שף בשקט עם ירון קסטנבוים מבית פודארט


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

      הפעם החלטנו להיכנס פנימה, לתוך הקרביים של המסעדות והברים ולשלוף משם את הכוכבים האמיתיים. מצאנו את המוח והידיים מאחורי המנות הטעימות, אלה שבגללם אנחנו פותחים ארנקים ורשמנו מה יש להם להגיד על האוכל ועלינו. קבלו את ירון קסטנבוים

שם: ירון קסטנבוים

מסעדה: בית פודארט

עבר: מסעדת קרן-ת''א, אלן דוכס-מונטה קרלו, ג'ורג' בלאנק-וינה, דניאל בולו-ניו יורק

לימודים:The Culinary Institute of America

סגנון: אקספרסיוניסטי, בוגר, עם הרבה רגש באצבעות.

מנת הדגל: לנגוסטין על מצע קרם תפוחים עם קציפת סרטנים, שומר קונפי בסירופ וורמוט.

לעולם לא אבשל: דג קפוא

השראה: טיולי גלישה במקומות רחוקים עם מטבח נפלא.

השראה בישראל: כמעט כל מסעדה בה אני אוכל אבל במיוחד ארקדיה של עזרא קדם בירושלים ודיאנה של דוחול בנצרת.

חומרים אהובים:
''אקזוטיים'' – אויסטרים, קוויאר, פטריות כמהין, ג'ירול ופורצ'יני טריות, רוטב טלה טוב.
''משלנו'' - ירקות מכל הסוגים, יוגורט ופירות קיץ.

חלום: להיות צייר ולהיות אבא מדהים לילדי.


עם סיומה של שנת 2004, ורגע לפני הסילבסטר, פותח בית פודארט את שעריו לאוהבי הגורמה למשך שלושה ערבים בלבד. בין התאריכים 16.12.04- 14.12.04 תורחב פעילות מסעדת הצהרים לשעות הערב, כאשר הסועדים יוכלו להינות ממבחר מנות הדגל של פודארט, כפי שנבחרו ותוכננו ע''י השף ירון קסטנבוים.

בתפריט:
טיזר – מרק קרם ערמונים.
משעשע חיך – סאשימי סלמון עם סורבה ווסאבי ועלי תבלין בשמן שומשום.
מנה ראשונה – סלט חם של קלאמרי עם ארטישוק ירושלמי, יוגורט עיזים, רסק עגבניות, חציל חרוך ועלי ארגולה.
מנה שניה – שיפוד שרימפס על מצע פירה תפוח אדמה ושומר ''קונפי'' עם קציפת סרטנים ובצל ירוק.
מנה עיקרית – מעדן כבד אווז וחזה עוף לבן עם סלט חם של דלורית, בצלי פנינה ושיזף בקרם קארי ותבלינים.
מתוקים - סורבה תפוח עץ וגלידת וניל- קנמון מוגשים בסיידר תפוחים עם טוויל פריך.
''אצבעות'' פסיפלורה וקרם שוקולד לבן עם דנטל פריך ורוטב קרמל.
ולסיום סיומת – קפה ושוקולדים קטנים.

שעות הפעילות: 23:00 – 20:00
מחיר: 180 ₪ לסועד (לא כולל שתיה ושירות).
מומלץ להזמין מקום מראש בטלפון 6950957 – 03.