Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת קולומבוס הכשרה בהרצליה פיתוח
לחם בשר הרצליה

קולומבוס הכשרה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אז אנחנו מתחילים לאכול: אסאדו רך, טעים ומתובל בעדינות, סטייק אנטרקוט שנחתך בקלות, אדום מבפנים ועשוי במידה הנכונה מבחוץ, פרגיות רכות וטעימות..." יפית שבחון שרף מתענגת מארוחת בשרים עשירה באווירת דיינר אמריקאי בקולומבוס הכשרה, הרצליה פיתוח

אנחנו צועדים לעבר המסעדה. אני ובן זוגי היקר. הרחוב הוא רחוב אבא אבן בהרצליה פיתוח, רחוב הומה בהייטקיסטים צעירים, לובשי חליפות אלגנטיות וברעש מכוניות. אנחנו מגיעים למסעדה, פותחים את הדלת ונכנסים. אנו מיד מתנתקים מ"הבחוץ" ונשאבים למסעדה בסגנון של מסעדה בעיירה שכוחת אל באמריקה.

התמקמנו סביב שולחן מרובע וספסלים מרופדים, כמיטב המסורת האמריקאית. העיינים קולטות את הפריטים המיוחדים המעטרים את המסעדה: מגשי הגשה של בירה, מחבטי טניס, כלי נגינה, סומבררו, קייק, הגה של אוניה ועוד. כל הפריטים, כך הסתבר לנו בהמשך, הם מהאוסף הפרטי של מאיר, מבעלי במסעדה, פרט לאוסף המרשים של ספלי הבירה שהתקבל בירושה מלקוח של המסעדה. אי אפשר שלא להקדיש שורה לאהילים המיוחדים שבמקום, אהילים מזכוכית צבעונית, כאשר כל אחד שונה מחברו. ריהוט העץ, העיטורים שעל הקירות, הפריטים המקשטים והאהילים המיוחדים, כולם יחד מקנים אווירה ביתית, מזמינה וחמימה, כזו שנעים להיות בה.

השולחן מתחיל להתמלא באוכל: סלטי הבית, חומוס, חלת בצל, צ'ילי קונקרנה ופלטת בשרים. מאיר ניגש לשולחננו ומספר שמסעדת קולומבוס נפתחה בשנת 1993 כמסעדה בסגנון אמריקאי, ובשנים האחרונות היא שודרגה למסעדה כשרה עם קריצה לסגנון הישראלי. היום הוא אומר זוהי מסעדה אמריקאית-ישראלית.

אנחנו מתחילים לאכול ונהנים מקבבוני טלה טעימים להפליא, נקניקיות חריפות לצד לא חריפות, שניצל, כנפיים בסגנון אינדיאני מיוחד ועוף טמפורה. תוך כדי אנו משלבים טעימות ממגוון הסלטים תוצרת הבית: סלט כרוב וגזר מתקתק וטעים, סלט כרוב סגול, חמוצים, סלט טאבולה, סלט ירקות וסלק אדם. כישראלים גאים לא יכולנו להתעלם מהחומוס שהוגש לשולחן, חומוס Home made עם מרקם חלק וטעים שאפשר לאכול בכפית ולהתענג.

הפסקה קלה, לוגמים מים, וממשיכים לאכול. לשולחן הגיעה פלטה בשרים נוספת, חמה וטרייה כמו קודמתה, שכן האוכל במסעדה הוא אוכל ב"הגשה ביתית", מכינים את הבשר ומיד מגישים לשולחן. יחד עם פלטת הבשרים הוגשו תופסות חמות: צ'יפס, אורז ותפוחי אדמה. "הכי טעים שזה חם" אומרים לנו, אז אנחנו מתחילים לאכול: אסאדו רך, טעים ומתובל בעדינות, סטייק אנטרקוט שנחתך בקלות, אדום מבפנים ועשוי במידה הנכונה מבחוץ, פרגיות רכות וטעימות שאליהן מתלווה רוטב צ'ימיצ'ורי שמוסיף טאץ' מיוחד לכל ביס. התענגנו מהתוספות החמות ובעיקר מהצ'יפס שהיה חם, במליחות הנכונה, קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים - וכל שנותר הוא לאכול אותו כמו שהוא.

נסכם ונאמר שהארוחה הייתה טעימה וטרייה אך לא פחות חשוב מכך, השירות היה אדיב, האווירה הייתה נעימה וחמה והמוסיקה קצבית וכיפית. סגרנו את הערב עם תה חם ונענע לצד עוגות קצפת פרווה טריות ומתוקות.

מסעדת קולומבוס היא מסעדה כשרה, פתוחה גם בפסח ללא חשש לקטניות, ניתן להגיע בימים א'-ה' משעה 11:00 ועד אחרון הלקוחות, בימי שישי משעה 11:00 עד שעה לפני כניסת שבת ובמוצ"ש חצי שעה אחרי צאת שבת. בכל יום יש ארוחות עסקיות עד השעה 17:00 ובשעות הערב הארוחה היא בסך הכל 99 ש"ח למבוגר ו– 49 ש"ח לילד.

בקולומבוס ניתן גם לחגוג אירועים בתוך המסעדה ו/או באולמות הצמודים לה. ישנם חדרים פרטיים, חדרים שהם חלק מהמסעדה אך סגורים בזכוכית, המתאימים לאירוח של 20-30 איש. באולם שנמצא מתחת למסעדה, הכולל מערכת אודיו ומקרן, ניתן לחגוג עם 60 מוזמנים ובאולם החיצוני ניתן לקיים אירוע של 180 מוזמנים.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש