מסעדת טרין ביבנה פוצחת בפסטיבל פירות ים שימשך 14-26 בפברואר, אז אפשר יהיה ממש לשבוע מפירות ים במחיר מצחיק של 78 שקלים לסועד. לרגל האירוע מתכון אחד מיני רבים המשתתפים בחגיגה של יוסי סויסה, מפצח המולים והמבשל במקום
שרימפס בתאנים וייןשף יוסי סויסה, מסעדת טרין. אחת ממנות פסטיבל פירות ים.
4 סועדים
מצרכים
1 בק' יין קברנה סובניון150 גר' סוכרמיץ מלימון אחד1 מקל וניל1 מקל קינמון2 כוכבי אניס16 יח' תאנים מיובשות
800 גר' שרימפס מקולף ונקי100 גר' חמאה1/2 כוס ציר דגיםמלחפלפל גרוס
ההכנה1. מניחים בסיר את היין, הסוכר ומיץ הלימון. מוספים את מקל הוניל, מקל הקינמון וכוכבי האניס ומבשלים את התאנים המיובשות עד שמצטמצמים הנוזלים לכ- 10% מהכמות ההתחלתית. מניחים בצד. 2. מקפיצים את השרימפס בחמאה במחבת, מתבלים עם מלח ופלפל שחור גרוס, מוסיפים את התאנים עם היין ומוסיפים את ציר הדגים. ממליחים ומפלפלים מלח ופלפל.
במידה והרוטב דליל מדיי, להוציא את השרימפס ולצמצם את הרוטב.
טריןשד' ירושלים 1 יבנה
צדפות מניו זינלנד