מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבה על אייר קפה

כמו אייר לנשימה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"לצד כוסות הפוך מצויירות מהקצפה (לי פרפר ולו דובי), נהנינו מעוגת גבינה פירורים נעימה, שבהחלט סיימה ערב, שכולו הנאה צרופה, איכותית ומשמחת..." קרן ויזנר מגיעה לאייר קפה בפעם השניה, ורק מחכה לפעם השלישית

לפני כשנה וחצי לערך, דרכה רגלי באייר קפה, אז עוד מקום בחיתוליו, מגשש את דרכו באייר פורט סיטי, פארק תעשייה חדש והייטקי בקרבת נתב"ג. חזרתי לשם השבוע, לבדוק מה נשתנה בלילה הזה מכל הלילות ואכן השינוי שנפרש לנגד עיני נכבד ומשמח.
את פנינו קיבל עומר, הבעלים, שזכר אותי (איך אפשר לשכוח..) והושיב אותנו באותו שולחן נוסטלגי של הפעם הקודמת (רק פלוס בן זוג אחר...).
הפתעה מרעננת ראשונה היתה לראות שהמקום מלא אדם גם בפנים וגם מחוץ. הקהל היה מעורב, מאנשי עסקים מדוגמים למשפחות צעירות עם ילדים וזוגות בדייטים ראשונים. אירוע, שהתקיים בחדר הסמוך הפיק צלילים משמחים וחגיגיים (נודע לנו אח"כ שמדובר באירוע מיוחד לפצוע מלחמת לבנון).
האווירה, ששררה במסעדה הכניסה אותנו למוד של אושר וציפיה לאוכל שיגיע במהרה אלינו לקיבה.

התפריט החדש שהושק רק עכשיו, מכיל מספר בשורות מרעננות, מסוגי דגים ועד ספיישלים מעניינים.
הראשונות נחתו על שולחננו, החל במנת קרפצ'ו הסלמון בעשבי תיבול שום, שמן זית ובלסמי שהוגשה עם טוסטונים וקונפי שום. אישית, איני חובבת סלמון "במהדורה הנאה שלו", אך המנה היתה קרפצ'ואיסטית לחלוטין והדגישה את סגולות שינוי הטעם, שיכולה לבוא רק במנה שכזו.
מנה נוספת שערבה לחיכינו, פטריות שמפניון על מצע עלי בייבי, שהוקפצו בחמאת שום, בזיליקום ויין ופוזרה מעליהם גבינת פרמז'ן.
מנת אצבעות חלומי בציפוי פריך ברוטב טריאקי/צ'ילי מתוק היתה סבירה ושגרתית.

בהמתנה למנות הראשונות, הצטרף אלינו עומר (הבעלים) וסיפר על השדרוג והשינוי לטובה שעברה המסעדה, נרגעתי לדעת, שהמקום עובר כמדי תקופה בקרת איכות של המזון מגורם חיצוני (חבל שזה לא חובה בכל מסעדה) ותוך כדי תהייה חולמנית, הגיעו אלינו העיקריות ברוב פאר והדר.
בן זוגי שיחיה, התאווה למנת דג ולאחר התלבטות קלה, התרצה והפור נפל על דג האמנון (מושט בשבילכם), שנעשה במחבט ברזל לוהטת והוגש מפולט במשרה של צ'ימיצ'ורי עם עגבניות גריל וסהרוני פוטטו פריכים בתוספת סלט ירוק. בשר הדג הגיע רך ועסיסי והשתלב באופן ראוי עם הרוטב, דבר ששחרר מבן זוגי אנחת סיפוק וציון של אליפות בבחירת המנה.
כהרגלי בקודש, רציתי פחמימות ולכן הלכתי על מנת הרביולי בטטה ברוטב שמנת ופטריות.

הכיסונים הגיעו תפוחים וחמים אש שוחים ברוטב לבנבן וקרמי עם תפאורת פטריות, אין מה להכביר מילים על מנה טעימה אך עתירת קלוריות (אבל בהחלט מגיע לי..).
לקחנו כמה רגעים של מנוחה, להסדיר את הנשימה ואת הטעמים שהתערבבו להם בפה.. ואז הגיעו הקינוחים...
אני, המקורית, זכיתי לקינוח משולש, שהוגש ב- 3 כוסיות שוט. כל כוסית והנושא שלה.
בראשונה - שוקולד לבן ברוטב פירות יער – קינוח מהמם. בשניה – מוס שוקולד בלגי עשיר ובשלישית – מוס חלבה מקושט בשערות חלבה. אכן, קינוח מקורי ומרענן.
בן זוגי, הילדון שטרם התבגר, התעקש על מנת גלידה גדולה ועמוסת טעמים מוקצפת כמו שהוא אוהב.
לצד כוסות ההפוך המצויירות מהקצפה, קפה וצורות (לי פרפר ולו דובי) נהנינו מעוגת גבינה פירורים נעימה, שבהחלט סיימה ערב, שכולו הנאה צרופה, איכותית ומשמחת ואיחולי הצלחה ושנה טובה למקום שיצא מחיתוליו היישר לחליפת עבודה צעירה, המתחדשת כל הזמן.