שף בשקט עם שי עשהאל ממבשלים חוויה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  הפעם החלטנו להיכנס פנימה, לתוך הקרביים של המסעדות והברים ולשלוף משם את הכוכבים האמיתיים הטבחים והשפים. מצאנו את המוח והידיים מאחורי המנות הטעימות, אלה שבגללם אנחנו פותחים ארנקים, ורשמנו מה יש להם להגיד על האוכל ועלינו. קבלו את שי עשהאל.

שם: שי עשהאל
מסעדה: קייטרינג- מבשלים חוויה, מופעי בישול
עבר: לפני שפתח את מבשלים חוויה עבד בין היתר במסעדות: רוטשילד, בוגרשוב 39, והיה שף ראשי ברשת אלכסנדר.
לימודים: תדמור, והשלמת לימודים באיטליה.
סגנון: איטלקי ים תיכוני.
מנת הדגל: יש אלפים כאלו.
לעולם לא אבשל: דייסות למיניהן, לא אוהב...
השראה בעולם: אמרלד לוגאסי- שף אמריקאי שמנחה תוכנית טלוויזיה מעניינת בארה''ב. הוא שף מטורף מבחינת הבישול והקפריזות.
השראה בישראל: שמעון טורנה ז''ל- הראשון שקיבל אותו לעבודה במסעדה שהייתה בבית אמריקה, והסינר של אימא.
חומרים אהובים: פסטה, בשרים.
פותח את היום עם: שותה קפה, מבשל צהריים לילדים ויוצא לשחות.
הדבר הכי מוזר שאכל אי פעם: כיום, במסגרת עיסוקו (בין השאר) כיועץ קולינארי, נדרש לאכול כימיקלים בכדי להכיר את הטעמים לפני הכנת המאכל.
הקהל הישראלי: קהל מקסים, פתוח ואוהב להכיר טעמים חדשים ולא פרייר.
חלום: שכל אדם בישראל יהיה נוכח לפחות פעם אחת במפגש עם מבשלים חוויה-סדנאות לבישול.
ולכבוד החג, הנה צרור עצות של עשהאל להתארגנות ולתכנון הארוחה רגע לפני שמפשילים שרוולים ונכסים למטבח
כלל מספר 1 – לעולם תכינו רק מנה אחת מכל סוג לכולם . אם אתם מוכרחים, לכו על 2 מנות. האחת איכותית והשניה....שניצל. כך כולם מרגישים בנח, הילדים , אלה שלא רוצים ואלה שכן'.

כלל מספר 2 - המנה האיכותית חייבת להיות קלה להכנה, טעימה , יפה ומושקעת.
זכרו, כשמגיעים לארוחת החג גופה, אחרי כל הברכות, האורחים כבר לא ממש רעבים.
לכן, המנות לא צריכות להיות גדולות מידי, אם אתם רוצים שהאורחים יגיעו גם למנה השניה והאחרונה ויהנו מכל המעדנים שהכנתם.

כלל מספר 3 - לעשות רשימה מדוקדקת לכל חומרי הגלם להם אנו זקוקים לפי כמויות ורק איתה לצאת לסופר.

כלל מספר 4 - להעזר במוצרים מוכנים כגון :חסה שטופה, בצל מטוגן , עגבניות מרוסקות וכו'.

כלל מספר 5 - כדי להכין ארוחה שתתאים לכולם אפשר להמנע מאפיון עדתי, וחשוב להמנע ממוצרים שאין עליהם קונצנזוס כמו כוסברה למשל.


כלל מספר 6 - הגיע הזמן לחזור למנהג ישן שמעט נשכח וחבל והוא לבשל יחד. גייסו חברה טובה או מישהו מהמשפחה ותאמינו לי – כובד האחריות ונטל ההכנות יורד פלאים.


בכל ארוחה השתדלו להמנע ככל האפשר מעמידה במטבח כאשר האורחים שלכם נהנים סביב השולחן. לכן, כדאי להכין כל מה שאפשר מראש, רטבים, פטרוזיליה קצוצה, וכולי. אם יש מקום במטבח אפשר אפילו להכין את צלחות ההגשה מעוטרות.

ואחרון אחרון חביב, אחרי כל הכללים שצויינו , הכלל החשוב ביותר לדעתי הוא לישון בין 14:00-16:00 ביום הארוחה כדי שנקבל באהבה ובחיוך את האורחים שלנו ונהנה יחד איתם מכל הטוב.

מבשלים חוויה
מפגשי בישול מיוחדים
בכל הארץ
טלפון: 08-9762250