מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

סופגניות- הגירסה המושקעת של אסף ארטיזנל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  בין אם אתם מכינים סופגניות מבצק אשל, כמו של הדודות שרוצות לגמור עניין מהר ובין אם אתם ממתפיחי השמרים המעטים שעוד נותרו, תשמחו בוודאי לשמוע שיש מי שמשקיע ה- מון עבודה בסופגניות שלכם. באסף ארטיזנל הלכו על כל הקופה ופצחו החג הזה בסופגניות בריוש ובעיברית- הכי קשה ומושקע שיש. הנה המתכון.

בין אם אתם מכינים סופגניות מבצק אשל, כמו של הדודות שרוצות לגמור עניין מהר ובין אם אתם ממתפיחי השמרים המעטים שעוד נותרו, תשמחו בוודאי לשמוע שיש מי שמשקיע ה- מון עבודה בסופגניות שלכם. באסף ארטיזנל הלכו על כל הקופה ופצחו החג הזה בסופגניות בריוש ובעיברית- הכי קשה ומושקע שיש. הנה המתכון.


סופגניות בצק בריוש במילוי קרם פטיסייר קרמל
''אסף ארטיזנל'' – 23 יחידות

חומרים לבצק:
500 גרם קמח לחם
50 מ''ל חלב
20 גרם שמרים טריים
10 גרם מלח
200 גרם חמאה רכה
6 ביצים מס' 2
60 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל

חומרים לקרם פטיסואר בטעם קרמל:
6 חלמונים
100 גרם סוכר לפטיסייר
40 גרם קורנפלור
100 גרם סוכר לקרמל

500 מ''ל חלב חם


1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מיקסר בעזרת קרס לישה את כל החומרים למעט החמאה. כאשר נוצר בצק אחיד מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עד שכל החמאה נבלעת בבצק. מתקבל בצק אלסטי ורך. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשלוש שעות לפחות. בינתיים, מכינים את קרם הפטיסייר.


2. מכינים קרם פטיסייר: בקערה קטנה טורפים את החלמונים, 100 גרם סוכר והקורנפלור עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
3. בסיר- הופכים 100 גרם סוכר לקרמל כהה, זהירות לא לשרוף אותו.
4. כאשר הקרמל מתקרר מעט שופכים פנימה חלב חם ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה תוך כדי בחישה מתמדת עד שהקרמל נמס בחלב.
5. שופכים 1/2 מכמות החלב לתערובת החלמונים ומערבבים היטב. מחזירים את התערובת לסיר וטורפים אותה על גבי להבה נמוכה עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת מעט. מסירים מהאש, שופכים אותה לניילון ניצמד, עוטפים היטב ומכניסים למקרר.
6. לאחר שלוש שעות במקרר מוציאים את הבצק ומחלקים אותו ל- 23 יחידות או שוקלים 50 גרם בצק לכל יחידה. מכדררים את הבצק ומניחים על מגש משומן בשמן טיגון באופן בו מתאפשר לכל סופגניה מספיק מרחק אחת מהשנייה כדי לתפוח פי 2. מכסים בניילון ניצמד ומניחים לסופגניות לתפוח בערך שעתיים.
7. לתוך סיר שיכול להכיל לפחות 5 סופגניות, מרוקנים בקבוק 1 של שמן חמניות או סויה ומביאים את טמפרטורת השמן ל- 180 מעלות צלסיוס (ניתן למדוד בעזרת מדחום סוכר) שומרים על טמפרטורה קבועה זו בעזרת שליטה בגובה הלהבה.
מניחים 5 סופגניות בתוך השמן החם ומטגנים דקה מכל צד. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.

8. כאשר הסופגניות מוכנות, מכניסים את הקרם הקר לקערת מיקסר ובעזרת מטרפה טורפים את הקרם עד שיהפוך לנוזלי וחלק מגושים. מזלפים את הקרם לתוך הסופגניות בעזרת שק זילוף עם צנטר או בעזרת מזרק. בוזקים על הסופגניות אבקת סוכר ומגישים.

אסף ארטיזנל
רח' התומר 28 רמת-השרון