"מנה נדיבה הכוללת פילה משלושה סוגי דגים: דניס, אמנון וסלמון אפויים בתנור אבן בתיבול טבעי של שום, לימון, זרעי כורכום, עשבי תיבול לצד ירקות שורש..." רוני חזן חשבה שהיא מכירה את כל המנות בקאפלו 27 שבקרית מוצקין, אך נכונה לה הפתעה מיוחדת
"לפני מאות שנים כשלטעם הטוב לא היה תחליף רקם שייקספיר רומן סוכר בין רומיאו וחוליה. סיפור האהבה שנרקם בורונה ברח׳ קאפלו 27 על מרפסת קטנה ומטריפה, הפך להיות סמל הטוהר והרומנטיות. קאפלו 27 תעניק לכם חוויה רב חושית של מראות, טעמים וניחוחות מאותם ימים של תום ואהבה."
זהו האני מאמין של בעלי מסעדת קאפלו 27 בקרית מוצקין, שקיבלו השראה מהמרפסת האגדית המפורסמת, וזה אכן מורגש בכל פינה במסעדה. ההקפדה על הפרטים הקטנים – כזו שאין שני לה. החל מאווירה מנצחת, מוזיקה נעימה, כזו המאפשרת לשמוע אותה שעות על גבי שעות – ובכל זאת לא נמאס, ועד לרמת הניקיון בכל פינה. חלל המסעדה מתפרש על פני שתי קומות ומתאפיין בעיצוב מינימליסטי, עם שילובי עץ וכורסאות באדום לוהט, התורמים ליצירת אווירה חמה, נעימה ומזמינה. במרכז המסעדה ניצב בר, המגיש מבחר גדול של משקאות חמים וקרים, קוקטיילים, בירות ויינות, שישתלבו בצורה מושלמת עם המנות שתבחרו. קאפלו 27 קיימת בעיר כבר אי אלו שנים – ולא בכדי. הלקוחות הקבועים טומנים בחובם רשימה של שרים וידוענים אחרים שמגיעים לסעוד בה שוב ושוב בביקוריהם בצפון כמו גם תושבי האזור שיודעים מה טוב בשבילם.
ניתן לרשום עוד הרבה על האווירה, המקום, ושאר הדברים הקטנים אך באוכל עסקינן, והוא גם מדבר בעד עצמו. נתחיל בגילוי נאות, כתושבת העיר ביליתי במסעדה לא מעט פעמים. אני כבר מכירה מנות רבות וכשהתבקשתי לסקר את המסעדה כמובן ששמחתי, אך לרגע לא חלמתי שמשהו עוד יצליח להפתיע אותי... אני הרי מכירה את המסעדה כל כך טוב אך מסתבר שהפתעות מצפות לנו בכל מקום. ודווקא כשלא זורמים עם המוכר והידוע, מגלים דברים חדשים ומופלאים.
את הארוחה הנהדרת והמפנקת שלנו פתחנו עם מנת פטריות ממולאות. כן, כן, אני יודעת מה אתם חושבים. פטריות ממולאות. מי לא מכיר? אבל לא. אלו לא אותן פטריות ממולאות שאתם מכירים מכל מקום אחר. מילוי הגבינות היה עשיר ונהדר והתלווה אליו רוטב צ'ילי עוקצני ומתקתק. תאמינו לי, זה משהו שאתם ממש, אבל ממש, רוצים לטעום. אבל פטריות, גבינות - זה לא מספק את בן זוגי הקרניבור. אם זה לא בשר – זה לא עובר. אז נשנשנו גם מנת כבד קצוץ עם צנימים וריבת בצל. עוד מנה מוכרת ונהדרת. ריבת הבצל עשויה לכדי רמת שלמות והכבד נימוח בדיוק במידה הנכונה. ומה תשתו? זרמנו עם המלצת הבעלים והלכנו על משהו חדש ולא מוכר לנו - מיץ גזר תפוז. בהתאם להמלצתו שתינו את המיץ מבלי לערבב, ואין מה לומר. למומחים צריך להקשיב!
אני מודה שבשלב זה כבר נמרחנו על הספה המפנקת, ושקלנו מה עושים מכאן. ההמשך לא היה מובן מאליו, אבל שלא נטעם מהעיקריות? גם כאן שמענו לעצת המומחים והזמנו מנת פלטת דגים מופלאה ונדירה. אכן, נדירה זו המילה המתאימה ביותר לתאר אותה. מנה נדיבה הכוללת פילה משלושה סוגי דגים: דניס, אמנון וסלמון אפויים בתנור אבן בתיבול טבעי של שום, לימון, זרעי כורכום, עשבי תיבול לצד ירקות שורש - מנה המעוררת את כל בלוטות הטעם לכדי ריקוד סוחף. הדגים היו עשויים בצורה מדויקת, טעמם היה ענוג וממכר, והרכות - במילה אחת - מושלמת. מודה ומתוודה שעל המנה הזו כבר לא השתלטנו עד הסוף. אז המשכנו לשבת ולהנות מאותה אווירה נהדרת ומהסיפורים המופלאים של בעל המסעדה, שכמו המסעדה, גם הוא טומן בחובו סיפורים והפתעות שאיש לא היה מנחש.
ארוחה מושלמת אינה יכולה להסתיים ללא משהו מתוק, כי הרי ידוע לכל שבקיבה יש מקום מיוחד לקינוחים. אז לצד הקפה התענגנו על מנת מעדן קאפלו – שני סוגי מוס עטופים במעטה קראנצ'י של שוקולד לבן... ובדיוק כשאתה מרגיש שכבר טעמת הכל, מגיעה עקיצת פיסטוק נעימה ומפתיעה. מנה שהיא תענוג לכל החושים.
צריך להרחיב עוד? כבר גיליתי לכם שזה לא היה הביקור הראשון שלי בקאפלו 27. אך אחרי הביקור הזה אין ספק בליבי שאחזור עוד פעמים רבות, ובפעמים הבאות – אזרום עם הלא מוכר. כדאי גם לכם לנסות.
-
קאפלו 27 קרית מוצקין
-
הפתעות קולינריות בקאפלו 27
-
יינות שישתלבו נהדר עם הארוחה
-
תנסו את החדש והלא מוכר בתפריט