השף של מסעדת פועה כיום הוא דודי שיק הזכור לטוב מבבל'ה וממקומות אחרים, בזכות הבישול הביתי המשובח שלו, שמביא כל שניצל ופירה לדרגת אמנות. ובכל זאת בחרנו לתת את השאלון לפועה, בעלת הבית המיתולוגית, טיפוס יפואי מיוחד ומסקרן. הכל אודות פועה
סמדר ולטר כתבתנו ואופה מדופלמת בזכות עצמה, קפצה לביקור אצל ''אייל מאפים טובים'' והתמוגגה. את ''הוראות ההגעה'' היא מסבירה כך: ''סעו לקניותר של נס ציונה ומשם, פשוט לכו בעקבות הריח''.
המון עניין עושים בארץ בשנים האחרונות מאיכות הגלידה, אומר אלון כהן, ולא מספיק מהכלים שבהם מגישים אותה. הגיג קטן ומתוק עם מתכונים למקפאים טעימים בחמש דקות. העיקר שהגביע הוא שלנו.
באמצע המדבר, על כביש הערבה אי שם בקילומטר ה-129, שוכן לו קפה בר מואה. קפה בר מואה מציע ארוחות טעימות ועשירות בירקות טריים היישר מן השדות הסמוכים. כל הארוחות מוגשות עם קפה או משקה קל.
חרף מחאותיה, שלחנו את הדיאטנית שלנו, ליאורה חוברה, לסדנת סושי. שבוע אחר כך הרימה הסטודנטית הצעירה ארוחת סושי רבת משתתפים במטבחה הביתי, ועשתה את זה כמו (יפנית) גדולה. איך שגלגל מתגלגל לו.
קינחנו בטירמיסו מצוין ושתינו קפה. בעוד שבוע הוא ישתה בלעדי קפה איטלקי באיטליה האמיתית, הרהרתי, אבל בינתיים אנחנו פה. וכל עוד אנחנו פה, אנחנו מבלים כמו שצריך וגם אוכלים כמו שצריך, אוכל איטלקי, כמו שצריך.
מנת הפתיחה, המוגדרת כ''לחם אבנים עם מבחר טפנדים'', מביאה לשולחן לחם חם נפלא מלווה בממרח פסטו ושיני שום כבושות, ולצדו עשר קעריות קטנות וצבעוניות של מתאבנים על בסיס עונתי.
ארבעה ברמנים מספרים על המשקאות הכי חמים על הבר שלהם בקיץ האחרון ומוסיפים מתכונים לקוקטיילים קיציים משגעים.
הוא רק בן 26 אבל כבר סוגר עשר שנים במטבח. כרטיס ביקור עם אלעד הרוש, על כל הדרך מהמטבח הצבאי דרך ''רפאל'' של רפי כהן ועד בוחא, המסעדה שלו.
לזכותו של מ' ייאמר שהוא לקח את העניין ברצינות. לחובתו ייאמר שהוא לקח את העניין כל כך ברצינות, עד שלא הפסיק להכתיב פסקאות. עם המנות הראשונות הוא שחרר את ההצהרה: ''תכתבי שהפטריות במחבת הלוהטת הן מנה מתאימה לקונספט, רק שהיינו מעדיפים אותן עם פחות עשבי תיבול, ושכנפי העוף בצ'ילי הוכנו כהלכה''. אני מהנהנת ומנצלת את העובדה שהוא עסוק בדיבור כדי להשתלט על שארית הכנפיים
האמת, האשמה כולה עלינו. המלצר הסימפטי של ''אלתר-נתיב'' ציין בפנינו שהמנות גדולות. המנות היו מוצלחות – הפטריות במילוי גבינות ואגוזים והקרמה קלה של פרמזן, וגלילות חצילים רכות במידה, עוטפות מילוי לבנה ומעליהן רוטב פסטו שהעניק להן תוספת טעם.
יותר ממיליון ילדים חוזרים לבית הספר בתחילת ספטמבר ויחד איתם חוזרים מיליון הורים להכין סנדביצ'ים בכל בוקר. הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה על מה חשוב להקפיד ומה לא מומלץ להכניס לתיק האוכל
מסורת היא בידי גדי שטרנבך ועמנואל מדר להשיק את יינותיהם מדי שנה דווקא בחודשי הקיץ. בעוד תושבי המרכז סובלים מעומס חום ואחוזי לחות גבוהים, מתיישבים אצל שטרנבך במרפסת הקרירה תחת הפרגולה עטורת הגפנים, טועמים את יינות היקב ומתכבדים במטעמים
אין כמו ארוחה עסקית טובה, שפותחת לך התיאבון עם ראשונה ומפנקת עם עיקרית דשנה, לצד משקה קל, שכלול בארוחה. החלק הכי טוב בעסקית הוא שכל זה מוצע במחיר אטרקטיבי! שיהיה לנו נעים וגם טעים. כאלה הן העסקיות השוות של פטרוזיליה. העסקיות מוגשות בימים א' - ה' בין 11:00-18:30.
רגע לפני סוף החופש הגדול, ארבע מסעדות שמציעות דילים מיוחדים לארוחות עם הילדים
את הטרנד הבא בעולם האוכל הישראלי תביא כנראה רוני נבו, השפית של מסעדת INI שחולמת לבשל אוכל על פי תורת הפאנג שוואי. בינתיים היא מבשלת אוכל בסגנון איטלקי, צרפתי ו''כל מה שביניהם''. כרטיס ביקור ומתכון לסלמון בשמנת וזעפרן
כינרת הראל ביקרה במפעל השוקולד שוקונוי בנתניה, המעסיק צעירים מוגבלים, וחזרה נלהבת ועם המלצה חמה לקראת החגים: קנו את השוקולד המשובח של שוקונוי באריזה אישית מקורית
אנחנו מתכבדים בקוקטייל הבית של אל גאוצ'ו ראשל''צ. אנחנו פותחים בנקניקיית צ'וריסו שחומה ועסיסית, אמפנדה במילוי בשר טחון, ואנצ'ילדה – טורטיה מטוגנת במילוי בבשר פרגית קצוץ ומתובל. היין האדום של יקב פסגות רק מוסיף תנופה...
כיאה לגן עדן אמיתי, מסעדת גוסטו יצאה במבצע מפתה שמציע לכם שני עולמות בחוויה אחת מושלמת. המבצע נותן מענה מדוייק לתחושת הרעב המתוקה שמעלה בך עיסוי מפנק. הדיל מצויין לכל חגיגה או אירוע מרגש, לבילוי מהנה עם בן הזוג או חבר/ה ומתאים במיוחד כשובר מתנה שתמיד ישמח.
סדנאות בישול לילדים בשבועיים האחרונים של החופש הגדול
לשיפור מצב הרוח, להעלאת רמת האירוח ותוך דאגה למצב האוברדראפט: טיפים להקמת בר מקצועי בבית
שתי המנות הראשונות והמצוינות שבחרנו מדגימות את יכולתו של השף ללהטט בחומרי גלם: האחת, עצם עגל בציר עגל, שמולאה במח העצם עצמו יחד עם שלושה סוגי פטריות, שיטאקי, פורצ'יני ומורל. בשנייה, ''וורסיות בכבד אווז'', משמש כבד האווז ליצירת שלוש מנות שונות על צלחת אחת: נתח צרוב על גבי טוסט, סיגר במילוי כבד אווז ומוס כבד אווז בריבת בצל - כל אחת חגיגה בפני עצמה
כמו כל בעלי העסקים בצפון הארץ גם המסעדנים מלקקים את הפצעים ומחכים להמוני בית ישראל שיגיעו לאכול, לבלות ולהזדהות. ארבע סיבות טעימות להישמע לצו הפטריוטיות ולעלות צפונה
עיינה גל, סטודנטית בחופשה, קצת מתביישת להתוודות לגבי סדר היום שלה, שמתחיל בצהריים בארוחת מזטים במזה ועיקרו התלבטות בין ארוחת מזה טחינה לארוחת מזה ים תיכונית
הוא עזב את אוויר ההרים הירושלמי לטובת עיר האורות הדרומית כבר לפני שש שנים ואת הבישול שלו הוא מגדיר כפיוז'ן מרוקאי ים תיכוני. כרטיס ביקור עם אלון חן ממסעדת בוסטון פיש&גריל