אצל מישי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הפרלינים עשויים כולם משוקולד משובח ובטעמים מיוחדים ומגוונים, כגון קרם חלבה, הל ולימון, ג'ינג'ר, דבש וקרמל, אלכוהול, פירות, נוגט, מרציפן ועוד....'' השוקולטייה רואי גרשון ביקר בבוטיק השוקולד של הקולגה, מישי בלוג, בקריית טבעון

היה זה יום גשום וסוער. התנועה השתרכה לאיטה בין הטיפות, והמגבים הרעישו במהירות המקסימאלית, מובסים על-ידי טיפות מים זריזות ורועשות. הכביש לצפון היה רטוב והראות הייתה גרועה. זה יום לשוקולד! אירופה!.

כך קיוויתי לפתוח את הכתבה על הביקור אצל מישי. אך לאמיתו של דבר היה זה בדיוק ההפך. אמצע דצמבר, השמש זורחת במרכז השמיים, דוחקת הצידה כל מחשבה על ענן. זה יום לשוקולד?

למרות שמזג האוויר לא תאם את הפנטזיה החורפית הרומנטית שלי, לא וויתרתי על מימוש ההזמנה. בפעם הראשונה שביקרתי אצל מישי מטבעון, לפני למעלה מעשור, היה זה כשלקחתי את אשתי לטיול שוקולד וקינוחים בצפון כהפתעת יומולדת. אז רק פנטזתי שיום אחד יהיה לי בוטיק שוקולד משלי. לפני כחמש שנים, כשכבר הייתי שוקולטייה מקצועי, החלו להירקם בינינו קשרי ידידות חזקים יותר. ביקרנו האחד אצל השני פעמים רבות בשנים האחרונות, וכשמישי סיפר לי שהוא שיפץ ושינה את המקום שלו לחלוטין, הסתקרנתי ולא התמהמהתי.

צריך להבין, מישי בלוג, בן 60, הוא קונדיטור כבר 45 שנה. את המקום שלו הוא פתח לפני 30 שנה, לאחר שהתמחה בשוויץ. הוא הביא עימו לארץ ניחוחות של אירופה הקלאסית, ומאז המילה קלאסי היא שם נרדף למוצרים שלו, הן בתחום הקונדיטוריה והן בשוקולד. פרלינים בעבודת יד הוא מכין שם כבר קרוב ל-15 שנה. כשמשווים את ההיסטוריה של מישי ואת משך פעילותו המקצועית לקצב ההתפתחויות בעולם הקולינארי של ת''א, למשל, אפשר בהחלט להבין שמדובר בחיה נדירה בג'ונגל הקולינארי שלנו. לכן, כשמישי סיפר לי שהוא עומד לשנות את המקום שלו מקצה לקצה, לסגור את הקונדיטוריה, להגשים חלום ולהפוך את המקום שלו לבוטיק שוקולד בסגנון אירופאי, עם חלונות ענקיים למטבח שלו, המתנתי בקוצר רוח לתוצאות.

המקום החדש של מישי בהחלט לא אכזב. יד בוטחת של מעצב הפכה את המקום שלו לאי אירופאי באמצע טבעון הארצישראלית השורשית. המקום קטן ומאוד בוטיקי, עם קירות לבנים מלאים במדפים גדושים במטעמי שוקולד בעבודת יד: חטיף שוקולד עם חמאת בוטנים, חטיף שוקולד בטעם מנטה, חטיף שוקולד קוקוס, פלורנטינים, חטיפי קראנץ', חטיפי פירות, מרציפנים, דפי שוקולד, וכמובן - שקיות של שוקולד גולמי מכל הסוגים. במרכז הבוטיק הבמה המרכזית – שולחן פרלינים גדול, מלא במגוון של יותר מ-40 סוגים שונים של פרלינים המיוצרים בסגנונות שונים בעבודת יד: פרלינים בתבניות, לפי המסורת הבלגית; פרלינים בחיתוך וטבילה, לפי המסורת הצרפתית; פרלינים מוזלפים וקומפוזיציות בסגנון השוויצרי; וטראפל'ס. הפרלינים עשויים כולם משוקולד משובח ובטעמים מיוחדים ומגוונים, כגון קרם חלבה, הל ולימון, ג'ינג'ר, דבש וקרמל, מבחר פרלינים במילויי פירות, אלכוהול, נוגט, מרציפן ועוד.

מפעם לפעם נכנסים אל הבוטיק לקוחות. כולם מכירים את מישי אישית וזוכים ליחס חם ממנו. אנשים מחמיאים על השינוי העיצובי ומאוכזבים מזה שאין יותר עוגות. בחנוכה, במקום למכור סופגניות – מישי פרסם את המתכון על שלט גדול מחוץ לדלת... תוך כדי שיחה עם לקוחות, עובד ועובדת של מישי עומדים מהעבר השני של הזכוכית ושוקדים על שוקולדים שבשעות הקרובות יונחו על המדפים.

הפרלינים אצל מישי נמכרים במארזים של 4 יחידות (16 ₪), 9 יחידות (35 ₪), 18 יחידות (70 ₪) או 27 יחידות (100 ₪). תושבי אזור הצפון יכולים להזמין פרלינים בטלפון, ולקבלם באמצעות משלוח, בעלות של 35 ₪. בנוסף, חוץ מלהכין שוקולדים בעבודת יד, מישי מעביר גם סדנאות מקצועיות בתחומי השוקולד והקונדיטוריה לקבוצות קטנות שרוצות להגיע לטבעון.

רואי גרשון הוא שוקולטייה ומקים רשת חנויות הבוטיק Roy שוקולד.

מישי בוטיק שוקולד
מרכז זייד, קריית טבעון.
04-9835722

Roy שוקולד
יד חרוצים 15, תל אביב.
03-6874411