''הארוחה הייתה מוצלחת: מרק מיסו טעים, סלט עגבניות ופטריות מרענן, ורול של מנת הבית, מושי מושי - רול סלמון עם אבוקדו וגזר, עטוף במנגו...''. בין המסעדות באזור כיכר רבין, איתרה עיינה גל את מושי מושי, סושיה שכאן בשביל להישאר
משהו טוב קורה באזור השפלה בשנים האחרונות: הרחובות הראשיים ואזורי התעשייה מתעוררים לחיים, ומגוון של מסעדות, ברים ובתי קפה איכותיים נפתחים בראשון לציון, רחובות, מזכרת בתיה והסביבה. הנה ארבע מסעדות איכותיות באזור השפלה
''פתחנו עם קייפרינייה דובדבנים ושוט של ג'יימיסון. לצדם, הזמנו מנת נשנושים מיוחדת: שרימפס טנדורי - ראשי שרימפס ברוטב קארי, חלב קוקוס ובוטנים...''. בבלגו בר שבכפר סבא ראתה קרן ויזנר את האור: יש חיים מחוץ לתל אביב
''בין פירות הים מצאתי קלמרי מטוגן בציפוי פריך; שרימפס במעטפת קרנצ'ית מפתיעה של בוטנים; ובייבי שרימפס טבולים באמבטיה של רוטב חמאה ועשבי תיבול...''. דניאלה בן משה דגה את בעלה משלל עיסוקיו, לטובת הדגים של מסעדת פונדק הצלבנים
''במנת שרימפס, עם אטריות שעועית ושום, הורגשה בבירור האיכות הגבוהה. שילוב טעמים מנצח, מידת הכנה מדויקת, וגודל אידיאלי. מעולם לא אכלתי שרימפס כהלכתו עד הערב...''. נדב אבידן גילה אנטי-אייג'ינג קולינארי במסעדת הים הסיני
''תכננתי שנחלוק את המנות הראשונות, אולם השתלטות עוינת של האגף הצעיר בשולחן על הצ'וריסו שינתה את התכניות...''. אדווה גן סתיו לקחה את האינדיאני שלה לדגום קצת בשר באל גאוצ'ו שבפתח תקווה. בעצם, אולי קצת זו לא המילה הנכונה
ה''שושקה'' הוא המנצח בגדול: השילוב של ציפוי פריך עם מילוי עתיר טעמים של גבינות קשקבל, פטה וריקוטה, יחד עם הטעם האופייני של הפלפל הקלוי, גורם לכך שלא השארנו אפילו גרגר בצלחת...''. שפרה צח גילתה בקפה Y את חיי הלילה של גבעתיים
''המשכנו עם צלחת מלאה כל טוב, בה נחו ארבע מנות מבושלות: מפרום, כרוב ממולא בשר ואורז, קציצת עוף וממולא נוסף של תפוחי אדמה ובשר...''. עיינה גל גילתה במסעדת גואטה מאכלים טעימים להפליא, שאת שמותיהם לא שמעה לפני כן מעולם
למי שחזר מחופשה בטורקיה, ומתגעגע למטעמיה. למי שעדיין לא נסע, ורוצה לטעום קצת מהאוכל של ידידתנו הגדולה שבצפון. ולמי שסתם מתחשק לו לגוון: מסעדת גפן בתל אביב מציעה ארוחה עסקית משתלמת, המבוססת על המטבח העותומאני של איסטנבול
בט''ו באב, גם המסעדות הרומנטיות ביותר יוצאות מגדרן, ומציעות לאוהבים ארוחות זוגיות מיוחדות, קינוחים מפתים, פרחים, שוקולדים, הופעות מיוחדות ושלל הפתעות. הנה ארבע מסעדות רומנטיות, מצפון לדרום, שחוגגות בגדול את חג האהבה
''פטריית הכפר הייתה מעניינת בשילוב הטעימים שבה. הדוקסל (תערובת פטריות) עם גבינת הפרמזן והגבינה הצ'רקסית העניקו לפטרייה טעמים עזים ופיקנטיים, המעקצצים בפה בנעימות...''. אורלי פרש אזולאי ערכה בבורדו מסיבת שחרור לגיסה
הסינים השתמשו באגוזים כדי לעורר את תאוות נשותיהן, האצטקים האמינו בכוחו של האבוקדו להגברת האון הגברי, ההודים ממליצים על ג'ינג'ר כתרופה נגד אימפוטנציה, והמצרים – על דבש. לכבוד ט''ו באב - המלצות ומתכונים למזון מעורר חושים
''הדים סאם הוכיחו שוב כמה גאוני הוא מטבחו של המזרח הרחוק. כמו הסושי, הדים סאם תלוי במרכיבים משובחים אך בסיסיים ובכישרון להבין את כוחה של הפשטות....''. מסעדת צ'אנג סינג הזכירה לאדווה גן סתיו את הארוחות המשפחתיות של ילדותה
''בירה דומה ליין במובנים מסוימים: מאחורי כל כוס יש סיפור, היסטוריה ומחשבה. לכל סוג בירה יש טמפרטורה אידיאלית לשתייה, ומצב רוח שמתאים לה...''. אריאל בן משה החכים בבית הבירה בחיפה, מקום שבו הבירה הופכת לחוויה בפני עצמה
''ההכנות בשיא. כל הגזרות במטבח מתחממות. הפוקצ'ות נכנסות לתנורים, על הכיריים מרתיחים מים לפסטה, נתח הסינטה נצרב על המנגל בחצר וגם השוקולד מומס בחום הלהבות...''. יעל עופר למדה דרך הידיים, בסדנת בישול איטלקי בשרי בפודסטפס
פעם אוכל של אירוע הסתכם בפלטת מטגנים, חזה עוף ודג מלוח. היום העושר והמגוון אינסופיים כמעט, וניתן למצוא באירועים אוכל שמתאים לכל חיך, לכל טעם, לכל מגבלה ולכל תקציב. לרגל עונת החתונות, הנה ארבעה שרותי קייטרינג ייחודיים
''הטריו הורכב מחמש שכבות: בסיס מעוגיית שוקולד, שוקולד לבן, חלב ומריר וציפוי מקרם שוקולד. המנה הזו זכתה לתואר 'קינוח מושלם, שאני מוכנה לאכול אחרי כל ארוחה'..''. דניאל לוין העביר ערב קליל ובכיף, בסניף החדש של קרם קפה בכפר סבא
''פילה סלמון ברוטב חלב קוקוס, צלפים וחרדל, היה רך וטעמו כה משובח, שהשתלבותו עם חלב הקוקוס הזכיר לי מאוד טעם של שמנת, ובכך הפך את המנה לחוויה עילאית...''. ריקי אלעזר התענגה על כל ביס במסעדת לה רג'אנס הכשרה שבתל אביב
יצאתם ליום כיף עם הילדים? בקפה מסעדה ויצמן 22 שבנס ציונה מציעים ארוחה עסקית מיוחדת, לכם ולזאטוטים. אתם תוכלו ליהנות מדיל הכולל מנה ראשונה, עיקרית ושתייה, במחיר 45-55 ₪. הצאצאים יוכלו ליהנות מפיצה, ספגטי או שניצלונים
''צלעות טלה צרובות בגריל הונחו כשער על הצלחת, ומתחתן התחבאו תאנה ממולאת בבשר טלה ושני קבבוני טלה עסיסיים, על מצע פירה שורשים...''. שיר כידן נחשפה לאוכל מרוקאי עשיר וייחודי באורו, מסעדה יוקרתית וכשרה, מעוצבת בזהב. היה חגיגי
''ניוקי ויטאלו הינה מנה מעולה המשלבת רצועות עגל מוקפצות עם פטריות ברוטב שמנת, יין אדום, ציר בקר וניוקי מטוגן. אם כל מרכיב במנה הזו יכול היה לנגן, וודאי הייתה זו מנגינה מושלמת...''. אורלי פרש אזולאי גילתה את גרניטה במקרה
''דואט הציידים משלב בין שני סוגי בשר, צלעות טלה ופילה בקר, עשויים מדיום ומונחים על מצע פירה נהדר, ברוטב יין מתקתק...''. נדב אבידן התמוגג מכל אחת ואחת מהמנות אותן טעם בבר מסעדה לופט. גם היין והקוקטיילים תרמו את שלהם
הקולפן הכפול בעל שני הלהבים, החד והמשונן, מאפשר לקלף פירות וירקות, רכים וקשים, כשכיסוי הלהב המסתובב מגן על האצבעות בפני הלהב שלא בשימוש. עוד מוצר פשוט וגאוני, שניתן להשיג בסניפי רשת המרכזים הקולינאריים לגעת באוכל
''מנת העופיון הייתה חגיגית ובעלת טעמים עדינים, והתאימה ליין האדום בעל הגוף הבינוני שהזמנו...''. יובל בלנקובסקי נהנה בדי.גריי שבירושלים משילוב של אוכל טוב, יין משובח והופעות ג'אז. עכשיו מציע הבר 50% הנחה על כל מגוון האלכוהול
לאוהבי האוכל הסיני שומרי הכשרות, מציעה מסעדת צ'יינה לי תפריט סיני עשיר, גלאט כשר, המוגש בחלל מעוצב בסגנון סיני. בשעות הצהריים מציעים במקום ארוחה עסקית מלאה, הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה או כוס יין, במחיר 69 ₪