"שני פילטים עבים של דג לברק, שבשרו הלבן והעסיסי מונח על תבשיל בורגול בעלי גפן, עם קרם שום סמיך מתחת. מיצי הדג ניגרים על הבורגול ומשרים עליו את טעמם מזה, וקרם השום מזה, והכל מתחבר לחגיגת טעמים נהדרת..." שפרה צח, ברטי, תל אביב
בתחילת רחוב רוטשילד ושכונת נווה צדק, שוכנת פוגו המציעה טעמים מקוריים ואותנטיים מהמטבח התאילנדי המרתק. באווירה של בר-מסעדה, עם מוזיקה נפלאה ושפע של אלכוהול את מוזמנים לאכול עסקית צהריים
"סלק שבושל בדיוק רב כך שעדין שמר על המרקם ואגר בתוכו את הטעמים האדמתיים שמאפיינים את השורש האדום. מעל הסלק הונחו פרוסות של גבינה כחולה עם תאנים ואגוזים..." יונתן שטרנברג מגיע ללינק במבשרת ציון ומתענג מבשר משובח ופירות ים מתפצחים והכל באווירה משפחתית וחמה
ארוחות בוקר בתל אביב מלאות בקסם השמור רק לעיר הגדולה: זמינות לכל אורך שעות היום, מלאות בחידושים וריגושים, מנות מפתיעות וכמובן הכל עטוף ברעש והמולת העיר התוססת. קבלו המלצה לארוחות בוקר שוות במיוחד.
געגועים לטעמים המרתקים מהטיול שעשיתם במזרח הרחוק ממש אחרי שהשתחררתם? בפוג'י באיירפורט סיטי תמצאו שלל מנות סיניות, יפניות, תאילנדיות וקוריאניות כאשר כל חומרי הגלם טריים ובאיכות גבוהה והכל עטוף בשירות מקצועי. יש גם עסקית צהריים
"כרובית בפיתה, מנת הפתיחה המבוקשת ביותר בקרב הסועדים, שלוש מיני-פיתות ובהן כרוביות מטוגנות, ירקות טריים חתוכים בגסות ורוטב טחינה עוקצני..." דן תורן מגיע לפאו וואו בראשון לציון, המציעה תפריט ששאב השראה ממנות אוכל רחוב מכל רחבי העולם עם נגיעות אישיות של השף
בין שלל המשרדים, מבני ההייטק, החניונים והחליפות המחויטות תמצאו גם הרבה מסעדות בהרצליה פיתוח. כל סגנון קולינרי שתרצו, תמצאו: אסייתי, בשרים, פירות ים, גורמה, בתי קפה, ברים ועוד. הנה כמה מסעדות שכדאי להכיר:
"מנה צבעונית, עם מספר רבדים, טעמים ומרקמים היתה סלט הסלקים שחלקם הגיעו צלויים וחלקם טריים בתיבול של חומץ שרי ושמן זית. המנה "ישבה" על קרם סלק, מוצרלה באפאלו, קציפת שמנת והתעטפה בצנוברים ותפוחים מוחמצים..." קרין אביב, קלארו, מתחם שרונה תל אביב
והנה, כמידי שנה, מגיע לו החג שכולנו אוהבים, יום העצמאות של מדינת ישראל. הבטיחו גשם ורוחות אבל בתוך המסעדות יהיה ממש שמח. אספנו בשבילכם כמה המלצות מסעדות שישמחו לארח אתכם בחגיגות ה-67 למדינה.
"אוסובוקו טלה בבישול איטי עם פסטת פפרדלה בציר יין לבין, טלה ותבלינים. מנה בשרית עסיסית המשתלבת נהדר על מצע פסטת עבודת יד, איכות של ממש..." כרמית אופק מתמוגגת מהטעמים הסוחפים שבננה נווה צדק, תל אביב, רגע לפני שהמקום הולך לעבור שינוי מרתק. רוצים גם אתם להתענג מהמנות הכל כך אהובות של ננה רגע לפני השינוי? לחברי מועדון 2eat מחכה הטבה שווה במיוחד
בשקט בשקט, מתחת לראדר, הפכה העיר ראשון לציון למוקד קולינרי תוסס המציע מגוון עשיר של מסעדות שף לצד אתניות, בשריות וחלביות, מסעדות לשעות הקטנות של הלילה וכאלו שמתאים לפתוח בהן את הבוקר. אז כדי שלא תפספסו דבר, ריכזנו עבורכם רשימה של מסעדות בראשון לציון שכדאי להכיר.
"פוקצ'ת לחמעג'ון פריכה עליה היו מפוזרים פתיתי בשר באופן שלא הכביד עליה ולא השתלט על הטעמים הנפלאים והמדוייקים של העגבניות המיובשות והצנוברים שהתלוו אליה..." חגית גרוס בערב בנות קליל באתניקה הכשרה שבהרצליה פיתוח
"צלחת אובלית לבנה ועליה כיסוני אינרי שחומים ממולאים בקוביות דג סלמון רכות-רכות ומתובלות בעדינות, בעיטור צרור גבעולי עירית, זנגוויל מוחמץ ותלולית קטנה ומסקרנת של כדורונים בירוק זוהר..." שפרה צח יצאה לבדוק את הקונספט הקולינרי החדש של מסעדת דגים בהוד השרון. הנה טעימה קטנה.
"התענגנו על הסלמון, הקוסקוס החמצמץ, ומשחקי המתוק-חריף של הצ'ילי והתפוזים. למי שמגיע לג'ויה ונעול על פיצות ופסטות – שווה לפתוח את הראש. פשוט מנה אדירה..." ליאור פנחסי בודק את התפריט החדש של ג'ויה האיטלקית בסינמטק תל אביב
"אז אנחנו מתחילים לאכול: אסאדו רך, טעים ומתובל בעדינות, סטייק אנטרקוט שנחתך בקלות, אדום מבפנים ועשוי במידה הנכונה מבחוץ, פרגיות רכות וטעימות..." יפית שבחון שרף מתענגת מארוחת בשרים עשירה באווירת דיינר אמריקאי בקולומבוס הכשרה, הרצליה פיתוח
הרי אין חג יהודי בלי יין, ובפסח רואים יותר מכל חג אחר את החיבור ליין. יובל בלנקובסקי ממליץ לכם על כמה יינות איכות שכדאי מאוד לשתות בפסח 2015. לא תשתו?
מי שמעוניין בארוחה איטלקית טובה באווירה נעימה, לא צריך להגיע אל מרכז תל אביב, ברמת החייל, זירת העסקים המובילה בעיר, אפשר למצוא שלל מסעדות איטלקיות מובחרות ונפלאות.
"מנה נדיבה הכוללת פילה משלושה סוגי דגים: דניס, אמנון וסלמון אפויים בתנור אבן בתיבול טבעי של שום, לימון, זרעי כורכום, עשבי תיבול לצד ירקות שורש..." רוני חזן חשבה שהיא מכירה את כל המנות בקאפלו 27 שבקרית מוצקין, אך נכונה לה הפתעה מיוחדת
העיר הנפלאה שיש בה הכל: מסעדות רומנטיות בתוך מבנים ארכיטקטוניים, דרך כאלו המציעות אוכל ביתי לפי עדות, יש המציעות נוף קסום לים וכמובן אלו המגישות גורמה עם טוויסט. במיוחד בשבילכם ליקטנו כמה מסעדות מומלצות בתל אביב
"ארטישוק איטלקי ירושלמי על גבינת מוצרלה ועגבניות שמש מרוסקות. מנה כלבבי שבה המוצרלה הנסיכותית הצטרפה באלגנטיות לארטישוק..." כרמית אופק מגלה את אבושדיד בתל אביב המציעה אווירה בליינית אך אינטימית, אוכל משובח ומקום עם היסטוריה עמוקה
יובל בלנקובסקי מציע הפעם לכל מי שמעוניין להיכנס לתחום היין לבקר באירועי "טעימות יין" המתרחשים ברחבי הארץ - זו הזדמנות נהדרת לטעום מגוון לא קטן של יינות מהארץ ומחו"ל ולהעשיר את רשימת היינות האולטימטיבית שלכם לשנה זו
"לצד הבירות והצ'ייסרים הוספנו את הבסט-קוויזין, שלוש קציצות דג שוחות ברוטב אדום פיקנטי עם ירקות מבושלים ולחם חם מהתנור בצד..." דן תורן מגלה את תרל"ח בפתח תקווה, בר עם שפע של אלכוהול, אוכל מעולה והכל על טהרת הכשר
"אתם ממש חייבים להגיע לטעום את הקציצות הבולגריות האלו שהיו מעט חרפרפות ונעשו על הגריל בצליה מושלמת - מובטחת הנאה לקרניבורים שביניכם שלבטח לא יסתפקו בקציצה אחת..." קרין אביב מגלה את שמלי הגריל הבולגרי, מוסד ותיק בחיפה המוכר בזכות הבשר הטעים, האיכותי והמענג המוגש בו
"השרימפס הרכים נחו על ברוסקטה, שהייתה ספוגה ברוטב חמאת יין לבן עם תרד, פטרוזיליה ובצל סגול קלוי. עוד לא הספקתי לבקש ממיכל ביס, והיא כבר חיסלה את המנה..." ליאור פנחסי בערב חגיגי ובלתי נשכח בננה - נווה צדק, תל אביב
ארצנו הקטנטונת עשירה מאוד ביקבים והטור הזה מוקדש לשני יקבים מצפון ומדרום: יקבי רמת הגולן ויקב רמת נגב. יובל בלנקובסקי עם המלצה ליינות איכותיים מכל יקב, מה אפשר לשלב עם ארוחת החג הקרבה וקצת על יינות משנות בציר שונות. מוזמנים להרים כוס של יין ישראלי