מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדת ונילה בירושלים: באווירה יצרנית

באווירה יצרנית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''מנת הפטוצ'יני קפרזה התגלתה כפסטה מבושלת לדרגת אל-דנטה, שהוגשה עם רוטב עגבניות ופסטו. הרוטב היה חמצמץ ומעט חריף, וטעמי העגבניות הטריות והפסטו מלא הטעם התחברו להפליא..''. מרגלית אשכול מילאה מצברים במסעדת ונילה הירושלמית

בבוקר התעוררתי במצב רוח קרבי. ''אני חייבת לנצל את היום הזה'', אמרתי לעצמי. ''לא עוד שעמום קיץ, רביצת טלוויזיה והתמכרות לסוליטר''. ''תעוררי מותק'', אמרה לי אחותי החכמה בטלפון, ''אני שומעת את הקולות של הקלפים במחשב עד לכאן, את מבזבזת את עצמך''. אז קמתי במרץ והלכתי לעבוד (עבודות סמינריוניות אם אתם מוכרחים לדעת), עד שבסביבות שתיים הבטן שלי התחילה לרמוז: ''עם כל הכבוד למאמץ האינטלקטואלי, זה נורא מרעיב כל העבודה הזו''. אז חיפשתי מקום אכילה לאנשים עסוקים ויצרניים, ומצאתי את ונילה.

מסעדת ונילה הכשרה ממוקמת באזור התעשייה גבעת שאול בירושלים, נחבאת אל הכלים בפאטיו חמוד, מתחת למפלס הרחוב. התפריט כולו רשום על לוח ענק מעל הבר, שם נעשית גם ההזמנה. התלבטנו, אחותי ואני, האם לשבת ליד השולחנות שבפנים או על הספות המפוזרות בחוץ, לבסוף הכרענו לטובת הפנים ובאנו לבר להזמין. עמדנו תוהות ומבולבלות מול הלוח הגדוש כל טוב. ''אין אצלנו רשמיות של מנות ראשונות ועיקריות'', הסבירה המלצרית, ''כל אחד מוזמן לבחור מה שמתחשק לו – יש לנו בעיקר אוכל איטלקי עם חומרים טריים שמבושלים במקום, ופסטה שאנחנו מייבאים בעצמנו מאיטליה''. אז בחרנו בפטוצ'יני קפרזה וסלט רוקפור. ביעילות של מקום אליו באים אנשים עסוקים, לא עברו שבע דקות מרגע שהזמנו ועד שנקראנו אל הבר לאסוף את המגשים.

התחלנו לדגום את המנות כשמסביבנו נכנסים לקוחות קבועים שהחליפו משפטים ידידותיים עם הצוות. סלט הרוקפור הוגש בצלחת רחבה ועמוקה, והורכב מחסות משני סוגים, עגבניות ומלפפונים, רצועות פלפלים צהובים ואדומים ומעל כל זה אגוזי מלך קלויים וגבינת רוקפור מגוררת. הירקות הטריים, הגבינה הפיקנטית והרוטב העדין השתלבו יחד לטעם מגרה. המנה הוגשה עם לחמניות כפריות חמימות, לצערנו ללא חמאה או מטבל.
מנת הפטוצ'יני קפרזה התגלתה כפסטה מבושלת לדרגת אל-דנטה, שהוגשה עם רוטב עגבניות ופסטו. הרוטב היה חמצמץ ומעט חריף, וטעמי העגבניות הטריות והפסטו מלא הטעם התחברו להפליא. שתי המנות היו גדולות ומשביעות מאוד, בהתאם לצרכינו לאחר בוקר של עבודה קשה.

לקינוח הזמנו שתי מנות גלידה, שנראו לנו משונות כשראינו אותן כתובות על הלוח, אך שתיהן התבררו כנוסחאות מנצחות. גלידת וניל איטלקית מיצור ביתי הוגשה בתוך אספרסו קר וקושטה באבקת קקאו. מרירות האספרסו איזנה את מתיקות הגלידה ויצרה שילוב טעמים מעניין בפה. את גלידת הווניל האמריקאית, שהוגשה על פירורי עוגיות ועוטרה ברוטב תותים, טעמנו בסקפטיות גדולה, אך היא הוכיחה את עצמה כטעימה מעל ומעבר למה שזכרנו מילדותנו, רכה ולא מתוקה מידי, כשתוספות הפירורים והרוטב משדרגים את טעמה אף יותר.

נאנחנו אנחת סיפוק, הרגשנו נינוחות ושלוות באווירה הנעימה והלא רשמית של מסעדת ונילה. ככה צריך להראות מקום לאנשים עסוקים: פשוט, טעים ולא יומרני. ''את לא יכולה להמשיך להתבטל'', אמרתי לעצמי, ''תראי את כל האנשים כאן שעובדים ברצינות''. אני חוזרת מיד לעבודה!

ונילה
כנפי נשרים 24, גבעת שאול, ירושלים.
057-7598808