''אני בחרתי בסטייק אנטרקוט, שהגשים את פנטזיית הבשר הבוערת בעצמותיי בשבועות האחרונים, אשר הוגש בצלחת גדולה לצד פלחי תפוחי אדמה רכים ושחומים. ג' בחר בסינייה, בשר קצוץ בבהרט, טחינה, פרוסות עגבניה וצנוברים, שהוגשה בכלי מעוגל מסורתי והיתה טובה מאד''. אדווה גן סתיו מאושרת. היא מצאה סוף סוף מסעדה טובה קרוב לביתה: מטרו ביסטרו, בכפר סבא
למסעדה הכשרה שברחוב הירקון תפריט מגוון, בסגנון ים תיכוני ובניחוח צרפתי, המתמקד בבישול רזה, נטול שמנת וחמאה. ארוחה עסקית הכוללת מנה ראשונה ועיקרית, או מנה עיקרית וקינוח, תעלה 75 שקלים, והרבה פחות קלוריות ממה שאפשר היה לחשוב
שף שלומי בן אלי ממסעדת ברסרי באילת נזכר בסירים של סבתא, מספר איפה למד לבשל, חושף מיהו השף האהוב עליו (רמז: הוא נשוי לה), ומספק מתכון למנת הדגל שלו: ברבוניה על מלבן בצק עלים, עם חצילים קלויים בקרמל סילאן
''בשבילו שיפודי פרגית עסיסיים, שומניים במידה ומלווים בצ'יפס. אני ביקשתי, וקיבלתי, מנה בשם שישברק – כיסונים קטנים ורכים של בצק, ממולאים בפטריות, מבושלים בקערה של לבן רותח. אנחנו מתענגים על המנות עם קנקן של לימונדה מרעננת בעלת טעם מסקרן, שלוקח לנו קצת זמן להבין שנובע ממי ורדים''. מיכל זמרני מצאה את המסעדה המזרחית המושלמת
אלו מאיתנו שאוהבים לאכול מחוץ לכותלי המטבח מקבלים בסוכות את מלוא הלגיטימציה: בסוכות זו מצווה, אפילו חובה, לאכול בחוץ, על המרפסת, באוהל בדואי – בכל מקום שאינו תחת קורת גג. הנה כמה מסעדות טובות, שמאפשרות לכם לעשות את זה בסטייל
''הסלט המרענן כלל עלים ירוקים, אנדיב, פטריות, בצל סגול, אגוזים וגרעיני חמניה ברוטב ויניגרט שומשום, והוגש בליווי קרוסטיני גבינת ברי פריכים וטעימים..''. קרן ויזנר מבינה למה משמש Njoy, בית קפה אינטימי ונחמד, כמקום מפלט לסלבריטאים
ועושה שם פלאים. נדב אבידן חזר נפעם מדונטלה, מסעדה איטלקית כשרה, המציגה תפריט מפתיע בנוף המוכר של האוכל האיטלקי: ''הניוקי המוקרם הוגש עם רוטב נפלא ומיוחד, המכיל בין היתר שמנת, תרד, בצל, שום ועוד''.
''הקלמארי, שהתרגלנו לקבל אותו מטוגן כברירת מחדל מוגש כאן כשהוא מבושל. הדבר חוסך את האפקט המוכר של 'פריך בחוץ ורך בפנים', אבל מגלה פשטות נימוחה המתמוססת בפה. הקלמארי נפרד מן העולם בתוך רוטב עשיר על בסיס קרם-פרש, ותודו שגם אתם מוכנים לגמור ככה''. אחרי ארוחה במסעדה בויה, מיה בר מסכימה עם פו הדב: הרגע היפה ביותר ביום הוא רגע הארוחה
אם אתם מבולבלים מהמסרים המנוגדים לכאורה לגבי שומן ובריאות, או אחוזי אשמה על כך שאתם נהנים ממזונות עתירי שומן - אתם לא לבד. בכתבה זו נגלה לכם איך אפשר ליהנות משומן – מהסוג המועיל של השומן עד השומן החיוני
מחפשים תעסוקה לילדים בחגים? סדנאות הבישול של רשת ספייסס מספקות לילדים חוויה מלאת כיף ואתגר, שלא רק שהן מעסיקות אותם לשעתיים– הן גם יוציאו אותם בשלנים, כאלה שלהוטים לעזור במטבח, ואפילו תורמים רעיונות
במסעדת רויאל שף שבאשדוד מציעים לאכלני הצהריים חווית בילוי יוקרתית, עם עיצוב בסגנון אירופאי אלגנטי, אירוח מלא סטייל ויוקרה, וארוחות עסקיות משובחות, במחיר של 49 או 69 ₪
ממעמקי מוחו המבוסם מנסה נגב אבידן לדלות פרטים על ביקורו בביסטרו-בר באגסי שבפלורנטין: היה שם בר. היה שם אוכל טוב. היה שם בירות, וקוקטיילים, ושוטים, ועוד כל מיני סוגים של אלכוהול. היה שם כיף. איזה מזל שהוא רשם הכל
רועי ראשוני, השף של מסעדת פרינצ'יפסה, מספר באיזה גיל הכין חביתה לראשונה, איפה הכי נכון ללמוד בישול איטלקי, בכמה מסעדות עבד לפני כן ומה לעולם, אבל לעולם, לא יבשל
''זוג האגרולים היו פריכים, ושודרגו בעזרת רוטב ורדרד חמוץ מתוק. לכיסוני הוון-טון המטוגן ברוטב חריף צורף גם רוטב הבית, תערובת של כוסברה, שמן זית, שום ובצל ירוק. הרוטב, שיש לו לוק ישראלי ירקרק, השתלב נפלא עם הוון-טון הסיני, ולא רק איתו...''. מיה בר לא סומכת רק על עצמה, ומכריזה: אם גם סינים ''אמיתיים'' אוכלים בצ'יינה קורט - היא חייבת להיות טובה
''במסעדה מזרחית, הכי חשוב הניגוב הראשון – הפיתה, הזית, החומוס''. כך טוען אבו סאלח, ותפסיתו ניכרת היטב במסעדה שלו שבצומת עמיעד, באוכל הפשוט והטעים, בעיצוב הנינוח, בשירות הבלתי-אמצעי, ואפילו במוטו של המקום
''חיכיתי הרבה זמן למקום שיחזיר לי את האמונה במסעדות, ובלי ששמתי לב - מצאתי אותו. ההמבורגר מגבינת החלומי היה מצוין, והדג היה לא פחות ממדהים...''. נדב אבידן מסביר למה נחשב היקב לקפה-מסעדה מוביל בתחומו בנתניה
נכון שביום כיפור מצווה לענות את נפשותינו. אבל לפחות את חלקנו, מה שמחזיק אותנו לאורך הצום זה לאו דווקא ההתפלשות בעינוי, אלא יותר הזיכרון של ארוחה אחת, מוצלחת באמת, והשאיפה לאכול אותה שוב. הנה כמה מסעדות שכדאי להתחרע בהן לפני הצום הגדול. כאלה שרק זיכרון המטעמים שלהן יוכל להחזיק אתכם עד צאתו של הצום וגמר החתימה הטובה
''קריספי בטטה, שיפודי חזה עוף עטופים ברצועות בטטה, ברוטב צ'ילי מתוק, גרמו לי לתהות - אם אני וזוגתי נפרד באותו רגע, האם אני עדיין אצטרך לתת לה שיפוד? אחרי הרהורים לא קלים בחרתי בבחורה, אבל הייתה התלבטות קשה....''. שי וקנין נחשף לרעיון הטאפאס במסעדת סאקויה ברמת ישי, והתאהב. גם בקונספט, וגם במסעדה
''את הקינוחים ליווינו עם מוחיטו חמצמץ-מתקתק בשבילה, וודקה-רדבול בשביל הגבר (אני), שבהתאם לאווירה שבמקום - עשו לנו שמח''. שי וקנין המתיק את החופשה הרומנטית בצפון בבילוי בדיוינו, בר-מסעדה עם אוכל טוב ואווירה עליזה
''המנות היו מתובלות, טעימות, בכמויות מכובדות, עם טעם אמיתי של בית. ולא פלא - צוות המטבח במקום מורכב, רובו ככולו, מבני המשפחה...''. ענת מאור גילתה את הטברנה של דינו, מסעדה משפחתית עם אווירה, ואוכל, של בית
במפגש הסטייק שבנשר מתחילים את העסקית כבר ב-9:00 בבוקר, מסיימים אותה ב-16:00, ומציעים ארוחה הכוללת מרק לבחירה, מנה עיקרית לבחירה ממגוון של בשרים אפויים, צלויים או מבושלים, שתי תוספות, קפה וקינוח. אולי בכל זאת כדאי לרכז את כל השפע הזה בארוחת הצהרים
וגיה שריף, הבעלים והשף של מסעדת רים אל בואדי ביפיע, מספר איך ולמה גדל במטבח, במה הוא מתמחה, למה הוא נמנע מלאכול במסעדות בארץ, איך נערכה המסעדה שלו לחודש הרמאדאן, ומהו החלום חוצה המגזרים שלו
"מולי הונח הר אדיר של פסטה צבעונית ברוטב שמנת עדין ונחתי עוף עסיסיים, שעוטר אף הוא בתפרחת הפלפלים הצבעוניים והעירית שהפכו את הצלחת לאביבית ושמחה....''. אדווה גן סתיו הרגישה בבית בבראון קפה שבכפר סבא
בבית אבן מדהים בעין כרם הוקסמה קרן ויזנר מסיפורים על השוקולד, למדה להכין טראפלס, בראוניז וממתקים על מקל, התענגה על התוצרים, מעשה ידיה להתפאר, ויצאה מדיפה ניחוחות מתוקים. נחשו איזה שיר התנגן ברדיו בדרך חזרה?
מחפשים כלים ייחודיים להגיש בהם את הקפה שאחרי ארוחת החג? מחפשים מתנה מרשימה למארחים ששווים את זה? סט הקפה של ברגהוף הוא מתנה שימושית, מתוחכמת – ויפהפיה