Skip Navigation Linksראשי > סדנאות בישול > סדנאות אפיה> תענוג זעיר: סדנת קינוחים בכוסות של לגעת באוכל

תענוג זעיר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בקינוח אחר הכנסנו עוגה שלמה לכוס קטנה, וכך קבלנו קינוח מתוק של עוגת גבינה פירורים. גם לאוהבי השוקולד והקפה נמצאו פתרונות מתוקים...''. מיה בר גילתה את יתרונות קונספט הקינוחים בכוסות, בסדנה אפייה בנושא בבית לגעת באוכל

באופן כללי, החברים שלי אוהבים אותי. גם המשפחה. עכשיו הם אוהבים אותי יותר.

כבר שנים רבות החוזה בינינו ידוע ומוסכם: הם מבשלים, ואני מביאה קינוח. כדי להשתכלל ולהתפתח ''מקצועית'', אני נוהגת לאסוף כל הזמן קינוחים חדשים - עוגות, עוגיות, מוסים בשלושה צבעים ומה לא, לבקר בחנויות מקצועיות ולרכוש שלל אביזרים שהופכים את המתוק מתוק למנה אסתטית ומשובחת שעליה אני זוכה לשלל מחמאות.

אבל כולם מסביבי גדלו ובגרו. גם אני. נושאי השיחה, כמו מימדי הגוף, השתנו. גם הטעם השתנה, ורובנו מבינים יותר באוכל היום לעומת אז, ולא עוד מסתפקים בלזניה ועוגת גבינה עם ביסקוויטים, א-לה רות סרקיס, אלא מצפים למנה מיוחדת, אולי בסגנון אסיאתי או צרפתי, ולקינוחים משוכללים שעונים על כמה דרישות בסיסיות: שיהיו קטנים, אך עזי טעם, שיספקו את התאווה למתוק, אך לא יהרסו את הדיאטה.

לאור כל זאת, כאשר קראתי על הקונספט של ''קינוחים בכוסות'', נרשמתי מיד לסדנה כמוצאת שלל רב.
בסדנה זו, שנערכת בסניפי ''לגעת באוכל'' בראשל''צ או ברעננה, מדגימה השפית דלית קפלן (שהיא גם מוכשרת ויצירתית, וגם מקסימה ויפה) איך מכינים קינוחים מושקעים, יפים וטעימים עד מאוד, שמשלבים מיני שוקולד, מוסים וקרמים לכדי יצירת פאר.

הרעיון העומד מאחורי הקונצפט נחמד וחדשני: במקום להגיש קינוח אחד גדול, ממנו טועמים כולם (ומיישרים, ומיישרים, עד שנגמר הכול), מציעים מספר קינוחים ישירות בתוך כוסות הגשה קטנות, וכך כל אחד יכול ליהנות ממספר טעמים, בלי להרגיש שזלל יותר מדי. בנוסף לגודל הקינוח ולטעמו, הגשה בכוסות יוצרת גם חוויה אסתטית מרשימה, שהיא תוצאה של שכבות צבעוניות ומיני קישוטים מעניינים וטעימים.

הסדנה התקיימה במטבח גדול ומאובזר בירכתי החנות. חלק מהקינוחים הכינה דלית בעצמה, ותוך כדי הכנה הסבירה כמה עקרונות חשובים בהמסת שוקולד, בהכנת בצקים או סוגים שונים של מרנג. לאחר מכן, התפצלה הקבוצה למספר קבוצות קטנות, וכל אחת הכינה קינוח אחד לפי המתכון המצורף. דלית הסתובבה בין הקבוצות, הסבירה והדגימה מה עושים בסבלנות אין קץ ובחביבות רבה.

אחד הקינוחים שזכה לקריאות התפעלות חוצות חדר היה קרם לימון: בתחתית כוסיות הזכוכית ערמנו ערימה קטנה של פירות יער, מעליהם מזגנו קרם לימון עשיר מבושל. לשכבה האחרונה יצרנו גבעת מרנג רך (שהושחמה קלות בברנר, בבית אפשר לשים מספר שניות בגריל הביתי), ולצדה, טוויל חמאתי יפה וטעים. בקינוח אחר הכנסנו עוגה שלמה לכוס קטנה, וכך קבלנו קינוח מתוק של עוגת גבינה פירורים.
גם לאוהבי השוקולד והקפה נמצאו פתרונות מתוקים בצורת קינוח טרופיקנה (רוטב טופי, דקואז קוקוס, קרם שוקולד לבן ופסיפלורה טריה לקישוט), או טירמיסו ''גמדי'' עם טוויל קקאו עשיר.

בסיום הסדנה טעמנו מכל הקינוחים המעולים, חלק מאיתנו רכש בחנות כוסות ומיני אביזרים. האווירה במטבח הייתה נעימה מאוד, והאירוח בבית ''לגעת באוכל'' – רחב לב. הסדנה מומלצת מאוד לאוהבי מתוקים, והיא כיפית גם כמפגש חברתי של יצירה, הנאה ותשוקה – למתוק.

ליום ההולדת האחרון אליו הוזמנתי הבאתי מתנה מיוחדת: כוסות קריסטל עדינות ויפות, שבתוכן קינוח שוקולד – תפוז (שכבת ג'לי תפוזים, מעליה קרם שוקולד מריר, קצפת רכה וקישוט של תפוז מיובש). אחרי שהקינוח נזלל בכל פה, נשארו הכוסות כמתנה. מומלץ מאוד!

לגעת באוכל
לישינסקי 9, ראשון לציון, 03-9520390.
הסדנא 4, א. ת. רעננה, 09-7404474.