"בערב ההוקרה שנערך לו לאחרונה עמדה והריעה לו כל תעשיית היין הישראלית. ובצדק, החלוץ שלפני המחנה לימד אותנו איך לשתות יין, איך לחשוב על יין ואיך להתנהג עם יין ובלעדיו..." יובל בלנקוסבקי נפרד מדניאל רוגוב
"סצינת הדו-קרב: המלצר ממליץ על עלי זוקיני צרובים במילוי גבינה צרפתית, מנהל המשמרת מחזיר קונטרה עם פרחי ארטישוק פריכים, זוקיני! ארטישוק! עוד רגע יתנופפו מזלגות באוויר, או אז מכריעה הגיבורה... שפרה צח, סרט בפדריקו
"נאלץ להאמין להם, כי הסיכוי שהיה בפסטיבל מישהו שאכן יכול היה לספור עד מאה וחמישים הוא קלוש ביותר. מה גם שאם היו חסרות כמה בירות, אף אחד לא היה מוטרד..." יעקב אלברט ממתין להשתלת כבד אחרי פסטיבל הבירה בירושלים
"קולוני, שממוקמת בתחנת הרכבת הישנה של ירושלים, היא הרבה יותר מסתם מסעדה או בר, היא מציעה חוויה קולינרית כוללת, ומצליחה לרענן סועדים כבויי יום..." יונתן שטרנברג מגיע לארוחה ירושלמית אחרי יום עבודה ארוך
הצלצול קורא לנו – הנה כל המשפטים הנכונים שאתם וילדיכם רוצים לאמץ לקראת שנת הלימודים החדשה. אין סיכוי שהדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה תרשה לכם לאכול קרואסון או סופגנייה ומיץ פטל בדרך לבית הספר או לעבודה
"אולה היא טאפאס בר בסגנון ספרדי המציעה מנות קטנות במגוון טעמים וצבעים, מה שהופך גם את הארוחה במסעדה לחוויה צבעונית ומלאת טעמים..." אורלי פרש אזולאי מסכמת את החוויות באילת בערב צבעוני ומעניין בטאפאס בר אולה
בקניון G, מתחם צמרת החדש בצפון תל אביב, מציע השף שאול בן אדרת למסעדת התרנגול הכחול משחק, יצירתיות ופרשנות אישית על מוצרי שוק טריים. ולא רק לעשירים: התרנגול הכחול מציעה ארוחה עסקית בכל יום בשעת צהריים, וגם בשישי
עוד לא סוודר או פוך, ובכל זאת נראה שהקיץ מתחיל לאסוף את כליו ולסגת, מפנה את מקומו לחגים. ובעניין החגים: איפה אתם בראש השנה? ומה יהיה על שולחן החג שלכם? הנה הצעות למסעדות שכבר מתחילות להכין לכם אוכל מוכן לחג
בשורת הקולינריה הגיעה לראשון לציון כבר מזמן, וחלק מהמסעדות בעיר אפילו מככבות בראש המצעדים. אספנו בשבילכם ארבע הצעות למסעדות שמציעות אוכל טוב בעיר כדי שתדעו מה לחפש באמצע יום עבודה או אחרי בילוי לילי
באבא יאגה, המסעדה של המכשפה הסלאבית ברחוב הירקון בתל אביב, מחדשת היום (1 בספטמבר) את התפריט. לצד מנות מוכרות מהמסעדה, כמו המחבת הלוהטת, תוכלו ליהנות גם מטרטר פילה בקר בליווי ביצה עלומה, מלינגוויני פירות ים ועוד
'"ביום ההולדת שלנו נלך עד הסוף. בשנה שעברה הופיעו כאן מוש בן ארי ועומר אדם והשנה עינת שרוף תהיה על הבמה. יש לנו המון הפתעות, מבצעים ומתנות...'" יונתן שטרנברג מתכנן את חגיגות יום ההולדת החמישי של דבלין ירושלים
"על גבי הסטייק ניכרים סימני צלייה מושלמת והוא מגיע לשולחני בדרגת מדיום, בדיוק כפי שביקשתי – מעט חרוך מבחוץ ועסיסי מבפנים – גן עדן לקרניבורים..." יונתן שטרנברג אמנם לא גר בשכונת עין כרם אבל הוא אוהב לאכול בכרמא
"שרימפס וקלאמרי ברוטב שום ושמנת; שרימפס וקלאמרי מטוגנים; קוקי סאן ז'אק ברוטב מרטיני, חמאה ויין; ג'מבו שרימפס בגריל; מולים, וגולת הכותרת - סרטן פריך. זה היה מראה מרגש ויפה..." אורלי פרש אזולאי, רק דגים, אילת
"רוטב היין האדום על הסינטה הוסיף מתקתקות נעימה, כבד האווז על הפילה הוסיף נימוחות עילאית, קונפיטורת עגבניות השרי הייתה משגעת והוסיפה צבע עז למנה..." אורלי פרש אזולאי מגלה את הבשורה של מסעדת רק בשרים באילת
לא על השרימפס לבדו. מי שעושה יום-יום את הבחירה הכשרה, עומד בה גם כשהוא מגיע לתל אביב, עיר החטאים. מתברר שההיצע הקולינרי הכשר, גם בעיר הגדולה, הוא לא כל כך מצומצם כפי שחשבתם. הנה מסעדות כשרות בתל אביב
יעל ברקוביץ' מנסה את הרכבת הקלה שהתחילה לפעול בירושלים, ומגיעה לרשלה: מסעדה נינוחה ונעימה שממוקמת בסמטת חבצלת הקטנה שיוצאת מרחוב יפו. בחצר האבן – טאבון שמפיק לחמים, פוקצ'ות, עוגות ועוגיות – מריח כמו אירופה
טאבולה, המסעדה האיטלקית המשובחת השוכנת בקצה של שדרת עצים שמזכירה את אירופה יותר מאת הרצליה, מציעה בשעות 12:00-17:00 בימים א'-ו' ארוחה עסקית משובחת לא פחות. כך שאם מתחשק לכם לקפוץ לאיטליה באמצע היום
בין החליפות, החולצות הלבנות המכופתרות, מכוניות המאזדה, החניונים ומבני ההייטק, יש גם מסעדות ברמת החייל. הקהל המקומי הצביע כאן ברגליים ובארנק, ולכן יש שפע מהן. אספנו בשבילכם ארבע – לעסקית או בערב, אחרי העבודה
שירלי רחמים, הוראות שימוש במסעדת ימאאטויה, היפנית של שף איה אימטאני בהוד השרון: "תחילה מערבבים היטב את מרכיבי הקדרה, מוסיפים מעט צנון ובצל ירוק ובסוף אוכלים את הכול יחד בנגיסה הכוללת אורז מאודה. בלתי רגיל..."
בראנץ' היא הארוחה הכי חשובה ביום, ולכן אספנו בשבילכם כמה מסעדות לבראנץ' משובחת. מובטח שארוחת הבוקר בשעה המאוחרת תלווה אתכם לאורך כל היום, בעיקר אם היא תלווה בפיסת נוף וחברה טובה. איך אתם אוהבים את החביתה שלכם?
"הטור הזה מוקדש לכמה סדרות איכות שיצאו לאחרונה..." יובל בלנקובסקי על סדרות האיכות של יקבי ברקן, רמת הגולן, כרמל ותבור: נהנים מטיפול אישי וייצור בכמויות קטנות לצד משאבים ומבחר ענבים שמהם נהנים היקבים הגדולים
ספטמבר הוא חודש של חגים וחגיגות, והרשת דבלין חוגגת ברוח זו ימי הולדת בסניפים שברחובות, הרצליה וירושלים. במסעדת מוסקט שבמצפה הימים עורכים את חגיגות שולחן השף עם פסטיבל קיץ שמקבץ את פסגת הקולינריה הישראלית
אורית איציק מחפשת מסעדה באזור התחנה המרכזית של תל אביב. פליטים מסודן ומאריתריאה, מתברר, פתחו כאן עולם קולינרי לא קטן ומאד מעניין. מדרחוב נווה שאנן, מרכז הקסטות והנעליים לשעבר, אינו שונה במהותו גם היום
והנה אנחנו עדיין משוטטים באזור התחנה המרכזית של תל אביב. במקום המפגש המרכזי שבגינת לווינסקי מנצלים כולם כל פיסת צל על כר הדשא. אנחנו, מותשים בצהרי שישי, מחפשים משהו לאכול, והפעם מתמקדים באוכל אריתריאי
הקיץ עדיין בירושלים, האוויר צלול כיין, ויש מסעדות רבות שמעניקות לו טיפול ראוי, עם מנות הולמות. אספנו בשבילכם רשימה מכובדת של מסעדות לא כשרות בעיר, כי אנחנו יודעים שלפעמים אתם מעדיפים את זה ככה, וקשה לכם למצוא