עומר גנור, מנהל סדנאות האלכוהול של זמן אמיתי: שתי המלצות לשתי בירות, כי זה טעים. דובל טריפל הופ והגאווה הישראלית – בזלת דאבל בוק. כשזה מגיע לבירה טובה, מומלץ בחום לשתות אותה מגביע ולא מהבקבוק. תכף תבינו למה
אולי בגלל פורים, אולי יום האישה, אולי סיינט פטריקס דיי הידוע לשמצה, אולי זה בגלל האביב המתקרב וחג החירות שבא יחד אתו – למסעדות שלנו יש מספיק סיבות להתחיל להרגיש שבא להן להשתולל. קחו כמה המלצות שבועיות
"מסעדת אבו אל עבד היא מסעדה ערבית אמתית שפועלת ברחוב יפת כבר עשרות שנים. האימא מבשלת, הבנים מגישים והמקומיים מגיעים לאכול. פשוט לאכול. כי כאן אין גינונים ואין משחקים..." שפרה צח: צהריים במסעדת אבו אל עבד ביפו
בימים הקרובים תערוך הרשות לפיתוח ירושלים פסטיבל למשפחות ברוח הילדות החורפית, שבמסגרתו תוכלו לחוות עם ילדיכם טיול בעיר המרגשת ובאותה הזדמנות ליהנות ממבצעים מיוחדים במסעדות רבות בעיר. בואו עם הילדים לירושלים
עדיין אפשר לדמיין את החורף. בעיקר בשעות הערב, כשהצינה שוררת, הסוודרים הגדולים והחמימות הביתית עדיין כאן. קחו כמה המלצות ממסעדות למאכלים המיוחדים שבעוד כמה שבועות נוכל רק להתגעגע אליהן. רגעים אחרונים
"מצאתי שרימפס ברוטב שום סמיך ומעודן, טורטליני גבינה ברוטב פונגטי, לזניה בשרית עם רוטב בולונז ופילה בקר פלומבה ברוטב שום ויין עם תפוזים..." אורלי פרש-אזולאי, מסעדת פופולו בחיפה, קצת לפני חגיגות יום הולדתה ה-35
"שיחה קצרה עם השף חשפה אוטודידקט שלא למד בישול באופן מסודר, מה שאכן עובד לטובת אל דנטה, ומרחיק את המנות שלה מהטעמים הרגילים..." קחו לדוגמה את מנת הטאליאטלה ברבוניות שהזמין יובל בלנקובסקי – אל דנטה, ירושלים
גם עכשיו כשבית הקפה-מסעדה פינגווין שבנהריה חוגג את יום הולדתו ה-70, הוא ממשיך להיות מקום מפגש מרכזי לתושבי הסביבה. המנות האהובות מהמטבח האירופי וביניהן 'שניצל פינגווין' המפורסם מוצעות במסעדה, ובצהריים – עסקית
לא על הכסף לבדו, ואהבת לרעך כמוך: בשקט ובלי פרובוקציות, יותר ויותר בתי עסק מבינים שהכול מתחיל ונגמר באדם ובחברתו. הנה כמה מסעדות ובתי קפה שחרתו על דגלם אמירה חברתית, מה שרק הפך את האוכל בתפריט לטעים יותר
"את התפריט של ביסטרו מימי מחלקים לאגף המתוק ולאגף המלוח, ואנחנו הגענו רעבים מספיק כדי להספיק לטעום משניהם..." יובל בלנקובסקי מתרשם עמוקות מהקולינריה הצרפתית במסעדת ביסטרו מימי שבשוק מחנה יהודה, ירושלים
"מייקס פלייס חזר הביתה!" יונתן שטרנברג מתרגש מחזרתו של הבר הראשון בירושלים שהיה מוקד משיכה לחובבי מוזיקה מכל הארץ כמו גם לתיירים ולחובבי התרבות האנגלוסקסית. בגרסה המחודשת ברחוב יפו, הוא שוב עושה את העבודה
מה שכיף בסוף השבוע זה שבסוף הוא מגיע. הנה כמה הצעות למתכננים: פסטיבל חצילים במתחם הבראנץ' טל טלה שבבאר יעקב, תפריט חדש למסעדת לארא הירושלמית ומנות מומלצות לארוחה בטאבולה, הרצליה. מה אתם הולכים לעשות?
"שכבת טוויל שוקולד לבן, שכבת ביסקוויט, שכבת מוס שוקולד לבן ומוס שוקולד חלב ומעל הכול שכבה דקה של רוטב שוקולד סמיך ופס שוקולד וניל..." אמיר נהרי לא ישכח את קינוחי השוקולד של בית הקפה אצטקה שביפו כל כך מהר
"אין הרבה סוגי דגים שמסוגלים לקבל רוטב כל כך עשיר וסמיך ועדיין להצליח לשמור על טעמם, ובמקרה של קפה בתיאטרון, הבחירה בדג הטונה התבררה כמתאימה ביותר..." יונתן שטרנברג – תרבות ואוכל בקפה בתיאטרון שבירושלים
יובל בלנקובסקי: "זוהי אינה תקופה לגימיקים אלא ליינות אייכותיים" – כל מה שרציתם לדעת על היינות האדומים והלבנים החדשים – קברנה סוביניון רזרב 2008 של יקב טוליפ, ירדן רום 2007 של יקבי רמת הגולן ועוד ועוד
שפרה צח מבקרת במסעדת ניומנ'ס שברעננה: עיצוב ואווירה של דיינר אמריקאי, התמחות בבשרים ותנור רוטיסרי ענק, והכול ליד האוכלוסייה האנגלוסקסית של רעננה שחלקה הגדול גם שומר כשרות. ניומנ'ס זוכה באהדת הקהל המקומי
בבית הקפה שבמרכז נס ציונה תמצאו עיצוב אלגנטי, שירות איכותי ומנות מעולות. התפריט של פולה במושבה הוא מגוון - מארוחות בוקר עשירות ועד קינוחי שף בייצור עצמי, המרפסת מזמינה והאווירה נפלאה. ובצהריים – עסקית משובחת
מתברר שאכילת דגים משפרת את מצב הרוח, ואין פלא. פרוסים בקפידה ומגולגלים בתוך סושי, מבושלים בתוך חריימה חריף או פשוט צלויים על הגריל – איך שלא תסתכלו עליהם, מהראש או מהזנב, הטעם שלהם משמח. איפה אתם אוכלים דגים?
"אלו שלו, מתברר, כוללות גם שלוש שנים בטורינו, שם התאהב באוכל האיטלקי. אבל זה של גוסטו, כך אמר, אפילו טוב יותר..." שפרה צח פוגשת במסעדת גוסטו האיטלקית שבתל אביב חבר ותיק, שמבין באוכל איטלקי. הכול נשאר במשפחה
ארז שבת לוקח הפסקה מהאבק שמתלווה לבניית ביתו החדש, ונוסע למעלות תרשיחא. ברחוב כליל החורש במרכזה של העיר היפה נמצא לולה בר – בר ישראלי הממוקם מול נוף מרהיב. אבל לפני השתייה הוא אוכל במסעדת בלמיה הסמוכה
היא שוכנת בבניין מרשים עשוי אבן ירושלמית לצד אגודת הציירים והפסלים של ירושלים, נחשבת אחת המסעדות המוצלחות בבירה ועל כך יעידו המקומיים והעיתונאים הזרים שפוקדים אותה. יונתן שטרנברג, מסעדת מונא, ירושלים
זה היה שבוע קשה – ולנטיין, ספורטס אילוסטרייטד ואדי הפיאסקו בבית האח הגדול שעדיין לא הספיקו להתפוגג. הנה שתי המלצות לסוף השבוע שיעזרו לכם להירגע: מבצע סוף שבוע במסעדת פדריקו בתל אביב ושעה שמחה במולי בלומס
"בעודנו אוכלים להנאתנו את המנות העיקריות של קפה יפו, עלה לבמה הרבי המזמר מברוקלין, הרב ישראל לוטניק... שירים בעברית ובאנגלית המתובלים בהרבה הומור יהודי כמיטב המסורת..." אמיר נהרי בערב עם הרבי המזמר בקפה יפו
"בכל מקום שאליו הגיע ישב אבו סאלח עם זקני הכפרים ושאב מהם מידע אודות הכנת החומוס בימים ההם..." מכפר טורען ועד לירדן, ארז שבת לומד מאבו סאלח הכול על הכנת חומוס בתקופה שלפני הגז והחשמל במסעדתו שבצומת עמיעד
"מכיוון שאנחנו בחבורה גדולה – ההרכב המומלץ לארוחת טאפאס - יש לנו הזדמנות לטעום מכל סוגי הטאפאס, וכאלה יש בטאפאיה לא מעט..." שפרה צח נהנית לגלות טאפאס בר חדש – טאפאיה – שבאזור התעשייה הישן של ראשון לציון