"סלט אמורה שידך בין שלושה סוגי חסות, תערובת עלים צעירים, קרוטונים, אגוזי מלך, פלפלים קלויים ועיטורי פרמזן ברוטב וינגרט בזיליקום. הקראנצ'יות בסלט משתלבת היטב עם הירקות הקלויים הרכים והתלולית הנדירה של הפרמזן..." כרמית אופק מגיעה לאמורה מיו תל אביב שהיא טרטוריה איטלקית עם אהבה ישראלית. אז מה היה לנו הפעם?
"הארביאטה מיזגה ביצירתיות בין ריגאטוני, עגבניות שרי מדורה, צ'ילי לוהט ושום. בחרנו באחת מאבני היסוד של המטבח האיטלקי, זו ללא ספק מנה לאוהבי החריפות, עגבניות השרי היו חרוכות ונתנו טעם מעושן שפינק אותנו ממש..." כרמית אופק מגיעה לפומו, האיטלקית החדשה ברמת החייל, המציעה עיצוב שתופס את העין, אוכל חף ממניירות, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים - ישר ולעניין!
"עגבניות שרי לצד עגבניות שטח חרוכות על מחבת פלדה, מזוגגות בקרמל טימין, פונדו גבינה כחולה, בלסמי מיושן, מוצרלה בופאלו וקריספי בזיליקום. העגבניות ניהלו רומן מוצלח עם יתר המרכיבים כך שהתוצאה מענגת במיוחד..." כרמית אופק מגיעה ליאסו תל אביב ומגלה שילוב של מסעדה-בר-טברנה יוונית מודרנית כשעל הכל מנצח השף אביב משה. אל תפספסו את החגיגה היוונית הסוחפת של יאסו!
"חציל בצנצנת – מנת שכבות הכוללת לב עגבניה, חציל, פטה, טחינה לבנה ועשבי תיבול, מנה מזרח תיכונית קלאסית, המומלצת במיוחד לאוהבי החצילים..." בערבי שני יש בכרמים שבמושב סגולה תפריט ספיישל יווני בניצוחו של השף סהר רפאל. גיא סופר זמרני אמר יאסו, והצטרף בקלילות לחגיגה השמחה. איפה אתם בשני הבא?
"מאגף המיוחדים שבתפריט - צלע עגל חלב צלוי בגריל. מדובר בנתח עשיר למדי, עם קריספיות ופריכות מבחוץ ועסיסיות נהדרת מבפנים, והכל מגיע יחד עם תיבול אולטימטיבי כיאה לנתח הצלוי היטב. והטעם - עונג צרוף עם רצון לעוד ועוד..." כרמית אופק מגיעה לללקאיס, בראסרי-רוטיסרי צרפתי חדש בתל אביב המציע מיטב מנות קרניבוריות בגרסה כשרה. בון אפטיט!
"רביולי במילוי בטטה העטוף ברוטב עגבניות איטלקי בשמן זית, בזיליקום ושום, המוגש בליווי גבינת פרמזן. המנה הוגשה לי בעודה חמה, פינוק אמיתי ממש, הרביולי עשוי היטב, הבטטה כל כך נימוחה, ורוטב העגבניות נותן טאץ' מיוחד..." אם עדיין לא ביקרתם במסעדת יוניתה שבתל אביב, הגיע הזמן לעשות זאת. כרמית אופק חזרה עם טעם של עוד!
"פולנטה מקמח תירס צרובה בטאבון, ברוטב פטריות, שמנת, פטרוזליה, גילופי פרמזן ושמן כמהין. הפולנטה היתה קריספית משהו, אך יחד עם זאת נימוחה. היה בה סוד של שילוב טוב בין כל מרכיבי המנה..." כרמית אופק מגיעה לאוליברי תל אביב וזוכה ליהנות מטעמי וניחוחות גן העדן הסיציליאני שהוגשו לה בצלחת
"פילה סלמון על מצע רוטב בוטנים, סויה וג'ינג'ר בליווי סלט אסייתי. הפילה היה נימוח והטקסטורה של רוטב הבוטנים עטפה את מרכיבי המנה ברכות, הירקות שהונחו על הסלמון עוצבו בטוב טעם..." האחות של כרמית אופק קפצה לביקור, כך שהיה צריך להתארגן על מסעדה מיוחדת, ביסטרו מלון רוטשילד תל אביב נתן את השואו הכי מרענן וטעים למפגש הפסגה
"פילה דניס צרוב עם ירק עונתי ופסטה פפרדלה ברוטב שמנת לימוני ועירית קצוצה. נתחי הדג היו עדינים בטעמם וספגו את רוטב הלימון הרענן. זוהי מנה קלילה וקיצית עד מאוד שהוגשה לצד פסטה טרייה מופלאה..." כרמית אופק מגיעה לפיאצה רוסטיקו שבמתחם שרונה תל אביב ומתמוגגת מחוויה איטלקית צבעונית, טעימה, סוחפת ומלאת ניחוחות
עכשיו כשהאביב ממש כבר כאן, זו ההזדמנות שלכם לטייל קצת בארץ עם המשפחה והחברים ולראות טבע בגוונים של צהוב. ריכזנו במיוחד עבורכם רשימה של מסעדות מומלצות בדרום המציעות שפע של טעמים מרתקים וניחוחות ממגנטים, כדי שאף אחד לא יישאר רעב
"סביצ'ה דג טונה שהוגש על מצע קרם אבוקדו, קרם חצילים ופרוסות פלפל חריף. הסביצ'ה היה מרענן משהו עם עקיצות אלגנטיות של חריפות, שמחנו בלב מלא על הטוסטונים שהתלוו למנה..." עמוסה בזיכרונות טובים (וטעימים) חזרה כרמית אופק לגלות מהו סוד הצלחתה, כבר כמעט שני עשורים, של לינק בירושלים
"המשכנו עם סלט אינסלטה קרנבלה שהורכב מחסות, עלי תרד, גבינה כחולה, אגוזי מלך ופרי העונה בויניגרט הדרים. מנה זו, כשמה כן היא, קרנבל של טעמים עם רוטב חמצמץ מיוחד וקליל. עלי החסה השתלבו יפה עם הטעמים המנוגדים של הגבינה הכחולה..." כרמית אופק מבקרת בפסטה מיאה שברחוב וילסון המהווה פנינה איטלקית וותיקה ומוצלחת בלב תל אביב
"מקטגוריית המרקים הגיע כמו נסיך מרק בורשט אדום עשיר בניחוחות שחיבק בקרבו סלק, כרוב, עגבניות, תפוח אדמה ובשר בקר, ולצדו לחם שום טרי. אני מודה ומתוודה שכבר שנים אני שומעת על מרק הבורשט המפורסם..." כרמית אופק מגיעה לטרקטיר תל אביב ומגלה שהמטבח הרוסי לא מסתכם רק בדג מלוח, מיונז וודקה - אלא יש בו שפע של טעמים נוסטלגיים ואוכל מנחם - וטעים!
"שני בתור הגיע טירדיטו סלמון במיסו מנגו - נתחים יפים של סלמון, טריים וטעימים, שנחו במיסו מנגו גאוני - אין מה לומר, זו בהחלט יריית פתיחה ראויה ומפנקת..." כרמית אופק מגיעה ללימה ניפו שבשוק הפשפשים ביפו ומגלה יהודי-צרפתי שחבר לשף בריטי גאון, ויחד ביצעו "עלייה" של המטבח הניקיי המשדך בין אוכל פרואני-יפני. קיבוץ גלויות גרסת 2016 שפשוט חובה לטעום!
"התענגנו על רביולי עם תרד וריקוטה - אהבתי את הרביולי שכן צידו האחד לבן והשני ירוק, אין כמו תרד לשמח את לבבי. הרביולי היה טרי וגבעות קטנות של פרזמן עטפו את המנה מה שהפך אותה למפנקת עוד..." כרמית אופק זכתה לצפות בחמה הנושקת לים לצד ארוחה מלאה בטעמים וטקסטורות במסעדת ימית שבכיכר קדומים, יפו העתיקה
חג האהבה העברי בפתח, מה שאומר שהגיע זמן לרומנטיקה יחד עם אוכל טוב וכוס יין משובח. גם אם מדובר בדייט ראשון, שהלב פועם בחוזקה מהתרגשות ואי וודאות, או שאתם כבר נשואים שנים והשגרה מכרסמת בכם, אין כמו זמן איכות יחד במסעדה סופר רומנטית. בואו להכיר את המסעדות הרומנטיות של ישראל, ואל תשכחו להזמין מקום מראש
"פילה סלומון על מצע גאספצ'ו שרי צהובות, תפוח אדמה מדורה, שאלוט חרוך, בייבי סלק, זוקיני, בייבי שומר, ויניגרט, זעתר, רוזמרין וליים. המנה היתה עשירה בטעמים מיוחדים וכל ירק שהצטרף לסלומון הפריך והמענג הוסיף את הטאץ' המיוחד לו..." רגע לפני שהחופש הגדול חומק לה בין הידיים, כרמית אופק גייסה חברה ויצאה לחגוג במיט קיטצ'ן, מסעדת שף חדשה וכשרה בתל אביב. נרשמה יציאה מהקופסא
ישראל היא אומנם מדינה קטנה אך עם אהבה גדולה לבשר כך שתמצאו בה לא מעט מסעדות בשר משובחות המושכות אליהן קרניבורים מכל רחבי הארץ. אז היכן ניתן להתענג מסטייק אנטרקוט עסיסי? איפה מגישים נתחי פורטרהאוס במשקל מעל לקילו? והיכן מומלץ להזמין פילה, סינטה, פריים ריב ונתחי בלאק אנגוס. במיוחד בשבילכם, ריכזנו רשימה של מסעדות בשר מומלצות. לגזור ולשמור!
"מקלוני קריספי בטטה - משהו במקלונים הללו ממכר ממש, בלתי סביר לחדול מלאחוז בהם ופשוט לרוקן את הקערה. ניחשתם נכונה, שהרי כך התרחש בדיוק, היו מקלונים ונעלמו לאחר זמן קצר, והם היו סוג של חטיף נימוח וחם..." כרמית אופק מגיעה באמצע היום לטוק טוק ברחובות, המציעה שלל טעמים וניחוחות בהשראת המזרח הרחוק
"אחת המנות המפנקות במקום היא ללא ספק גלילות החצילים הממולאים בחמישה סוגי גבינות ופסטו על רוטב רוזה וסלט עלים. החצילים טומנים בחובם עושר רב של טעמים ומרקמים שאחרי כל ביס אי אפשר להמתין עד לביס הבא..." הולי בייגל שבקניון רמות בירושלים היא מסעדה ניו יורקית חלבית כשרה עם מנות ייחודיות מהמטבח האמריקאי והישראלי. כרמית אופק נשאבה בקלות אל תוך הטעמים, הריחות והאווירה שבמקום
"מגוון טאפאסים לשולחן של ארטישוק צלפים, חצילים, עגבניות מיובשות, שום, פסטו, בזיליקום, אגוזים, גבינת עיזים מתובלת, מבחר זיתים בתוספת סלט ומבחר לחמי לואיז..." קפה לואיז שברמת החייל בתל אביב מציעה חוויה קולינרית טעימה ומאוד בריאה. כרמית אופק התמכרה לטעמים, מי מצטרף אליה?
"סלט שורשים מסורתי אשר כלל גבינת עיזים, עלי רוקט ושקדים קלויים בתיבול של שמן זית ולימון..." יוצאים לחופשה באנגליה? כרמית אופק ממליצה לכם על כמה מסעדות וברים בלונדון והסביבה, וכמובן שיש גם טאצ' ישראלי. חופשה מהנה!
"הנסיכה הבלתי מעוררת של המקום, כרובית אפויה המוגשת על מצע של טחינה, סלסלת פלפלים וחציל. הכרובית הונחה כמו פרח על הצלחת והיא נימוחה ונפלאה..." כרמית אופק מגלה את צ'יה בתל אביב, ביסטרו קפה, צמחוני-טבעוני, שכונתי וידידותי שבקלות תתמכרו לטעמים שבו
"המשכנו נחושים בדעתנו אל הקינוח הבא, שאנטי תותים, המורכב מגנאש שוקולד לבן מוקצף, תותים טריים עם שברי שוקולד לבן תוצרת בית, קצפת, קראמבל עוגיות ורוטב תותים..." כרמית אופק יצאה לבדוק את תפריט קינוחי הספיישל החורפיים של מקס ברנר שהינם על טהרת התותים והשוקולד. עם קינוחים כאלה, למה אין חורף כל השנה?
המטבח האיטלקי הוא כבר שנים המלך הבלתי מעורר של הקולינריה המקומית, אז מהו בעצם סוד הצלחתו? הפחממות המשביעות, הרטבים שופעי העגבניות ושמן הזית, או אולי בכלל היכולת שלו להציע מנות מתוחכמות ויוקרתיות לצד מנות קלילות ועממיות. בואו להכיר מסעדות איטלקיות מומלצות מכל רחבי הארץ