Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות חורף ופורים

פורים בחורף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בטור היין של יובל בלנקובסקי, הוא ממליץ על היינות החדשים בשוק הישראלי לקראת סוף החורף, תחילת האביב ופורים הבא עלינו לטובה. מה אתם מתכננים לשתות במשתה פורים? יין כבד, עשיר וסמיך, קליל ומקסים או שמח וקופצני?

יינות חדשים מגיעים לשוק היינות הישראלי, וחלקם הולמים את מצב הרוח חורפי שניתן עדיין לחוש בערב: הם כבדים, עשירים, סמיכים ומתאימים לתבשילי קדירה. יינות חדשים אחרים הם קלילים יותר ומתאימים לחודשי האביב שבפתח, ובמיוחד לפורים הוציאו יקבי כרמל שלישיית יינות משמחים וקופצניים.

יקב דלתון הוציא לאחרונה שני יינות חדשים מסדרה D של היקב - פטיט סירה 2009 וזנפינדל 2009. מדובר בשני יינות ששנת 2009 היא שנת הבציר הראשונה שלהם היוצאת לשוק. הזינפנדל של דלתון אינו אופייני, כבד ומתוק, כי אם בעל גוף בינוני המתאים למנות קלות, הוא יושן בחביות כשנה ולפני הביקבוק הוסיפו לו עוד 13% של פטיט סירה. חברו הפטיט סירה הוא יין בעל גוף כבד ומוצק יותר, עם חמיצות נעימה שיכול להתאים לארוחת בשרים של אמצע השבוע.

עם החידושים של שוק היין המקומי ישנם לא רק יינות חדשים אלא גם יקבים חדשים. יקב בוטיק חדש שכעת מוציא את יינותיו הראשונים הוא יקב 1848. היקב הוא פרי מאמציהם של משפחת שור, משפחת ייננים ותיקה הפועלת בארץ משנת 1848. היינות הראשונים שיוצאים כעת הם הרזרב קברנה סוביניון 2007 והספיישל רזרב 2006. הרזרב מורכב מתערובת זנים של 87% סוביניון, 10% מרלו ו-3% פטיט סירה. היין יושן בחביות עץ לזמן ארוך – עשרים וחמישה חודשים. מדובר ביין ארוך עם ארומות של טופי וסוכריות כשברקע ריחות של אדמה ופרי אדום. ליין חמיצות קלה ונעימה ובסך הכול מדובר ביין טוב.

הספיישל רזרב של יקב 1848 מורכב מבלנד של 78% קברנה סוביניון ו-22% פטיט סירה. הוא יושן בחביות עץ לתקופה ארוכה של שלושים חודשים, והתוצאה היא יין עם הרבה ריחות וארומות של עץ ושל קפה קלוי. ליין חמיצות גדולה יחסית, הוא עסיסי, סמיך, ובמרקם שלו יש משהו לעיס. במחיר הגבוה שבו הוא נמכר, 228 ₪, מדובר ביין שאינו מתאים לכל אחד. בהתחשב בכך שמדובר ביקב בוטיק קטן יחסית וכשר, נראה לי שהיינות שלו אידיאליים כמתנה לאורחים מחו"ל ובייחוד לאלו המקפידים על כשרות.

בהמשך ליינות החורפיים של יקב 1848 שתיתי גם את יינותיו החורפיים של יקב ססלוב. היקב הופך לכשר משנת 2010 והוא יוציא לקראת הפסח הקרוב יין כשר ראשון, לבן חצי יבש משנת בציר זו. בטעימה של היין שהוצא מהחבית נראה שיש למה לצפות, מדובר ביין חביב, קליל ומקסים. כעת, בעיצומו של חורף, מוציא יקב ססלוב את יין הדגל שלו, קברנה סוביניון רזרב 2007. היין מגיע מענבי קברנה סוביניון מהגליל העליון. כדי לגוון את טעמו הוא יושן בארבעה סוגים שונים של חביות עץ במשך עשרים חודשים. ליין 14.5% אלכוהול, ארומות של פרי כהה ועשבי תיבול, וברקע ריחות טחב. הוא בעל חמיצות עזה, גוף כבד ומרקם לעיס. זהו יין טוב שיכול ללוות נתחי בשר צלויים עם אחוזי שומן גבוהים כמו אסאדו ואנטרקוט משובח ומשויש.

לצדו הוציאו לראשונה יקב ססללוב את קדיתא – יין בסגנון פורט המורכב מענבי קברנה סוביניון. היין יושן במשך שלוש עד חמש שנים והוא מורכב משנות הבציר 2005-2007. כמקובל בז'אנר, את הפסקת התסיסה עשו ביקב באמצעות הוספת אלכוהול. הקדיתא הוא יין קינוח מהנה ומתובל, זהו יין עם חן והוא מאד מתאים לסיומת של ארוחה טובה ביום חורפי. בססלוב הוציאו גם מהדורות מיוחדות של חבית יחידנית: אחת מ-2005 ואחת מ-2007. אישית, ה-2005 היה יותר לטעמי – עמוק ומרוכז יותר, אם כי חנו של הקדיתא הרגיל המעורב משנות בציר שונות והמציג מגוון רחב של טעמים, ריחות וארומות של עשבי תיבול עומד בעינו ואני ממליץ עליו בחום.

ואם עסקינן במשקאות אלכוהוליים המתאימים לסיום הארוחה, כדאי להזכיר את ליקר האגסים החדש - הקסנטה שמקורו בשוודיה. הליקר מורכב מקוניאק משובח שאליו הוסיפו עסיס אגסים מותסס, לאחר מכן הנוזלים מתיישנים ארבע שנים נוספות בחביות עץ צרפתיות. זהו ליקר מתוק ואיכותי והוא התגלה כאהוב מאוד על חובבי ליקרים ומשקאות אלכוהוליים מתוקים. נדמה לי שהוא מסוג המשקאות שבקלות יזכה בתואר חביב הבנות.

ולקראת חג הפורים הבא עלינו לטובה החליטו להוציא ביקבי כרמל שלישיית יינות שמחים ומקפצים במיוחד. אל הסלקטד ספרקלינג - היין המבעבע המוכר - הצטרפו לכבוד פורים שני חברים חדשים: סלקטד ספרקלינג רוזה – יין רוזה מבעבע המופק משילוב של ענבי מרלו ופרנץ' קולמבאר ולצדו הסלקטד ספרקלינג לייט - יין מופחת אלכוהול, 7% בלבד, המתאים לארוחות החג ולמי שמעוניין לשתות משהו קליל ולא מאד משכר. היינות נמכרים במחיר שווה לכל נפש, 35 ₪, ויתאימו במיוחד למסיבות החג – פורים שמח!