"אם צריך לסכם את הביקור במסעדת פסטה בסטה במשפט אחד, נגיד שהיא מציעה אוכל פשוט, טעים, טרי ולא יומרני במחירים השווים לכל כיס. מה עוד נותר לבקש..." יונתן שטרנברג נהנה מהיצע קולינרי משובח בשוק מחנה יהודה הירושלמי
יובל בלנקובסקי משתתף בערב קריאה וגורמה בבית הקפה-מסעדה תמול שלשום. על הקריאה: גיל חובב, מרגש ומצחיק עד דמעות. על הגורמה: השפים מאזן שוויקי וירון וינקלר, שמציגים מטבח ספרדי-ירושלמי מיוחד עם אופי "ספאניולי"
"מבין מבחר המאפים הפריכים שנאפו בתנור אבן גדול עם גבינות איכותיות ואנטיפסטי... בחרתי לי את הבריק המפורסם של סבתא מרגו של עלי פילו ממולאים בביצת עין..." שירלי רחמים, בוקר שישי, הבופה של מרגו, קיבוץ צרעה
"לא היה צריך אפילו להסתכל בתפריט כדי לדעת מה אנחנו הולכים לאכול: גפילטע פיש וכבד קצוץ, צ'ולנט ושוק אווז, קיגל וקומפוט, או בקיצור – מסע בזמן אל מטעמי השטייטל של מזרח אירופה..." שפרה צח, בתיה קפה ומסעדה, תל אביב
צעירה, תוססת, קונספטואלית ומחויכת – מסעדת המושבה 54 מקשטת את רחוב עמק רפאים שבמרכז ירושלים. עם מנות בעלות מחירים מדורגים, סביר שתמצאו פה את מבוקשכם, בעיקר אם תבואו לסעוד את לבכם בארוחה עסקית בשעת צהריים
מנות דגל איטלקיות קלאסיות הן דבר שבשגרה בשבילנו. רוב הימים שלנו אינם עוברים בלי לפחות פסטה או פיצה אחת, לכולנו יש מתכון לרוטב עגבניות מנצח, ואת הלזניה שאכלנו במסעדה בטוסקנה נזכור לנצח. אספנו כאן ארבע איטלקיות
" אני נגסתי בנהנתנות אין קץ בספייר ריבס עגל עסיסיות בדבש ובמרינדת פפריקה. תלשתי את הבשר מהצלעות בזו אחר זו ומדי פעם גיוונתי בתפוח אדמה לוהט מסירות תפוחי האדמה האפויים..." שיר כידן מתמסרת לננה בר, תל אביב
"אני בהתמדה מרשימה בחרתי לי נתח של סינטה 300 גרם איכותי וארץ ישראלי מרמת הגולן, ולצדו פוטטוס עם עשבי תיבול..." שירלי רחמים חוגגת חתימה של עסקה במסעדת סזאר שברחובות – הטובה ביותר לעניות דעתה בכל פארק המדע
כמובטח, אנחנו ממשיכים לעדכן אתכם באירועי החורף המבורכים. והפעם: התענגו על תפריט החורף החדשני של קפה זוהו התל אביבי, והוציאו את הילדים לפעילות ביום חורפי שלא נועד לפארק: סדנת הכנת קאפקייקס ברשת ספייסס כלים וטעמים
"הקהל, המונה סטודנטים, בוהמיינים ואנשי ספר, לוקח חלק במועדונים של רודיאו פאב, כמו לדוגמה 'מועדון הפייפ' שנפגש בכל יום רביעי האחרון בחודש ובמסגרתו מעשנים החברים, בני 18-80, ממקטרות..." עיינה גל, רודיאו פאב, חיפה
"ארזנו מזוודות, ילדה אחת לפני גיוס ועוד אחת צמחונית ונסעו מזרחה. כמישהי שאוכל על נגזרותיו הוא חלק מעיסוקה, התבוננתי בתאילנד גם מהצד הקולינרי..." ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, חוזרת עם המלצות מתאילנד
"נתח גדול במיוחד של דג סלמון הונח חצוי על בסיס של קינואה מאודה וסלט קטן. הסלמון צרוב ועטוף ברוטב מתקתק-חמצמץ ופיקנטי של טריאקי עם קרמל..." שירלי רחמים נוטשת את המקרר הביתי לטובת קפה-ביסטרו גרין האוס שבמושב שילת
"בין כל אלה ניתן כמובן גם ליהנות מעוגות, מכריכים, מקישים וממאפים שונים המוגשים בקפה חירייה..." אמיר נהרי לומד הכול על קפה חירייה, הממוקם בחירייה – אתר האשפה הגדולה במדינה. פרויקט חברתי ואקולוגי מרשים
"דג ברמונדי שלם עובר טיגון קצר בשמן עמוק ולאחר מכן מונח על גבי גריל פחמים להשלמת הבישול..." יונתן שטרנברג מתארח בסניף הירושלמי והכשר למהדרין של מסעדת שבתאי הדייג, הממוקם ברחוב הורקנוס: "אנחנו מתמקדים בדגים"
טריאקי – מסעדת שף אסייתית הממוקמת בפתח תקווה היא פנינה בלב ים שמציעה לשוכני אזור ההיי-טק שסובב אותה מענה מהיר בשעת צהריים שאינו מתפשר על איכות. בשעת הצהריים תמצאו כאן ארוחה עסקית נהדרת ובערב – מסעדה אינטימית
לפעמים השמש שיוצאת החוצה ביום שישי בבוקר גורמת לכם להעדיף לצאת מהבית ולהשאיר את מלאכת הבישול לשבת בידי אחרים. נצלו את הקרניים לפני שישובו למחבואן, ובדרכם חזרה הביתה תוכלו לקנות אוכל מוכן לשבת. או בכלל
"השימוש המרובה בכתומים-אדומים הוא גם עניין של טעם וגם של ערכים תזונתיים גבוהים, ומרסיה משלבת אותם בחלק גדול מהמנות..." שפרה צח מגלה תפריט גורמה בריא וחדש במסעדת בריבה שבנמל תל אביב מבית היוצר של שפית מרסיה כצמן
נכון לרגע זה יש קצת חורף באוויר, כדאי להחזיק אצבעות ולבקש ממנו יפה שיישאר לפחות עד שהכנרת תתמלא. בינתיים, במקום להיות ספונים בין ארבעת הקירות המוגנים, התעדכנו בעוד כמה מבצעי חורף חמים שמחכות לכם המסעדות
"אני, הולכת על הקצה שכמותי, בחרתי בשילוב מסוכן אך משתלם של שמן זית, סרדינים, עגבניות, כוסברה, צ'ילי טרי ושום..." אדוה גן סתיו נזכרת (שוב) בטעמים מאותה נסיעה לאיטליה כשהיא מבקרת במסעדת פסטה מיאה ברמת החי"ל
עומר גנור ממרכז לסדנאות האלכוהול ובית הספר לברמנים זמן אמיתי מגלה אהבה חדשה – קאול אילה. מדובר בוויסקי שמיוצר במזקקה באי אילה שנמצא ממערב לסקוטלנד ושמדיף ריח ניחוח "כמו של הביוב שזורם במזרח ירושלים"
"הגשם הכה ללא רחם במתחם טיב טעם שליד איקאה בנתניה, ואנחנו נמלטנו אל החמימות של מסעדת מנטינה הסמוכה. היא קיבלה את פנינו עם חלל מרווח, עיצוב מודרני ומוזיקת ג'ז נעימה ברקע..." ורק אז פתחה מיכל גיא את התפריט
"'תכתבי שמסעדת פאשה היא אחד המקומות הכי טובים לאכול בשר, ועוד כשר', 'ושבאנו לפה במיוחד לכבוד היום הולדת של החברה שלנו סולי', 'ושכיף לנו פה!'..." שפרה צח מתיידדת עם הנשים השמחות מהשולחן הסמוך במסעדת פאשה תל אביב
בסוף הוא בא. אמנם נמלי התעופה אינם נסגרים מפאת השלג, אבל בכל זאת יורד קצת גשם, הרוח קרירה והשמיים אפרוריים – גם זו לטובה. ומה קורה במסעדות? נתחיל עם ביסטרו לארא הירושלמית ועם קונדיטוריית חטאים מתוקים התל אביבית
המנות מהמטבח הפרסי היו לפי מיכל גיא הצלחת הערב בביסטרו קפה פולה שבראשון לציון: "חורוש – מנה עשירה וחמצמצה של בשר בקר ותפוחי אדמה מבושלים עם עלים ירוקים, לוביה, עשבי תיבול ולימון פרסי, הוגשה על מצע אורז פרסי..."
מסעדת אבו ראמי גני שוויצריה הממוקמת באזור שוויצריה הקטנה שבהרי הכרמל ידועה בבישוליה הדרוזיים ובגן האירועים הגדול והמטופח שלה. התפריט של אבו ראמי הוא מגוון ועשיר, ומציע מגוון בשרים, דגים וארוחות עסקיות