Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> ברים יין ואלכוהול ברקרולב כפר סבא
לחם בשר הרצליה

אכלנו כמה דברים, שתינו כמה דברים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''תכנן הבשרני והרך של צדפות קוקי סן ז'אק משובחות נמשח בחמאת סרטנים והונח על קרם דלעת מצויין. נוצרה מנה מעולה ומלאת טעמים שהותירה עלי רושם עז..''. אדווה גן סתיו שתתה כמו שצריך, לצד אוכל אלוהי, בברקרולה בכפר סבא

''תכנן הבשרני והרך של צדפות קוקי סן ז'אק משובחות נמשח בחמאת סרטנים והונח על קרם דלעת מצויין. נוצרה מנה מעולה ומלאת טעמים שהותירה עלי רושם עז..''. אדווה גן סתיו שתתה כמו שצריך, לצד אוכל אלוהי, בברקרולה בכפר סבא

אני יושבת בברקרולה, מעלעלת בתפריט ומתלבטת קשות. מצד אחד אני מתפתה עד כאב להזמין את מה שאכלתי כאן בביקורי הקודם (אח, טעם הג'מבו שרימפס האלוהי עדיין על לשוני) ומצד שני אני לא מצליחה להביא את עצמי לוותר על האפשרות לגלות עוד משהו שיצא מהמטבח המופלא הזה (ואם להודות על האמת, גם קצת מפחדת להתאכזב). הפור נפל אחרי שיחה קצרה עם המלצרית שהסבריה השוטפים הזכירו לי כמה השירות בברקרולה יוצא דופן בנוף הישראלי, ועשו לי חשק לבחור במשהו חדש. בסופו של דבר החלטנו להזמין מרק ערמונים וקוקי סן ז'אק בחמאת סרטנים.

חששתי מאכזבה?
אל מול צלחת ובה כל מה שאלוהי העם הזה אמור להתנגד לו, ניהלתי בליבי שיחה קטנה עם היושב במרומים בה הודתי לו על שוכני הים המופלאים שיצר, ובמיוחד על נועם דקרס אחד, אותו הוא בחר למקם כשף במטבח של ברקרולה...

תכנן הבשרני והרך של צדפות קוקי סן ז'אק משובחות נמשח בחמאת סרטנים והונח על קרם דלעת מצויין. עלה בייקון שנצרב עד פריכות והונח במרכז הצלחת השלים את התמונה, כך שנוצרה מנה מעולה ומלאת טעמים שהותירה עלי רושם עז. מרק הערמונים היה טוב. המרק המוקצף מעט הכיל גם שמנת, שבבי בייקון פריכים ושני שרימפס.

כמלווה מוצלח למנות הראשונות שתינו מוחיטו תאנים מצוין, שיצא מן הבר העשיר כשהוא מורכב כך שיהיה גם עדין וקליל, וגם כזה שמכיל מספיק אלכוהול כדי שהחיים יראו לפתע חביבים ונטולי דאגות. כך יצא שעד שהמנות העיקריות הגיעו לשולחננו, כבר היינו מבושמים מעט וידנו עוד נטויה. כדי להבטיח לעצמנו הנאה מכל החזיתות, דאגנו ללוות את המנות העיקריות בבירה פטריוטית במיוחד, בירה ''אביר'', בירת בוטיק מקומית תוצרת כפר סבא (?!) שעוררה קריאות התפעלות מהצד הגברי וחובב הבירות של השולחן, ובקוקטייל קמפשיין שהורכב מאלכוהול כלשהו (סליחה, אבל בשלב זה כבר לא כל כך הייתי מרוכזת), מפסיפלורה וממיץ תפוזים, היה מוצלח בהחלט ונעלם כלעומת שבא.

העיקריות כללו אנטרקוט משובח עד מאד, לצד פירה טעים, רוטב יין אדום וציר עגל, ומנגד - נתח סלמון טרי עם סלט חם של אצות ושמפניון ברוטב חרדל ויין לבן. שתי המנות העיקריות היו, כמו כל מה שהגיע עד כה מהמטבח, מוקפדות ומדוייקות להפליא. היה מענג ביותר לחכות בציפיה לבואן של המנות ולדעת שכל אחת טומנת בחובה שילוב קסום של טעמים וחידושים מעניינים לחך ולעין.

עכשיו, תעזבו לרגע את כל מה שסיפרתי עד עכשיו, ותרשמו לפניכם את השם הבא: טונקה.
טונקה, כך הוסבר לנו, הוא פרי שמוצאו מן האיים הקריביים, שאת הגלעין שלו מייבשים ומגררים כך שנוצר תבלין אקזוטי מופלא, המוכנס אחר כבוד ע''י יודעי דבר במטבח אל תוך מוס שוקולד משובח. גבירותי ורבותי, אפשר למחוק מכל תפריטי העולם את כל קינוחי השוקולד באשר הם. אי אפשר לתאר את הטעם האלוהי שבא אל פינו כשהגיעה אליו כף גדושת שוקולד חם, עשיר ומתובל בתבלין הטונקה הזה, יהיה מי שיהיה. האמת היא, שלנוכח התיאורים הגדושים שניסיתי לספק אני מבינה שפשוט אי אפשר להסביר, צריך פשוט ללכת ולטעום. ניפגש שם.

ברקרולה
עתיר ידע 13, כפר סבא.
09-7669606

לחם בשר הרצליה אירועים חדש