אוצ'ה אומנות התה עם הסברים על תה ירוק, שחור, עם קפאין או בלעדיו, ועם תשובה לשאלה המטרידה: למה שותים הבריטים את התה עם חלב.
כ-40% מכלל כמות הדבש השנתית נמכרת במהלך אלול, בחודש שקודם לראש השנה. אבל מה בעצם אנחנו יודעים עליו? יורם פז ממכוורת עמק חפר עם כל מה שרציתם לדעת על דבש אבל לא ידעתם את מי לשאול.
לא חשוב מאיזו עדה אתם, דג יעלה על שולחנכם בשבועות הקרובים. איך יודעים שהדג שלכם טרי וממה חשוב להיזהר.
הפעם החלטנו להיכנס פנימה, לתוך הקרביים של המסעדות והברים ולשלוף משם את הכוכבים האמיתיים. מצאנו את המוח והידיים מאחורי המנות הטעימות, אלה שבגללם אנחנו פותחים ארנקים ורשמנו מה יש להם להגיד על האוכל ועלינו. קבלו את יעל אהרונסון
הפעם החלטנו להיכנס פנימה, לתוך הקרביים של המסעדות והברים ולשלוף משם את הכוכבים האמיתיים. מצאנו את המוח והידיים מאחורי המנות הטעימות, אלה שבגללם אנחנו פותחים ארנקים ורשמנו מה יש להם להגיד על האוכל ועלינו. קבלו את ירון קסטנבוים
הפעם החלטנו להיכנס פנימה, לתוך הקרביים של המסעדה והקייטרינג המרוקאי מרקש. מאחורי המנות הטעימות מצאנו את פיני אלהרר שעוסק במלאכת ההסעדה המורכבת ומפיק מנות עשירות וצבעוניות, כמיטב המסורת המרוקאית
עבור רלי שולמן, השפית הצרפתיה של ''אלגונקווין'', פרופיטרול גלידה עם רוטב שוקולד צרפתי זו מנה שהיא הביאה מהבית שלה בצרפת ונכנסה לתפריט המסעדה מיד עם פתיחתה, לפני כשש שנים.
כשבית היוצר של אורי בורי וכרמלה בנחלה, החליט לפתוח לשתי המסעדות מסעדה צעירה בנמל קיסריה, הוכתרה זו מיד ''האחות הפרחית'' של כרמלה בנחלה. קבלו את עמוס שיאון, העומד בראשה.
בשר ופסטה, שניהם יחד וכל אחד לחוד הם המומחיות של דימיטרי ברגין מהאיטלקיה של רמת החייל, מזטי. קבלו את האיש ופועלו.
עד גיל מבוגר יחסית עסק עמי דניאלי בצילום נופים ובצילום פוליטי ולא חשב בכלל על קריירה של שף. אבל איכשהו, גם לו עצמו לא לגמרי ברור איך ומתי, גילה את המטבח ועזב את המצלמה לטובת סכין השפים. כרטיס ביקור עם עמי דניאלי, השף של הגולף ביסטרו בקיסריה.
הנה משהו שעוד לא עשיתם בחופש הגדול – קטיף ליצ'י. יוצאים לשטח עם סלים וסולמות ומלקטים מזון. בפסטיבל הליצ'י במעברות אפילו לוקחים את הילדים לסיבוב במכונת קטיף אמיתית.
רוצים ללמוד לבשל? אתם לא היחידים. מערכת 2eat מגישה פרויקט מיוחד: סדנאות בישול
הקפה, התה והיין נפגשים למפגש גורמה תחת קורת גג אחת ב''איש הענבים''.
כשיורדים מנחלת בנימין, איך שנגמרות חנויות הבדים מציצה מהפינה הימנית פביאנה, מותק של מסעדונת עם שולחנות מרובעים, טרטוריה אמיתית של פסטה טרייה. פסטה ברוח הפסטיבל וברוח טובה בכלל.
פיוז'ן אאוט, אוכל צרפתי חם, עשיר ומפנק – אין. ארבע מנות מוצלחות מהצרפתיות המצטיינות בעיר.
מאלכסנדר וגן אורנים לטריאקי, מעריץ את חיים כהן וג'יימי אוליבר וחולם לאכול (במיטה) עם מדונה. קורדובי ראובן מטריאקי.
מסעדת טרין ביבנה פוצחת בפסטיבל פירות ים שימשך 14-26 בפברואר, אז אפשר יהיה ממש לשבוע מפירות ים במחיר מצחיק של 78 שקלים לסועד. לרגל האירוע מתכון אחד מיני רבים המשתתפים בחגיגה של יוסי סויסה, מפצח המולים והמבשל במקום
הנה מתקרב לו עוד יומולדת ובשלל הפעילויות והליצנים תוכלו להזמין לילדכם גם עוגה כמו שהוא רק חלם עליה: מינימום מאמץ, במקסימום מקצועיות.
הוולנטיינס, מה שהפך בשנים האחרונות לחג האבסולוטי של המסעדות והתפריטים, נמצא איתנו שוב להנעים את זמננו. בררנו עבורכם מה קורה בחלק ממסעדות העיר (ולא רק) והרי התוצאות.
לא חייבים לשתות בערב נס. אפשר גם יין ואפילו חם ומתוק. מתכון של פונץ' חורפי ומפנק מיקב צרעה
חושבים שכבר ראיתם הכל? פלטות הסושי המיוחדות לט''ו בשבט שמכינים ביוקו אונו לעיני הסועדים כוללות חוץ מסושי, סשימי ועוד גם תאנים, תמרים,שזיפים, צימוקים, משמשים, אגוזי מלך ושקדים. רעיונות ומתכונים נוספים לט''ו בשבט לפניכם
שום חוויה קולינרית לא דומה לחוויה של ארוחת טעימות שנמשכת ערב שלם, אבל זה בתנאי שמדובר בארוחת טעימות טובה . לפניכם שש ארוחות מעולות, מרגשות ומרטיטות.
אין כמו גשמים טובים כדי להחזיר אותנו לצלחת מרק....עם קרעפלך. הקור והגשמים הם הזדמנות מצוינת לפסוע אל המסעדות היהודיות הפזורות בתל אביב ולהזמין בנחת כבד קצוץ, גולש רך ומזמין, חמין שחום וקומפוט לקינוח. סקירה רגעית של הטובות במסעדות היהודיות בעיר. פרויקט חורף
בין אם אתם מכינים סופגניות מבצק אשל, כמו של הדודות שרוצות לגמור עניין מהר ובין אם אתם ממתפיחי השמרים המעטים שעוד נותרו, תשמחו בוודאי לשמוע שיש מי שמשקיע ה- מון עבודה בסופגניות שלכם. באסף ארטיזנל הלכו על כל הקופה ופצחו החג הזה בסופגניות בריוש ובעיברית- הכי קשה ומושקע שיש. הנה המתכון.