מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> אוליברי תל אביב

אוליברי תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פולנטה מקמח תירס צרובה בטאבון, ברוטב פטריות, שמנת, פטרוזליה, גילופי פרמזן ושמן כמהין. הפולנטה היתה קריספית משהו, אך יחד עם זאת נימוחה. היה בה סוד של שילוב טוב בין כל מרכיבי המנה..." כרמית אופק מגיעה לאוליברי תל אביב וזוכה ליהנות מטעמי וניחוחות גן העדן הסיציליאני שהוגשו לה בצלחת

הפעם, הקולגה שלי מיכל, הפגינה זריזות רבה וניאותה להצטרף אליי לחוויה איטלקית סיציליאנית במרכז תל אביב. מאז ומתמיד המטבח האיטלקי קורץ לי, אולי משום שעדיין לא ביקרתי בארץ המגף, או כי אני מלאת קנאה למשל בסובבים אותי היודעים להפיק מבין ידיהם מנות איטלקיות משובחות. אני מאמינה, כי ההזדמנות לחוות מקרוב את העושר הקולינרי של איטליה, בוא תבוא. ועד שהיא תפציע בחיי, הרי שיש מסביבי אפשרויות רבות לחוות זאת באותה עוצמה.

אפשרות מצוינת להתענג על המטבח האיטלקי-סיציליאני מצויה במסעדת אוליברי – ביסטרו סיציליאני. וכך התייצבנו ברח' אבן גבירול 137, והיינו ערוכות ומזומנות לחוויה המצפה לנו. המקום מלא בסועדים פנימה ומחוץ למסעדה, אנו בחרנו לשבת בפנים ולהרגיש מקרוב את הטאבון שמסתבר הינו לב ליבו של המקום.

ראשונות המפיקות ניחוח גן עדן סיציליאני


התחלנו עם גריפונה פרימיטיבו – יין איטלקי בעל גוון אדום כהה יבש המגיע בטעם שזיף מתובל. תוכלו לקבל את העונג הזה בכמות של שלוש כוסות (קראף), אנו חשבנו שזהו דיל שווה ביותר, אל תחמיצו. מלבד זאת, צדו עינינו גם את הקוקטיילים של המקום, החל מבלאדי מרי או פירות יער ועוד הפתעות נוספות הממתינות לכן בגזרה זו.

המשכנו באופן טבעי עם המנות הראשונות, סלט רחוב סיציליאני שכלל רוקט, שרי צבעוני, צנוניות, זוקיני, לבבות ארטישוק, בצל סגול, גבינת עזים, שמן זית ובלסמי מצומצם. הסלט היה חדשני, מרענן ובעל מרכיבים עשירים ולמן ההתחלה מראה העיניים נמשך לצבעי המנה. חברנו גם לכרובית וניוקי - כרובית צלויה בטאבון עם ניוקי תפוח אדמה ברוטב שמנת וגבינה כחולה. המנה הגיעה בקדרה חמה, הניוקי נימוח, איכותי ומפיק ניחוחות גן עדן סיציליאני. אחרונה חביבה הגיעה באלגנטיות אל שולחננו פולנטה פטריות - פולנטה מקמח תירס צרובה בטאבון, ברוטב פטריות, שמנת, פטרוזליה, גילופי פרמזן ושמן כמהין. הפולנטה היתה קריספית משהו, אך יחד עם זאת נימוחה. היה בה סוד של שילוב טוב בין כל מרכיבי המנה ולא רק, שכן, אהבתי במיוחד את צורת ההגשה שלה.

פסטה ופיצה, מה צריך יותר מזה?


באוליברי, השירות אדיב עד מאוד וכל המנות יצאו אלינו במהרה - תענוג של ממש. אגף העיקריות בתפריט אינו נופל כמובן מהמנות הראשונות וגם בחלק זה של הערב מצאנו ניחוחות גן עדן סיציליאני השזורים בכל מנה ומנה. שמחנו לבחור בפסטה טבעונית שמיזגה בין תרד, עגבניות חצי מיובשות, אספרגוס, שום ושקדים קלויים ברוטב פסטו, בזליקום ופטרוזיליה. ניכר כי מלבד היותה של הפסטה בריאה ומשביעה, הרי שהיא הצטיינה גם במרקמים מיוחדים אשר הפכו אותה למיוחדת בעיני.

חשבתי שאם נהנינו כל כך מפסטת התרד הרי שלא אוכל לפסוח על פיצת תרד בתפריט שהורכבה מרוטב עגבניות, תרד, עגבניות חצי מיובשות, גבינת עזים, מוצרלה, פרמזן ופסטו אורוגולה. הפיצה היתה כל כך נדיבה, פריכה ובעיקר בלתי נשכחת. ואם עסקינן בפיצה, אל תחמיצו את הסניף הנוסף של אוליברי – הפיצרייה, אותה תוכלו למצוא ברמת אביב במרכז שוסטר בשוק האוכל.

באוליברי, שמים את הדגש על איכויות חומרי הגלם, באם מדובר בפסטה או למשל גם פרמזן המגיעים היישר מאיטליה ולמען האמת, מרגישים את האיכות בכל ביס.

אוליברי - עוד קצת...


השתדלנו לשמור מקום לפינוק אחרון וכשרוצים מצליחים, ובמיוחד כשמדובר בחלק האהוב בחוויה, וכי אפשר להתנגד לקינוח? ובכן, קנולי סיציליאני במילוי מסקרפונה וניל ומעל רוטב פירות יער הגיח את שולחננו וחתם את הערב המפנק שלנו.

באוליברי ממתינים לכם בכל יום החל מהשעה 12:00 ועד ל-23:30, האירוח מדהים ומזמין, למן הדקה הראשונה תרגישו שייכים למקום המיוחד הזה, שלא רק ניחוחות וטעמים איטלקיים-סיציליאנים יש בו, אלא גם לב והרבה ממנו.