מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > חדשות> כטוב לבכם ביין חדשות האלכוהול

כטוב לבם ביין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אטרקציות מיוחדות ביקב צרעה במסגרת אירועי דרך היין במטה יהודה, יינות חדשים באקדמיה לבשר וליין שבחדרה, ויין מיוחד שהוא תוצר של שיתוף פעולה בין יקב טוליפ שבקריית טבעון, לרשת מסעדות ג'קו מאכלי ים. חדשות האלכוהול

אטרקציות מיוחדות ביקב צרעה במסגרת אירועי דרך היין במטה יהודה, יינות חדשים באקדמיה לבשר וליין שבחדרה, ויין מיוחד שהוא תוצר של שיתוף פעולה בין יקב טוליפ שבקריית טבעון, לרשת מסעדות ג'קו מאכלי ים. חדשות האלכוהול

אירועי ''דרך היין'' של יקבי הרי יהודה
במשך שני סופי שבוע, בתאריכים 18-20 באוקטובר וה-1-3 בנובמבר 2007, יתקיימו אירועי ''דרך היין'' ביקבי הרי יהודה. האירועים יתקיימו בשיתוף עם מלונות הרי יהודה, ובמסגרת מציע יקב צרעה את האטרקציות הבאות:
ערב גבינות ויין: בימי חמישי, ה-18 באוקטובר וה-1 בנובמבר בשעה 19:30, יתקיים ביקב ערב גבינות ויין, הכולל הקרנה של הסרט ''דרכים צדדיות'' תחת כיפת השמים. מחיר לאדם: 55 ₪. מחיר לזוג: 100 ₪.
סדנאות טרואר: בימי שישי, ה-19 באוקטובר וה-2 בנובמבר, תתקיימנה ביקב צרעה סדנאות טרואר מיוחדות, בהן נלמדת ההשפעה החשובה שיש לבית הגידול על אופיו של היין. סדנת הטרואר מתחילה בכרם שורש, הנטוע במספר של חלקות קטנות ומגוונות הפזורות על פני שטח הררי. משתתפי הסדנה מהלכים בין החלקות השונות על מנת להכיר מקרוב את עולמה המורכב של הגפן ומקבלים מידע בנושא הטרואר המיוחד לאזור הרי ירושלים. משם יורדים ליקב בצרעה, וטועמים באופן מודרך מיינות היקב הצעירים והמתיישנים סביב שולחן האבירים. הסדנא מלווה בגבינות, ירקות ושתייה קלה.
יציאה: בשעה 9:00 בבוקר, בתחנת הדלק מול מושב שואבה.
סיום: בשעה 12:30 בערך.
טלפון להרשמה: 02-9908261
מחיר למשתתף: 95 ₪.
יקב צרעה
קיבוץ צרעה.
02-9908261

יינות חדשים באקדמיה לבשר ויין
האקדמיה לבשר ויין היא בית תרבות בחדרה, הכולל מסעדה, בר יין וחנות יין, מאגד תחת קורת גג אחת את תרבות השירה, תרבות הבישול ותרבות היין, ופועל להנחלתה בקרב אורחיה. האקדמיה מנוהלת על ידי המשורר חיליק רוזמן, מעוטרת בפסנתר רוסי ישן, ואת קירותיה מקיפים ספרי שירה רבים ו-1,500 בקבוקי יין. כעת, משיקה האקדמיה לבשר ויין מספר יינות חדשים:
גינתון קברנה סוביניון 2004: יין שהתיישן בחביות עץ 24 חודשים. בסך הכל יוצרו 280 בקבוקים. מחיר: 120 ₪.
סומק מרלו 2004: יין בלתי מסונן שהופק מענבים הגדלים בזיכרון יעקב. היין התיישן במשך 20 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, וזכה לתשבחות בקרב מסעדנים ושפים בארץ ובעולם. מחיר 94 ₪.
סומק קריניאן 2003: לחובבי זן הענבים הזה צפויה הפתעה. יין גדול שהופק מזן ישראלי מובהק, והתיישן במשך 20 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. מחיר 102 ₪.
שורק ספיישל רזרב 2002: יין מהסדרה המובילה של יקב שורק. מחיר 70 ₪ בלבד.
נחשון איילון קברנה-מרלו 2001: בלנד המורכב מ- 60% קברנה סוביניון ו-40% מרלו. התיישן במשך 24 חודשים בחביות עץ אלון ושנה נוספת ביקב, בבקבוקים. ניחוחו של היין עשיר ומענג. מחיר 70 ₪.
טפרברג מריטאז' 2006: יין המזכיר את היינות הבורדולזיים, ומיוצר ביקב משפחתי ירושלמי מזה 150 שנה. היין מורכב משלושה זנים: קברנה סוביניון, מרלו וקברנה פרנק, המשמש כממיס ומאחד את טעמי שני הזנים האחרים. מחיר 70 ₪.
בן שושן עבדת 2005: מהכרם המיוחד בעבדת, הממוקם בגובה 550 מטר על אדמת לס, התקבלו ענבים באיכות, טעמים וריחות שונים ממה שאנו מכירים. היין זכה במשך שלוש שנים רצופות במדליית הזהב בתחרות ''אשכול הזהב''. מחיר 102 ₪.
פסגות מרלו 2005: יין שהופק מכרמים בצפון הרי ירושלים, יושן למשך 14 חודשים בחביות עץ קטנות, במערה המשמשת כמרתף חביות, ולמרות זאת - עדיין ניכרים בו טעמים פירותיים עזים. מחיר 95 ₪.
רד פואטרי, ארליך, 2004: בלנד של מרלו, שיראז, פטיט סירה וקברנה סוביניון. יינות רד פואטרי זכו בשנים האחרונות להכרה בינלאומית. מומלץ לרכוש היום ולהחזיק מספר שנים. מחיר 103 ₪.
האקדמיה לבשר ויין
דוד שמעוני 40, חדרה.
04-6248566

יקב טוליפ משיק:''ג'קו Just for''
יקב Tulip הוקם בשנת 2003 בכפר תקווה שבקריית טבעון. זהו יקב בוטיק משפחתי, שנולד כחלום על יקב משפחתי קטן ופרטי, שישלב בין עשיית יין איכותי לתרומה לקהילה. אך החלום גדל, וכיום מכיל היקב חדר החביות של מעל 180 חביות עץ אלון, שמתוכן מופקים כ- 55,000 בקבוקים בשנה.
''ג'קו Just for'' הינו פרי שיתוף פעולה ראשון וייחודי, שנרקם בין יקב טוליפ לרשת המסעדות ג'קו מאכלי ים ויקב. זהו יין מרלו 2004 מסדרת Just, שהופק מ-100% ענבי מרלו משובחים, מכרמים מובחרים בכרמי יוסף. היין יושן 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, מכיל 13% אלכוהול ומתאפיין בטעמים של פירות בשלים עם רמיזה של עץ וסיומת ארוכה ונעימה.
היין הופק במהדורה מוגבלת של 1,800 בקבוקים בלבד, אשר יוצרו במיוחד עבור רשת המסעדות ג'קו מאכלי ים. בחירת ויצירת היין נעשתה על ידי יינן היקב ובעלי המסעדה, תוך מחשבה שטעמו ישתלב בהרמוניה עם טעמם העשיר והמשובח של המנות שמוגשות במסעדות ג'קו, בסניפים בחיפה (בעיר התחתית), נתניה, הרצליה, רמת החייל ת''א ורח' הרצל בת''א.