מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> עושים שוק בבית הקפה אמיל

עושים שוק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''גם קיש הירקות הפתיע, עם רצועות גבינה מעושנת המתחבאת בין הקישואים שבתוכו ונדבקת למעטפת הבצק הפריך שתחמה אותו...''. שיר כידן ביקרה בשוק מחנה יהודה המחודש בירושלים, והופתעה למצוא בו את אמיל, בית קפה עם אוכל ייחודי וטעים

בתור תל אביבית מצויה, כשחברתי הובילה אותי בסמטאות השוק בדרך לאמיל הופתעתי. שוק מחנה יהודה אינו דומה במאום לשוק הכרמל אליו אני רגילה. הוא הרבה יותר גדול, הרבה יותר מסועף, ויש בו גם מסעדות ובתי קפה. חברתי הירושלמית הסבירה לי שהשוק שהיה בעבר מטונף ומסריח חודש, שודרג והפך לפנינה תיירותית. במקום בית קפה מנוכר במרכז העיר עם מלצריות, הגענו לבית קפה ביתי וחביב, הנחבא בין מגוון הריחות, הצבעים והקולות של השוק. בית הקפה אמיל כשר בד''צ ספרדי, ומקור רוב מאכליו מבית הוריה של אוהליה, בעלת המקום (כן, אפילו השם שלה מיוחד). מבקריו הם בדרך כלל כאלה שהגיעו לשוק לקניות והחליטו להתחיל או לסיים אותן בארוחה טובה, או כאלה רוצים לשתות את הקפה שלהם בנוף השוק, על רקע אנשיו הססגוניים.

התיישבנו במרפסת בית הקפה בעיקר כדי שנוכל לצפות בעוברים והשבים. בשעת אחר צהריים מאוחרת זו כבר היו אלה בעיקר תיירים, שהצטלמו על רקע השוק המפורסם ביותר בעיר הכי קדושה שיש.
בחום יולי – אוגוסט לשתינו היה נורא חם, אז דבר ראשון הזמו לימונענע גרוסה. משקה הלימונענע המוכר מלא בקרח גרוס המשווה לו את הטעם המר-מתוק היוקרתי של הלימונענע יחד עם קרירות הברד.

בינתיים עיינו בתפריט. בין מנות הפתיחה הרגילות שניתן למצוא בתפריטי בתי קפה אחרים כגון כריכים וסלטים מצאנו חצ'אפורי ופזי. שני מיני מאפה ששתינו לא שמענו עליהם מעולם. אז כמובן שהזמנו אותם. חצ'פורי הוא מאפה בצק עלים גרוזיני במילוי גבינה (אם אתם לא גרוזינים- תודו שלא ידעתם). על פניו, לפי מרכיביו בלבד, אולי הייתי מכנה אותו בורקס גבינה - אך כל קשר בין טעמו לבין בורקס גבינה הוא מקרי בהחלט. אם אתם אוהבים גבינה זה המאפה בשבילכם. פזי הוא שבלול בצק עלים ממולא תרד וגבינת פטה. הגבינה והתרד יצרו שילוב מעניין ואלגנטי הנימוח בפה.
יחד עם אלה הוגשו לנו טחינה וזיתים מתובלנים. תשכחו כל מה שאתם יודעים על טחינה. טחינה כזו לא אכלתם בחיים. השום והבזיליקום שהוסיפו לטחינה הפכו אותה למעדן ממש, טעמה מעניין בפה ופותח את בלוטות הטעם כמו מכין אותן לארוחה המגיעה.
בנוסף, קיבלנו סלט עלים ירוקים גדול, הכולל מבחר חסות ועלים ירוקים על בסיס שמנת ועשבי תיבול עם קרוטונים וגולת הכותרת - חתיכות אשכולית אדומה. הפירות בסלטים שלנו, אומר אבי בעל הבית, תמיד משתנים. לפי העונה, לפי מצב הרוח ובכלל, כשאתה ממוקם בשוק, הפירות והירקות שלך תמיד הכי טריים שיש.

נראה כי אבי ואוהליה חיפשו ומצאו ייחוד בכל דבר בבית הקפה שלהם, כי אם פתיחתו של בית קפה בתוך השוק ההומה לא הייתה ייחודית מספיק, הרי שלכל מאכל הוסיפו טוויסט משלו. תחשבו על שקשוקה למשל. לשתי הביצים ורוטב העגבניות שאתם מכירים תוסיפו תפוחי אדמה, חצילים וגבינת מוצרלה, אשר הופכים את השקשוקה לחוויה קולינארית אחרת לגמרי. כל ביס התחיל בטעם הביצים והעגבניות והסתיים בכיף עם הגבינה. גם קיש הירקות הפתיע, עם רצועות גבינה מעושנת המתחבאת בין הקישואים שבתוכו ונדבקת למעטפת הבצק הפריך שתחמה אותו.

את הארוחה סיימנו במתוק -מתוק. קציפת מרנג גדולה שמעליה כמות נדיבה של קצפת, וכל זה מקושט באוכמניות ופטל. כאן חברתי נתנה לי להשתולל לבד, וחוץ מכמה כפיות מהקצפת והפירות צפתה בשעשוע איך אני מחסלת בעצמי את כל קציפת המרנג שנמסה בפי והקצפת האוורירית. האמת? נהניתי מכל רגע. זו מנה מאוד מתוקה, ולכן מיועדת למי שממש אוהבים סוכר, או לחילופין, לילדים.

בסיכומו של עניין, אם אתם ירושלמים שנוהגים לערוך את קניותיהם בשוק מחנה יהודה, תוכלו להיכנס לבית הקפה כדי לנוח ולהתאוורר על כוס קפה ועוגה. אם ירושלים היא רק אתר תיירותי עבורכם, מומלץ להגיע לשוק, אחד האתרים הבולטים של ירושלים, ולאכול שם צהריים. באמיל, כמובן.

אמיל
התות 8, מחנה יהודה, ירושלים.
054-2405654, 077-7003047