יבשות? משעממות? מבאסות יותר מדובשניות שנותרו בשקית פתוחה מזה יומיים? לא ולא! חג פורים נותן השנה בראש לחג חנוכה שתמיד מתפאר בסופגניות מיוחדות. יש שפע של אוזני המן משובחות, טעימות, פריכות, במילויים נפלאים ובטוויסטים מפתיעים. גם משלוחי המנות השתדרגו לגן עדן מתוק וקסום. הסקירה המלאה
הרגע בירכנו את הסובבים לשולחן בברכת "שנה טובה ומתוקה" אז כדאי שניישם את זה כבר בארוחה הראשונה של השנה. במיוחד עבורכם ריכזנו את מיטב הקונדיטוריות ורשתות השוקולד בהן תמצאו מבחר עוגות דבש קלאסיות לצד עוגות בטעמים, מאפים מתוקים, עוגיות אישיות ומגוון מוצרי שוקולד שיוסיפו המון מתוק לשולחן
שוב הגיע הפסח, תזכורת לכך קיבלתם כבר בשיחת הטלפון מאמא שביררה (בדרכה שלה) איפה אתם עושים את החג? יש את אלה הנהנים לעמול שעות במטבח, לחתוך, לקצוץ, לבשל, לאפות וכמובן בסוף גם לשטוף את הכלים ויש מי שרוצה להנות מיום שמש אביבי ולקבל מחמאות על האוכל מבלי לבלות אפילו דקה אחת במטבח. הנה כמה המלצות למסעדות ומעדניות המציעות אוכל מוכן לחג:
לא מתכוונים לנקות, לטחון ולבשל לחג? לשמחת כולנו, קבוצה מובחרת של מסעדות ומעדניות מכינות לנו אוכל מוכן לחג. רק לבוא ולקחת
"ואם כבר התקדמנו, אז אולי גם קצת בתחום השוויון בין המינים, מה שאומר שהמתנות יכולות להיות הדדיות..." לכבוד ולנטיין אספנו בשבילכם כמה המלצות למתנות שתוכלו לקנות לבני / בנות הזוג, ושיהיה לכם ערב רומנטי ושמח
משנכנס אדר מרבין בשמחה, וגם במשלוחי מנות. במיטב מסורת הנתינה והאכילה היהודית, בפורים אנו מעניקים איש לרעהו מכל טוב, ולשמחתנו יש לנו השנה קצת יותר מאזן המן המסורתית הממולאת בפרג, וזאת חרף כבודה, שבמקומו מונח
ערב ולנטיין בפתח, ולרשותכם ארבע הזדמנויות מצוינות לחגוג את ערב האהבה עם מתנות מתוקות, שיותירו את בני הזוג שלכם כמהים לעוד (שוקולד). רק אל תשכחו שמותר לכם לאהוב כל השנה, לא חייבים לחכות ל-14 בפברואר
אז מה אתם עושים בסילבסטר? מסיבה? ארוחה אצל חברים? רביצה מול הטלוויזיה? ועל מתנה קטנה לבן\בת הזוג לחגיגת האירוע כבר חשבתם? כמה מקומות מציעים לכם מתנות שהם לא ישכחו כל כך מהר
היום כבר לא צריך לבחור מתנה, פשוט צריך רק ''להקליק'' עליה. ממארז יינות מפואר ועד מערוך מידות ידידותי למשתמש, כל המתנות בהתאם לתקציב העומד לרשותכם. השנה מאחורי הצלופן השקוף והמרשרש מסתתרת מתנה מפתיעה
הקיץ כבר כאן ועימו המשימה: כיצד ''לשעשע'' את הילדים עד ה- 1 בספטמבר? אז אם אחרי כל האטרקציות אתם מתחילים להיות רעבים, ורעיון הבישול נראה רחוק מתמיד, רכזנו עבורכם ארבע מסעדות המתמחות במאכלים שילדים אוהבים
''בסדנה עבדנו עם שוקולד שהכיל 70% מוצקי קקאו. לאחר הבאתו לטמפרטורה הנכונה, נמזג השוקולד בצורה מעוררת תיאבון לתבניות. שארית השוקולד שנשארה בתבנית תשמש כתקרת הפרלין...'' נעמה הלוי מבקרת ב- Roy שוקולד
''בכל פעם שעלה אחד המתנדבים אל השולחן, הועברו בין היושבים צלחות שונות של פרלינים. שוקולד מריר, חלב, פירות ועוד, כולם נימוחים בפה וטעמם מחליק על הלשון...'' שיר כידן נמסה למראה וטעם השוקולד בסדנה של ROY שוקולד''
רואי גרשון, מקים רשת בוטיקי השוקולד Roy שוקולד, נזכר איך בילדותו היה קוטף פירות יער לסבתו בפינלנד, בוחר לעצמו אלטרנטיבה אחרת אילו לא היה שוקולטייר ומספר שהאתגר שלו הוא לנסות ולהמציא טעם חדש ומיוחד בכל פעם
רואי גרשון מציג מתכון חורפי ומיוחד- ''קראמבל בננות ופקאן'', מאת השף קונדיטורית אדווה בן עזר. אדווה עבדה כקונדיטורית במקומות מובחרים בארץ והיום היא אחראית על פיתוח מוצרים וצוות קונדיטורים ושוקולטיירים ברואי שוקולד
''הפרלינים עשויים כולם משוקולד משובח ובטעמים מיוחדים ומגוונים, כגון קרם חלבה, הל ולימון, ג'ינג'ר, דבש וקרמל, אלכוהול, פירות, נוגט, מרציפן ועוד....'' השוקולטייה רואי גרשון ביקר בבוטיק השוקולד של הקולגה, מישי בלוג, בקריית טבעון
סופגניות לשומרי משקל, סופגניות על בסיס בצק בריוש, סופגניות מבצק חלב ללא קמח, וסופגניות במילוי ריבת תות קלאסית, גנאש שוקולד, חלבה, ריבת חלב, שוקולד לבן, ואפילו קרם מלבי. לכבוד חנוכה, מיטב הסופגניות, ממיטב הקונדיטוריות
''מחלקת המתוקים של ארוחת הבוקר לא פחות מכובדת, והיא כוללת מגוון משתנה של קרואסונים, דניש, עוגת גזר, עוגת אגסים, וריבות שעשויות בעבודת יד...''. השוקולטייה רואי גרשון פתח את הבוקר במלון קראון פלאזה סיטי סנטר בת''א
בשוק האיכרים של נמל תל אביב ניתן למצוא את עירית, אמנית ליפתנים ומיצים טבעיים; אילן משדה אילן, שמוכר תערובת תה ייחודית; ואת הדוכן של לולי, המציע מגוון של ממתקים בריאים, מחומרים טבעיים בלבד. השוקולטייה רואי גרשון עושה שוק
מעל 500 רכיבי טעם שונים, ארומה חזקה, וחומרים הגורמים להפרשת כימיקלים, האחראים על העלאת האנרגיה, תחושה נעימה ושיפור מצב הרוח. השוקולטייה רואי גרשון מסביר מה יש בו, בשוקולד, שמשפיע בצורה כה חזקה על כל כך הרבה אנשים
ממטעי הקקאו הטרופיים, לקלייה בשמש ובמכונות, עובר במחיצה, בהפרדה ובערבול. דרך ארוכה עושים פולי השוקולד מרגע שנקטפו ועד להפיכתם לממתק האהוב ביותר בעולם. רואי גרשון, שוקולטייה ומקים המותג Roy שוקולד, מספר. כתבה ראשונה בסדרה
''שלושה סוגי דגים היא מכילה, פיסת השלמות הזו. סלמון, דניס ובס, אשר נחתכו לפילה, נצרבו בגריל בידיים אוהבות, והונחו על מצע סלט סלסה...''. חגיגת 15 שנה למסעדת פורלין היא חגיגה גם עבור הלקוחות. כמו נדב אבידן, למשל
''בצהריים שוקולד מריר שעוטף כמה פרלינים משובחים, ובהם אמרטו, אספרסו וטראפל ויסקי; ובערב פרלין ארל גריי משובח במיוחד, בטעמי תה סמיך וקרמל...''. מארזי המתנה של Roy שוקולד מושלמים מכל בחינה, להוציא אחת: הם נגמרים הרבה לפני החג
''גם קיש הירקות הפתיע, עם רצועות גבינה מעושנת המתחבאת בין הקישואים שבתוכו ונדבקת למעטפת הבצק הפריך שתחמה אותו...''. שיר כידן ביקרה בשוק מחנה יהודה המחודש בירושלים, והופתעה למצוא בו את אמיל, בית קפה עם אוכל ייחודי וטעים
חנוכה הוא באמת חג יפה כל כך, ומראות החנוכייה מעוטרת הנרות על החלון, או הילדים המשחקים בסביבונים, אכן מחממים את הלב. אבל בואו נודה על האמת – חנוכה הוא בעיקר חג טעים, עם אוכל מעולה, על טהרת הסופגניות והלביבות, שרק משתבח משנה לשנה. הנה כמה מקומות בהם תוכלו להשיג פינוקי חנוכה ברמה גבוהה
אם כבר משקיעים 500 קלוריות בסופגנייה, כדאי שזו תהיה אחת ששווה כל קלוריה. ארבע המלצות על סופגניות טובות במיוחד