים את יחס התמורה לכסף מהטובים ביותר שניתן למצוא ביינות הארץ שמחירים באזור ה40 שקלים.

אחרונים חביבים הם שתי המלצות יין מיוחדות: הפטיט סירה- זינפנדל ,רזרב של יקב רקאנטי. זהו בלנד ייחודי ליקבי רקנאטי, משילוב של 80% ענבי פטיט סירה עם 20% ענבי זינפנדל. זהו יין מורכב ומעניין בעל גוף בינוני- מלא מסוג היינות שאוצרים בתוכם רבגוניות של טעמים וריחות שכל כך חסרים במקומותינו. היין יתאים לארוחה מרובת מנות היות והוא פתוח ומציג בתוכו עושר של טעמים. זאת בהחלט ההפתעה הטובה שלי מיין ישראלי לקראת החג.
יין נוסף שיש בו חותם של מקוריות ותעוזה הוא הקריניאן רזרב של יקב ברקן. זה לא דבר פשוט לעשות יין איכותי במיוחד מזן ענבים, שנחשב עד לפני מספר עשורים, לזן ענבים נחות בארצנו. אמנם יקבי ברקן הם לא הראשונים שעשו זאת אבל היין שלהם מרשים, מקורי ומיוחד. אם מאסתם מלשתות עוד מרלו ירקרק או קברנה עוצמתי אני ממליץ לכם בחום לנסות את שני היינו המצוינים האלו.