מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שיחה באיטלקית קלה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

כשאנחנו יוצאות מ''לה-טוסקנה'' אנחנו משתאות מהפלא: זה עתה הצלחנו לסיים ארוחה איטלקית שלמה ולצאת שבעות ומרוצות, אך ללא תחושת הכובד המתלווה בדרך כלל לארוחה כזאת. איך זה קרה?

כשאנחנו יוצאות מ''לה-טוסקנה'' אנחנו משתאות מהפלא: זה עתה הצלחנו לסיים ארוחה איטלקית שלמה ולצאת שבעות ומרוצות, אך ללא תחושת הכובד המתלווה בדרך כלל לארוחה כזאת. איך זה קרה?

שני גורמים תרמו לקלילות הבלתי-צפויה: התזמון והתפריט. האמת היא שהראשון היה לחלוטין לא מתוכנן, אך התגלה כהברקה: אחרי שצ' חברתי ואני ניסינו לשווא למצוא מועד מתאים לארוחת ערב עם שיחת-בנות, התבייתנו לבסוף על השעה הלא-מקובלת של שש בערב.דווקא אז, כשבבית אף אחד לא ממש לחוץ מהיעדרנו וגם המסעדה שרויה ברוגע שבין שעות העומס של הצהריים לאלו של הערב, יכולנו בשקט להתרווח במסעדה המעוצבת בנינוחות כפרית ולקחת את כל הזמן לעצמנו.

המרכיב השני במשוואה היה האוכל – איכשהו יצא שצירוף המנות שבחרנו היה טעים, עשיר אך לא מעיק. בתור שתיים ששייכות לזן של אוכלי-מרק-בכל-מזג-אוויר, אנחנו לא מוותרות בפתיחה על מרק מינסטרונה (24 ש''ח). למען האמת, זהו יותר מרק ירקות בטעם איטלקי, כיוון שהמינסטרונה הקלאסי הוא מנה מלאה מאוד, הכוללת גם פסטה ושעועית, אך מבחינתנו זה דווקא היה יתרון, כיוון שהוא לא ''סותם'' כמו המקור. קלילות, אמרנו כבר?
צ' מציינת, בצדק, את היותו סמיך ובה-בעת עם ירקות ''מובחנים'', כהגדרתה, אשר שמרו על מרקמם הנגיס. לי חסרה איזו פרוסת לחם ללוות בה את המרק, אך כיוון שהלחמים היחידים הן מנות של ממש, בדמות פוקצ'ה או לחם שום, אני מוותרת, וחוסכת בכך עוד כמות נכבדה של קלוריות לא ממש נחוצות. עוד חלקנו בינינו מנה של ''מלנזנה'' – פרוסות חצילים ברוטב עגבניות, מוקרמות בתנור (34 ש''ח), שהיו טעימות, אם כי שכבת הגבינה שכיסתה אותן היתה קצת עבה ושתלטנית מדי לטעמנו.

בעיקריות אנחנו נחלקות בין אגף הדגה (69 או 75 ש''ח בהתאם לסוג הדג) לאגף הפסטות הממולאות למיניהן (רביולי, קנלוני ולזניות - 49 ש''ח כל מנה). צ' זוכה בלזניה מוצלחת במיוחד של תרד וריקוטה, עם מילוי צפוף וטעים, ושוב – לא כבד. אני מקבלת את המלצתו של הבעלים ל''שיפודי סלמון'', למרות שלא פעם כבר התאכזבתי מייבוש-יתר של הדג העדין הזה. ובאמת מסתבר שאפשר גם אחרת: צריבה מהירה של נתחי הדג ותיבול קל ברוטב סויה הצליחו להשאיר אותו עסיסי וטעים, ומצע של מקרוני וירקות מוקפצים הופך את המנה לצלחת צבעונית ומהנה.

בינתיים האגף המרכזי מתחיל להתמלא בסועדי הערב, ובחדר הצדדי, המיועד לאירועים פרטיים קטנים, נערכים למסיבת יום הולדת שתתחיל עוד מעט. זה הזמן לעבור לקינוח (26 ש''ח). נאמנות לשיטתנו אנחנו מוותרות על המנות השמנתיות כמו פנה קוטה או טירמיסו וחותמות בקרם ברולה אחד קטן וטעים לשתינו, ויוצאות עם בטן מלאה ומצפון נקי.