שף בשקט עם עמי דניאלי מהגולף ביסטרו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   עד גיל מבוגר יחסית עסק עמי דניאלי בצילום נופים ובצילום פוליטי ולא חשב בכלל על קריירה של שף. אבל איכשהו, גם לו עצמו לא לגמרי ברור איך ומתי, גילה את המטבח ועזב את המצלמה לטובת סכין השפים. כרטיס ביקור עם עמי דניאלי, השף של הגולף ביסטרו בקיסריה.

קשה להגיד עליו פטפטן. עמי דניאלי מסתפק במינימום של מלים ועל רוב השאלות המופנות אליו עונה באחת משתי האפשרויות: כן ולא. אבל כשמתחילים לדבר אתו על מתכונים, נפרץ הסכר ותיאורים פיוטיים של מנות ופרודוקטים נשפכים ממנו כאילו היה משורר.

שם: עמי דניאלי

מסעדה: גולף ביסטרו, קיסריה.

עבודות קודמות: פאפאגיו, מסעדת קריטריון של מרקו פייר וייט בלונדון.

לימודים: הקורדון בלו.

סגנון בישול: ''ישראלי אקלקטי''.

מנת דגל: ''שרימפסים צהובים על קרם ארטישוק בקציפת סרטנים ושוקולד נמסיס''.

לעולם לא אבשל: ''שאלה קשה''.

חומרים אהובים: ''חומרים מקומיים וירק בר''.

אוהב לאכול: ''אוכל של אמא''.

השראה: ''סלוואדור דאלי ואמא''.

מודל לחיקוי: ''חיים כהן בתקופת קרן, כי אני מאוד מתחבר לבישול שלו, לשימוש בחומרים מקומיים ולפשטות''.

הקהל הישראלי: ''כמו יין צעיר. קשה ואגרסיבי''.

חלום: ''לגדל את חומרי הגלם בעצמי ולבשל ישר מהאדמה''.

שרימפסים צהובים
מנה ליחיד

חומרים:
6 שרימפס מנוקים
300 גרם לבבות ארטישוק
100 גרם תפוחי אדמה מקולפים
חלב (עד כיסוי תכולת הסיר)
ציר סרטנים
שמנת
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה ולבבות הארטישוק בחלב ומעבדים במעבד מזון. מתבלים במלח ובפלפל לבן.
2. פותחים את השרימפס לפרפרים וצורבים על הגריל.
3. מרתיחים את ציר הסרטנים עם מעט שמנת עד יצירת קרם.
4. טורפים את הפירה עם מעט שמנת לקרם ומניחים על צלחת. מסדרים מעל את השרימפסים הצרובים.
5. מקציפים את קרם הסרטנים במקצף ידני ומזליפים על המנה.

גולף ביסטרו קיסריה,
מועדון הגולף קיסריה,
טלפון: 6260272 – 04