הפעם החלטנו להיכנס פנימה, לתוך הקרביים של המסעדות והברים ולשלוף משם את הכוכבים האמיתיים. מצאנו את המוח והידיים מאחורי המנות הטעימות, אלה שבגללם אנחנו פותחים ארנקים ורשמנו מה יש להם להגיד על האוכל ועלינו. קבלו את לאה גואטה
שם: לאה גואטהמסעדה: גואטהעבר: בכל מיני דברים: טיפול, בתי חרושתלימודים: אצל חמותי ואמא שלי. בתור ילדה הייתי מגיעה למטבח ישר מבית הספר ולא עוזבת את המטבח עד שנתנו לי לעשות משהו. חמותי רצתה ללמד אותי כדי שלבן שלה יהיה אוכל טוב. סגנון: אוכל טריפוליטאי אורגינלי , בייתימנת הדגל: קוסקוס, מפרום ומרקיםלעולם לא אבשל: בזים- כדור קמח שלשים המון זמן, מבשלים במים רותחים, בתוך בצל מטוגן, רסק, בשר ראש או אחר המון עבודה-. זה פשוט המון עבודה.השראה: חמותי ואימיהשראה בישראל: איןחומרים אהובים: אפונה, שעועית ירוקה. אבל לפה באים בשביל הבשר והחריימה.
הקהל הישראלי: מאוד אוהבת את כולם, ולי יש קהל מאוד נחמד-מנשקים לי את היד ומבקשים שאמשיך.חלום: סודי
שדרות ירושלים 6, מול תיאטרון נגה, תל אביבטלפון: 03-6813993
לאה גואטה- השפית של גואטה