סושי משמח לבב אנוש ולכן הכנו עבורכם את רשימת המומלצות שלנו כדי שתהיו מוכנים לפעם הבאה שכל מה שיתחשק לכם הוא לאכל רק סושי.
המשימה - למצוא לכם ארבע סושיות באיזור השרון שמגישות רולים ברמה גבוהה ומשדרות וייבים של תרבות רחוקה רחוקה. המסקנות – בפנים.
בשל המצב הביטחוני המתוח מסתמן שמשלוחי האוכל נמצאים כאן כדי להישאר. ריכזנו עבורכם את המסעדות השוות שישמחו לארוז לכם את המנה האהובה עליכם.
האוכל במקרר נגמר? מעדיפים לא לצאת לקניות עד שהעניינים ירגעו? 6 מסעדות שידאגו שלא תישארו רעבים.
הקולינריה הישראלית אימצה אליה בחום ובאהבה את מטבחי העולם המביאים לנו ניחוחות, צבעים וטעמים מיוחדים הכי קרוב שאפשר לארץ המקור. במיוחד בשבילכם ליקטנו רשימה של מסעדות אתניות מומלצות - נציגות של מדינות על גבי הגלובוס. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
בין אם אתם בדרך לצפון או בחזרה ממנו, או בין אם החלטתם לטייל עם הילדים בשבילי הפרדסים של אזור השרון - זו סיבה מספיק טובה לעצור בדרך ולאכול משהו טוב. במיוחד בשבילכם רכזנו המלצות על מסעדות בשרון. לקרוא ולשמור!
"מהמטבח הגיעה עוד מנה מארץ השמש העולה, אינארי טמפורה, מגדל קטן של אושר העשוי מאורז סושי, שרימפס, טרטר טונה וחלמון נא של ביצת שליו..." דן תורן לא עלה על המטוס ליפן ובכל זאת זכה לטעום מטעמי המטבח היפני המרתק ביאמטויה שבהוד השרון
"האיורים המרשימים התלויים על הקירות הציעו עניין לעין בזמן שהפה עסוק בסושי במגוון הרכבים וצבעים, במרק אגאדשי ובפירות-ים בטמפורה..." דן תורן מבקר בתערוכת המנגה במסעדת יאמטויה בהוד השרון
גלוטן - החלבון שנמצא בדרך כלל בחיטה, שעורה, שיפון ושאר דגנים, זה שלמעשה אחראי על ייצור הלחם, מהווה בעיה רצינית לחלק ניכר מאתנו. לשמחתנו, יש מי שמתחשב בצרה הזו. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות ללא גלוטן
כשפילה הדג מגולגל בתוך דף אורז, כשהסשימי נימוח, כשמנת האורז מוקפצת בשום וביצה ומעוטרת בבצל ירוק, כשאטריות הזכוכית שורות בתחמיץ סויה ושומשום - אתם יודעים שהגעתם רחוק. אספנו בשבילכם מסעדות סושי מומלצות
"ימאטויה, בית לתרבות יפנית ומסעדה איכותית ואותנטית להפליא, יצאה עם תפריט חדש שכולו נטול גלוטן, ואנחנו כמובן קפצנו על המציאה..." שירלי רחמים אוכלת בלי גלוטן במסעדת יאמטויה – יפנית שבראשה השף איה אימטני בהוד השרון
תערוכת המנגה, המתמקדת באמנות הקומיקס היפנית, לצד האוכל הייחודי המוגש במסעדת ימאטויה, ביסטרו בר יפני בהוד השרון, מתאחדים לכדי חוויית תרבות יפנית כוללת. מיכל גיא על התערוכה שנפתחה ביום ראשון ותוצג עד 22 בפברואר
חדשות וחידושים במסעדות: כדאי למהר למסעדת טאבולה כדי לטעום את יין החודש – יראון הרי גליל. נובה ג'ויה מציעה מנות חורפיות חדשות שאתם חייבים לנסות, והשף איה אימטני של מסעדת ימאטויה מציגה תערוכת מנגה מרתקת
ימאטויה – ביסטרו בר יפני שבראשו ניצבת בגאון השף איה אימטני. התפריט של יאמטויה שופע מאכלים יפניים ובראשם מגוון וריאציות של סושי יצירתי ומשובח. מדי יום בשעת צהריים מוצעת כאן ארוחה עסקית משתלמת, והנה לכם הפרטים
נגמרו החגים אבל לא החגיגות. ליליות ביסטרו שברעננה עורכת ערב יינות טעים ומשכר, ימאטויה היפנית שבהוד השרון מציעה ערב של מוסיקה, בופה סושי חופשי ואלכוהול לרוב, והסר סינקופה בחיפה עורך מסיבה בלקנית משובחת
שירלי רחמים, הוראות שימוש במסעדת ימאאטויה, היפנית של שף איה אימטאני בהוד השרון: "תחילה מערבבים היטב את מרכיבי הקדרה, מוסיפים מעט צנון ובצל ירוק ובסוף אוכלים את הכול יחד בנגיסה הכוללת אורז מאודה. בלתי רגיל..."
"יחד עם הסושי אנחנו בוחרים מנת מחבת של 'איקה באטה יאקי', ובעברית פשוטה - טבעות קלמארי ופטריות שיטאקי מוקפצות ברוטב של חמאה, שום וסויה..." שירלי רחמים שמחה לגלות מטבח יפני אמתי בביסטרו יאמטויה שבהוד השרון
והנה יום העצמאות כבר כמעט פה. מה בדבר החגיגות? הנה כמה המלצות לערב יום עצמאות רווי אלכוהול, שמחה וישראליות – אתם מוזמנים לשתות, לרקוד, לצפות בסרטים ישראליים במיטב המסורת ובכלל – ליהנות ממה שיש לישראל להציע
יש אנשים שאוהבים סושי ואחרים שלא מסוגלים לסבול את המחשבה על האורז הדביק המגולגל בתוך אצה. לאלו נוכל לומר שמדובר בטעם נרכש – עשוי להיות קשה בהתחלה, אבל אחר כך תתמכרו. איך אתם אוהבים את הסושי שלכם? המלצות
הביסטרו בר היפני שבהוד השרון פתוח מעתה גם בשעות הצהריים עם תפריט חדש. השף איה אימטני, שמאחוריה קריירה עשירה ביפן ובארץ, מציעה תפריט גורמה יפני מסורתי ומודרני עם נגיעות אישיות האופייניות לה. מוזמנים לצהריים
השף איה אימטני למסעדת יאמטויה בהוד השרון מביאה את המטבח היפני האמתי לארץ ומלמדת את הישראלים שאוכל יפני זה לא רק סושי. אחרי שהיא עונה לנו על השאלות ומספרת לנו על החלומות היא גם מנדבת מתכון לקינוח יפני מנצח
יום העצמאות בפתח ואתו הזדמנות נהדרת לחגיגה. החל מבקבוק יין אינטימי לחגיגה זוגית על הבר, דרך מנות בשר או סושי משובחות שתאכלו לבד או עם חברים וכלה במסיבות ריקודים מרובות משתתפים, שמחה ואלכוהול במבחר מסעדות
"ואז מגיע מגש הסושי. אוי, הסושי. שישה סוגים שונים, שכל אחד מהם נבדל מחברו בצבע, בצורה ובטעם, וביחד הם יוצרים קומפוזיציה מרהיבה..." שפרה צח יוצאת למסע בעקבות ארץ השמש העולה ומוצאת את מסעדת יאמטויה בהוד השרון