יש מי שלכבוד יום הולדת ארבעים נוסעים לתאילנד לקפוץ באנג'י, יש מי שחוזרים בתשובה. איל לביא בחר לנסוע לשלושה שבועות לפרובאנס, למסעדת Bacchanales ולהשתלם שם בבישול פרובאנסי. כרטיס ביקור עם שף שאוהב לבשל.
הוריה היו הבעלים של אלת הים, מסעדת הגורמה הראשונה בירושלים. דוד שלה ניהל את מלון קינג דיויד ולדוד אחר יש חברת קייטרינג באנגליה. כך שליאת בלילטי מצוידת בצוות יועצים מהשורה הראשונה. וזה עוד לפני שהזכרנו את סבותיה המרוקאיות הבשלניות.
מסעדת דארנא הירושלמית נפתחה בדיוק בחמישה בנובמבר 1995, יום הירצחו של יצחק רבין. אילן סיבוני, השף והבעלים שחוגג בקרוב 10 שנים למסעדה שלו, עדיין מחכה לשלום. כרטיס ביקור עם אילן סיבוני ממסעדת דארנא.
עד גיל מבוגר יחסית עסק עמי דניאלי בצילום נופים ובצילום פוליטי ולא חשב בכלל על קריירה של שף. אבל איכשהו, גם לו עצמו לא לגמרי ברור איך ומתי, גילה את המטבח ועזב את המצלמה לטובת סכין השפים. כרטיס ביקור עם עמי דניאלי, השף של הגולף ביסטרו בקיסריה.
אומברטו טוקוס נולד בברזיל למשפחת קצבים ומאז שהוא זוכר את עצמו החזיק שיפוד ביד. צליית בשר היא מבחינתו אמנות מקודשת וההנאה הגדולה של החיים, ועם הגישה הזאת הוא מטפל בבשר בקאזה דו ברזיל.
דניאל זך, השף של אחת המסעדות הטובות בארץ, עזב את הסירים כדי לענות על שאלון השפים שלנו וכהרגלו, עשה זאת במינימליזם שמשאיר טעם של עוד. כרטיס ביקור עם דניאל זך ממסעדת כרמלה בנחלה.
מורן לידור, השף של ביסטרו 56, הוא איש מצחיק. הכל משעשע אותו ועם הלך הרוח הזה הוא גם נכנס למטבח. אולי זו פשוט גישה בריאה לחיים, אולי נטייה גנטית. מה שבטוח הוא שהנוף הנשקף לעיניו במשך כל יום העבודה, הישר למרינה של הרצליה ולים הפתוח, לא מזיק לאופטימיות.
פיטר שיקלושי נולד בהונגריה לפני 33 שנים ועלה לארץ לבדו בגיל 22. הוא נשלח לערד, למד שם טבחות וכך התחילו חייו החדשים כשף ישראלי. כרטיס ביקור עם שף ציוני.
אין כמו יפו בלילות, אבל גם בצהרים וגם בבוקר יש לעיר הזו קסם משלה, שמבוסס על תמהיל של פיסות היסטוריה, ניחוח ים ושווקים תוססים עם תושבים צבעוניים ומסעדות מפתיעות. ארבעה מוסדות קולינריים שראוי להתעכב עליהם לרגל פסטיבל טעימות מיפו.
כמו רבים וטובים גם טל הרשקוביץ מצא את ייעודו בחיים בעת שירותו הצבאי, כשמונה כחייל צעיר כאחראי על הספקת המזון לכל בסיסי הדרום. הלימודים בתדמור בתום השירות היו המשך טבעי ומאז, הוא מאכיל מקצועי.
לפתיחה הוגשה לנו סלסלת לחם צימוקים ואגוזים עם חמאה, שמן זית ופנכת מלח גס. אין יותר נחמד מזה, במיוחד בלווי כוס יין ריזלינג גרמני מופלא. הצצנו בתפריט אך מהר מאד נענינו להצעתו של חיים גן, הבעלים, להפסיק להתערב לו בעבודה ולתת לו להאכיל ולהשקות אותנו. מובן שהוא צדק.
ראשונה הגיעה מנת חציל ובשר. על חצי חציל קלוי נערמה בנדיבות תלולית בשר טחון עסיסי מתובלת בעדינות ובשכל. ניחוח של קינמון, חציל ובשר כבש התמזגו להפליא.
פתחנו את הארוחה בפוקאצ'ה ענקית ודקיקה, שהוגשה עם חמאה וממרח זיתים טרי. הפוקאצ'ה הדיפה ריח עדין של שמן זית משובח, ונדרשו תעצומות נפש רבות על מנת שלא להזמין מייד מנה נוספת.
דגים יכולים לשפר את תפקודינו המוחיים, להקל על סימפטומים של דיכאון ולהקטין את הסיכוי ללקות בשבץ או מחלת לב. הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה מה יש בהם שמועיל לנו כל כך.
אח, מתוקה היא הפגישה עם חבר ותיק, מתוקה כמו הרוטב האסיאתי המתוק בצבע כתום עז המתלווה לעתים למעדני המזרח. יש כל כך הרבה מה לומר, כל כך הרבה עדכונים לעדכן וסיפורים לספר, וכשעושים את זה על מגש סושי זה אפילו עוד יותר טוב.
יש אנשים שמתקבעים על דרך הכנת הקפה שלהם, טוען אבנר מירב בצער. הוא עצמו יוצא בכל בוקר להרפתקה חדשה ומנסה להכין את הקפה בדרכים מקוריות. עם השנים צבר רשימה ארוכה של טיפים לשדרוג הקפה הביתי ואת מדורו הפעם הוא מקדיש להם.
נועה שחר, שוטפת כלים סדרתית, העזה להצטרף לסדנת מאפים ועוגות בסיסית ב''כוכבים במטבח'' במטרה לחצות את הקווים ולהפוך לבשלנית. ברגע האחרון היא החליטה לקחת איתה את השף הפרטי שלה, רק ליתר ביטחון. שניהם יצאו משם עם תכניות גרנדיוזיות לעתיד.
ניר גאון ויונתן שי מעמותת הויסקי, מגלים מה הפך את המשקה לסמל מעמד ומי הם שותי הויסקי החדשים.
נכון שאפשר להכין אותם על אוטומט משתי פרוסות לחם עם קוטג' או ממרח שוקולד 'השחר'. מצד שני, עם מעט מחשבה ויצירתיות, תוכלו לשלוח לילדיכם ואהוביכם הרעבים דרישת שלום ענקית מהבית באמצע היום, בדמות כריך שעשוי באהבה.
קשה להאמין אבל אפילו אוגוסט נגמר. תם ונשלם, ובערבים האחרונים אפשר כבר לזהות את ריח החגים המתקרבים באוויר. ומה יותר מתאים לתקופה המדגדגת הזו בבטן מעוגת שמרים ביתית? ארבע קונדיטוריות ששווה לעמוד אצלן בתור בבוקרי שישי כדי להצטייד בעוגת שמרים לשבת.
ארוחת הערב שלנו התחילה עם פוקצ'ה רכה, שהגיחה מהתנור מהבילה. טבלנו קרעים ממנה בקערית שמן הזית, נהנים לשבור את מיתוס ילדותינו ש''לחם חם עושה כאב בטן''.
עוד כוס נמזגת,''לחיים!''. אם לא מסתכלים בעיניים זה מביא שלוש שנים של סקס רע, מבליח טל, המנהל, ומזהיר בחיוך ממזרי. אנחנו לא לוקחים סיכון. קלינג, ועוד מנה מגיעה, סקלופ קוקי סן ז'אק ברוטב גורגונזולה ואצות ים. מתחשק לי לנגב את הפוקצ'ה ברוטב אבל אני מתאפקת.
בסוף אוגוסט כבר לגמרי ברור שלאוכל הים תיכוני אין תחליף באקלים שלנו ושירקות טריים ושופעי עסיס המלווים נתחי בשר צלויים על הגריל, הם הארוחה האולטימטיבית. ארבע מסעדות שמתמחות בצירוף המשובח הזה.
את בתי הקפה של הקריות אני מכירה די טוב עוד מנעורי באזור, ונראה לי שגיל שש-עשרה הוא בדיוק הזמן המתאים להתחיל להעביר לאחותי חפיפה בתחום. בעוד שנה כבר בטח יהיה לה רשיון וחבר והיא תוכל ליישם את הנלמד.