Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת יאמטויה בהוד השרון

יאמטויה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מהמטבח הגיעה עוד מנה מארץ השמש העולה, אינארי טמפורה, מגדל קטן של אושר העשוי מאורז סושי, שרימפס, טרטר טונה וחלמון נא של ביצת שליו..." דן תורן לא עלה על המטוס ליפן ובכל זאת זכה לטעום מטעמי המטבח היפני המרתק ביאמטויה שבהוד השרון

יאמוטיה, כך מסתבר, הוא שמה העתיק של יפן והמסעדה הצנועה חבויה לה במן מפרץ חניה גדול בלב שכונת מגורים שבהוד השרון. שם לא תמצאו שלט גדול, גם לא כניסה מפוארת וכנראה שמלצרים מעונבים לא יהיו שם. אז מה כן? במסעדת ימאטויה תמצאו טעימה אמיתית וטהורה של המטבח היפני המרתק בטעמיו לצד שירות לבבי וחם. אל תתפתו להיצמד לתפריט הרגיל אלא תעזו להיחשף לאוכל היפני המסורתי שמוגש במסעדה - מובטחת לכם חוויה מרתקת של טעמים, ניחוחות ואווירה.

את הימאטויה, כמו עוד מסעדות יפניות רבות בישראל, הקימה השפית היפנית איה אימטני ז"ל שכונתה בפי רבים "שגרירת המטבח היפני בישראל". איה רצתה מסעדה שתייצג את המטבח היפני באופן מלא ואמיתי - ללא התאמת הטעמים לחיך הישראלי, ללא החלפת מרכיבים יפנים מסורתיים בתחליפים ישראליים ובעיקר מקום שבו יוכל הסועד הישראלי לטעום את יפן הרחוקה מבלי שיצטרך לעלות על מטוס.

בתפריט המסעדה תוכלו למצוא מגוון רחב של מנות - מסושי סטנדרטי ומוכר, דרך מנות נודלס ועד למנות יפניות מיוחדות מאוד. אנחנו בחרנו ללכת דווקא על המנות המיוחדות, המסורתיות ואלו שמכילות דווקא את המרכיבים שאפילו את שמם היה לנו קשה לבטא.

את הסעודה פתחנו במנת אגאדשי טופו שהיתה שונה לחלוטין מכל אגאדשי שאכלתי עד כה. מנה ריחנית ומהבילה, ממנה בוקעים ניחוחות של דבש, צנון ובצל ירוק, מלאה בנדיבות של קוביות טופו מטוגנות בדיוק מופתי ובכמות מדוייקת - מספיק בשביל לעורר את התיאבון אך לא מספיק בשביל למלא את הבטן.

מיד לאחר המרק הוגשה לשולחן מחבת לוהטת. זו היתה מנת הטאפאן נגימה-מאגורו - פלאנצ'ה חמה ועליה חלקים מאוד ספציפיים של טונה אדומה בליווי בצל חרוך, טונגאראשי וטריאקי מצומצם. המנה לא פחות ממדהימה, מפרקת לגורמים ראשוניים את בסיסי הטעם של המטבח היפני ויוצרת שילוב נדירה של מרקמים, טעמים וניחוחות. תבלין הטונגאראשי אשר מעניק טעם ייחודי למנה הוא למעשה שילוב של שבעה תבלינים וביניהם קליפות תפוז יפני, פלפל יפני חריף, שומשום שחור גרוס ועוד.

המשכנו עם סאקה קמיאקי - סנפיר הצוואר של דג הסלמון, צלוי על הגריל ללא כל תיבול ומוגש לצד סלט צנון בסויה. ובכן, לא.. זו אינה מנת סטייק סלמון רגילה. צוואר הדג והסנפיר, כך גילינו, מכילים בשר שונה מיתר חלקי הדג וטעמיו הייחודיים כלל לא משאירים מקום לספק. הבשר רך ושומני אך לא מידי, מציג טעמי ים וטריות ומאוד נעים למאכל.

מהמטבח הגיעה עוד מנה מארץ השמש העולה, אינארי טמפורה, מגדל קטן של אושר העשוי מאורז סושי, שרימפס, טרטר טונה וחלמון נא של ביצת שליו. לאחר מכן ורק בגלל שפשוט לא יכולנו לוותר על התענוג שבדבר, המשכנו עם שלושה רולים מיוחדים של סושי עם טוביקו, סופט-של-קראב, בטטה בטמפורה, שרימפס, סלמון סקין ועוד... ומקצה לקצה - נהנינו מכל לעיסה!

והנה הגיע הקינוח לשולחן, קינוח שהוא פיתוח של איה והושרש כמסורת בימאטויה כמו גם במסעדות אחרות אשר "לקו בחיידק". קציפות שמנת (פרפה) עם שלל תבלינים מהמטבח היפני - פרפה וואסאבי, פרפה שומשום שחור ופרפה יוזי. המרקם חוצב להבות, מרתק ומרגש, הטעמים חריגים ומרתקים והמנה בשלמותה היא ללא ספק סיומת מושלמת לאחת הארוחות הטובות שזכיתי לאכול.

הביקור בימאטויה הוא לא רק מרתק וטעים אלא גם מרגש ובעיקר חווייתי להפליא. המחירים במסעדה מפתיעים מאוד, האווירה משפחתית ונעימה, הצוות מזמין ושירותי ואיכשהו, בין ארבעת הקירות לתקרה שבהוד השרון, הרגשתי קצת ביפן.