Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על תפריט נטול גלוטן בימאטויה הוד השרון

ימאטויה ללא גלוטן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ימאטויה, בית לתרבות יפנית ומסעדה איכותית ואותנטית להפליא, יצאה עם תפריט חדש שכולו נטול גלוטן, ואנחנו כמובן קפצנו על המציאה..." שירלי רחמים אוכלת בלי גלוטן במסעדת יאמטויה – יפנית שבראשה השף איה אימטני בהוד השרון

בשנים האחרונות גברה המודעות לרגישות לגלוטן ולמחלת הצליאק. מזונות נטולי גלוטן הם כיום זמינים ונמכרים כמעט בכל סופרמרקט, ואפילו מצויים בחלקם בתפריטים של מסעדות שונות. דיאטה נטולת גלוטן הפכה גם היא לטרנד חם, שסוחף אחריו גם אנשים שאינם באמת רגישים לחומר, בין היתר הוא גרר את אחת החברות הטובות שלי. רק שמאז שהיא התחילה עם הטירוף הזה, משימת החיפוש אחר מסעדה כבר אינה פשוטה.

ימאטויה, בית לתרבות יפנית ומסעדה איכותית ואותנטית להפליא, יצאה עם תפריט חדש שכולו נטול גלוטן, ואנחנו כמובן קפצנו על המציאה. מתוך תפריט ייחודי ועשיר באופן מפתיע, בחרנו כמה מנות.

הראשונה - נמה הרומאקי – דף אורז שעוטף מיני ירקות כמו מלפפון, גזר, עלי בייבי, בצל ירוק וצנוברים בתוספת אבוקדו. כמו תמיד בימאטויה, מספיק מבט אחד במנה כדי להתלהב, וזו, שנראית כמעין גרסה חלופית לסושי, גם הצליחה לעמוד יפה במבחן הטעם. עוד ניסינו לראשונה את הסלט אירי גומה, שהוא פסטה מסולסלת מקמח אורז ברוטב סורי גומה, עם שעועית ירוקה, פטריות שמפיניון, עגבניות שרי ופטרוזיליה. זוהי מנה נדיבה, שרוטב הסורי גומה העוטף אותה הוא דומיננטי בטעמו.

עברנו למנות העיקריות: קומקו באטה איטמה עם שרימפס - מנת אטריות פפרדלה מקמח אורז עם שעועית ירוקה, פטריות שמפיניון, פטרוזיליה ולימון, וכל אלו מוקפצים בחמאה ובסויה. החמיצות העדינה של הלימון מורגשת והמנה עשירה בטעמה. העיקרית הנוספת שלנו היא קומקו פנה עגבניות - פנה מקמח אורז עם חזה עוף, גמבה ופטריות שמפיניון מוקפצים בשמן זית ברוטב עגבניות ושום. זוהי אמנם מנה קצת פחות סטנדרטית למסעדה יפנית, אך עובדה זו לא הפריעה לה להיות נהדרת.

בין לבין לא ויתרנו על משקה הצ'ויה המסורתי של ימאטויה, בשבילה עם ספרייט ובשבילי נקי. נראה שאיה אימטני, השף המהוללת, ממשיכה לקחת על עצמה אתגרים לא פשוטים, ויש לציין לזכותה שגם הפעם היא הצליחה.