בפרוץ עלינו חגי תשרי גייסנו את מיטב המוחות וקיבצנו עבורכם צרור מתכוני חג מנצחים. האוסובוקו בפירות יבשים של ארז שטרן, קבב הלוקוס על קרם כרישה וחצילים של מנחם כץ, סלט הירוקים וגרעיני הרימונים של בל קפצן, עוגיות הדבש החלומיות עם התבלינים של אורי שפט ועוד ועוד. פרויקט שלא מתחילים את השנה בלעדיו
שלחנו את שפרה צח לביקור בבלינצ'ס של שושנה ברמת גן בלי לדעת שמבחינתה מדובר באתר מיתולוגי. היא חזרה עמוסת זיכרונות ועם מסקנה קולינרית נחרצת: ''הבלינצ'ס טעים-טעים, ממש כמו פעם''
אייל ועקנין השף, מציג שילוב מנצח בין שוק מקומי להשראה צרפתית ובינלאומית, עם מכנה משותף של טעם ואיכות נדירים. כשר והרבה יותר.
הן כבר ראו הכל, שמעו הכל ובעיקר, האכילו את כולם. עכשיו, יותר מתמיד, מעודד לגלות שיש בארץ מסעדות בנות ארבעים, חמישים ואפילו שישים שנה
חם ודביק בחוץ במשך היום, אבל בערב, על המרפסת, עם ליקר צונן ביד, העולם נראה אחרת. אדר קפלן-מור מ''אשת פוטיפור'' מסבירה איך תכינו את הלימונצ'לו שיקרר לכם את הקיץ
מבנה החאן בו שוכנת המסעדה מספק את התפאורה הראויה: מבנה אבן מסוגנן ומעוטר בקשתות, שחלונותיו הרחבים משקיפים את חצר פנימית מטופחת.
אחותי ירושלמית כבר הרבה שנים. וירושלמי, כידוע, זה הרבה יותר מהגדרה גיאוגרפית. לכן, כשאנחנו מתכננות להיפגש ולאכול משהו ביחד אני לא מופתעת כשהיא מצהירה מייד: "אבל בירושלים!"
הכבד שלי ניחן בתכונות שניחנו בהן חברותיו המנות הראשונות. הוא משלב טעמים ומתייחד ממנות זהות שטעמתי במקומות אחרים. כאן הוא מוגש ברוטב קלבדוס, תפוחי עץ וחמאה, על מצע בטטה צלויה בצ'ילי ליים. היא יכולה לעשות לי כמה פרצופים שהיא רוצה, מצדי. הכבד נפלא ואני אוכלת אותו בלי טיפת רגש אשמה או נקיפות מצפון
מי ששומר כשרות כל השנה מכיר בעל פה את הרשימה המצומצמת למדי של מסעדות גורמה כשרות. אבל גם אלו שאוכלים רוב השנה שרצים צריכים לפעמים מסעדה כשרה. למענם, הנה ארבע מסעדות כשרות, מהודרות ומוצלחות
חיים גן, איש הענבים, מתגייס למשימה לאומית: ביעור הבערות בכל מה שקשור ליין. את הכתבה הראשונה בסדרה הוא מקדיש ל- T.C.A, פגם חריף ביין שמקורו בחביות עץ אלון ובפקקי שעם. לא שמעתם עליו מעולם? זה בדיוק העניין.
משהו ברוח הנדיבה ובסבר הפנים של המקום, השרות המהיר והמחוייך, הטריות של האוכל והמנות המשביעות, הופך את לימונענע למסעדה הקבועה של רבים מעובדי המשרדים בסביבה. יש גם כאלה שבאים במיוחד.
הפעם החלטנו להיכנס פנימה, לתוך הקרביים של המסעדות והברים ולשלוף משם את הכוכבים האמיתיים. מצאנו את המוח והידיים מאחורי המנות הטעימות, אלה שבגללם אנחנו פותחים ארנקים ורשמנו מה יש להם להגיד על האוכל ועלינו. קבלו את הדס ורדימון.
אין כמו יפו בלילות, אבל גם בצהרים וגם בבוקר יש לעיר הזו קסם משלה, שמבוסס על תמהיל של פיסות היסטוריה, ניחוח ים ושווקים תוססים עם תושבים צבעוניים ומסעדות מפתיעות. ארבעה מוסדות קולינריים שראוי להתעכב עליהם לרגל פסטיבל טעימות מיפו.
נכון שהצרפתים לא ידועים בחום האנושי שלהם, אבל אין מה להתווכח על האוכל המשובח שהם מבשלים. ארבע מסעדות צרפתיות מומלצות למי שלא התמזל מזלו לפוש השנה מהחמסינים הישראליים באירופה ורוצה להתנחם בדבר הכי דומה.
ציפורן, קינמון, אניס, קימל ואגוז מוסקט. זו לא רשימת מכולת. זו תערובת התבלינים המיוחדת לתה הבית במסעדת מטעמי התאומות על הר שכניה.
הנה מתקרב לו עוד יומולדת ובשלל הפעילויות והליצנים תוכלו להזמין לילדכם גם עוגה כמו שהוא רק חלם עליה: מינימום מאמץ, במקסימום מקצועיות.
רצינו שמישהו במסעדה יאמץ אותנו, אבל התביישנו לבקש אז הזמנו קינוח כתחליף. שטרודל תפוחים ולפתן בתיה, שהכיל תפוחים, שזיפים, צימוקים ומשמשים. אפילו בריטני ספירס שהתנגנה ברקע נשמעה באותו רגע כמו פולניה גאה.
הטריק הכי מדליק במקום הוא מסע טעימות של בירות וויסקי. מסעות הוויסקי מתחלקים לשלושה ואפשר לבחור בין 4 כוסות וויסקי מסביב לעולם, 5 כוסות או אפילו 6 כוסות אם אתם ממש אמיצים ואוהבים וויסקי מסקוטלנד.
מדובר באוכל מפתיע, ייחודי, שמזמין אכילה בחבורות גדולות, וטעימות זריזות אחד מהשני, בדיוק מתאים לישראל. זרימת הכיסונים מגוונת ומשאירה את הסועדים מגורים, ממתינים לבאות והכל טרי טרי וטעים ואותנטי, כבא אמרנו?
חללים מקומרים מטוייחים לבן, תאורה נעימה ולא עמומה מידי וריצוף אבן. השולחנות ערוכים במפות מעומלות, הסכו''ם מבריק, הכוסות סדורות בשורה, מוזיקת ג'אז קלה ברקע , כמו שצריך.
שם פרטי: אוכל, שם משפחה: איטלקי. ביקור ראשון במסעדת פסטריה מעודד חזרה לביקור שני ושלישי....
מה שיש ליפו להציע, לא מסתיים בשקיעות ובסמטאות בפסטיבל ''טעימות יפו'' המתקיים בימים אלו ממש אפשר לטעום מנות ייחודיות למסעדות העיר, ללא תשלום.
החלל הגדול תוחם בחובו הרבה תאי ישיבה אינטימיים, שמופרדים ע''י מחיצות גבס נמוכות, וגורם לכל העסק להיראות קצת כמו מערה שמתחשק ללכת בה לאיבוד.
עירוניים בלב ובנפש וגם בגוף שחלק אינטגראלי, שלא לומר טוטאלי במהות היחסים המורכבת שלהם עם הכרך זה להתחכך עם סלבריטאים, או לפחות לשבת בבתי קפה שישבנים של ''סלב'' ישבו שם דקה קודם.
עירוניים בלב ובנפש וגם בגוף שחלק אינטגראלי, שלא לומר טוטאלי במהות היחסים המורכבת שלהם עם הכרך זה להתחכך עם סלבריטאים, או לפחות לשבת בבתי קפה שישבנים של "סלב" ישבו שם דקה קודם.