מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה ביקורת על מסעדת שמלי הגריל הבולגרי בחיפה

שמלי הגריל הבולגרי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אתם ממש חייבים להגיע לטעום את הקציצות הבולגריות האלו שהיו מעט חרפרפות ונעשו על הגריל בצליה מושלמת - מובטחת הנאה לקרניבורים שביניכם שלבטח לא יסתפקו בקציצה אחת..." קרין אביב מגלה את שמלי הגריל הבולגרי, מוסד ותיק בחיפה המוכר בזכות הבשר הטעים, האיכותי והמענג המוגש בו

לפעמים, טוב שהזמן עוצר מלכת. לפעמים, להיות טרנדי זה ממש לא אין, ולפעמים טוב שהעבר הוא ממש איתנו כאן בהווה. אתם לבטח שואלים איך הגעתי לתובנות האלו, אז אחרי ארוחה מפנקת בשמלי הגריל הבולגרי בחיפה, גם אתם תרגישו כך.

ההיסטוריה של שמלי מתחילה עוד בשנת 1876 בסופיה שבבולגריה, ובחישוב מהיר מדובר במסורת אוכל שקיימת כבר 139 שנה. בשנות ה-60 של המאה הקודמת עלו לארץ בני המשפחה והקימו את הגריל הבולגרי ברחוב יפו שבחיפה. כיום המסעדה מנוהלת על ידי שני האחים לבית שמלי, ששימרו את רזי המקצוע העוברים מדור לדור במשפחה, ומציעים תפריט פשוט, בלי יומרות וגינונים אך הכי חשוב - טעים מאוד.

שמו של שמלי הולך לפניו. פשוטי העם כמו גם מובילי כלכלת ישראל באים מכל רחבי הארץ לטעום ולהתענג משלל מטעמי בשר: קבבים, קציצות וסטייקים שהם למעשה המומחיות של המקום. תיבול מינימלי שנותן את הכבוד לבשר עצמו הוא הסוד שחלק עמנו יוסי, שאירח אותנו בלבביות וסיפר על ההיסטוריה של המקום. את הבשר מכינים במפעל שברשות המסעדה והם אחראים לטיפול בבשר על כל שלביו ולראייה מנת הקבב - רך, טעים, עסיסי עם עדינות נדירה שנמס לי בחלל הפה. גם הקציצות שליד תובלו באופן נפלא ונצלו בדרגה המתאימה - שוב עונג של טעמים. אתם ממש חייבים להגיע לטעום את הקציצות הבולגריות האלו שהיו מעט חרפרפות ונעשו על הגריל בצליה מושלמת - מובטחת הנאה לקרניבורים שביניכם שלבטח לא יסתפקו בקציצה אחת.

בימות החורף מוצעים בשמלי מרקים חמים ומהבילים ובעונה החמה תפגשו כאן מרקים על בסיס יוגורט. בנוסף, את הארוחה ניתן לפתוח עם שלל סלטים קלאסיים לצד לחם טרי ומטבל עגבניות (בגרסה חריפה או שלא - לפי בחירתכם).

אנחנו בחרנו להמשיך את הארוחה עם עוד קצת בשר. לשולחן הגיעו שלוש מנות שהפיצו ניחוחות משכרים לכל עבר: צלעות כבש, סטייק כבש ושיפודי כבש. לאכילת הצלעות נתן יוסי את ברכתו לשדר הרדיו המפורסם שליווה אותי בארוחה והמליץ לזנוח את גינוני הסכין והמזלג ולהחזיק את הסטייק ביד כיאה לקרניבור אמיתי. כל מנות הבשר היו נפלאות, חמות וטריות, מורגש שירדו הרגע מהגריל והיו ברמת צלייה מדויקת שלא פוגמת באיכות הבשר ובטעמו.

את הארוחה סיימנו עם קינוחים שאף הם מתרפקים על הנוסטלגיה. קרם הקרמל וקרם הבוואריה החזירו אותי לימי נעוריי העליזים ונטולי הדאגות.

הרבה רגשות צפים בשמלי הגריל הבולגרי. הרבה חום, דאגה ומשפחתיות מלווים את הארוחה וכל ביס הוא הבעת תודה למארחים. בסופי שבוע המקום מתמלא בעיקר במשפחות ובמטיילים, ובמשך השבוע המסעדה פתוחה מ- 12:00-17:00. אז אם בא לכם לאכול בשר מעולה זה הזמן להיכנס לשמלי ולהנות על בטוח.