הן כבר ראו הכל, שמעו הכל ובעיקר, האכילו את כולם. עכשיו, יותר מתמיד, מעודד לגלות שיש בארץ מסעדות בנות ארבעים, חמישים ואפילו שישים שנה
מפגש רקפת
שנת הלידה שרשומה בתעודת הזהות של המוסד הרמת-גני הזה היא 1964, ואם סופרים במלחמות, עוד לפני ששת הימים. הקימו אותה בני הזוג רבקה ויצחק גולן, שממשיכים לנהל את המקום עד היום. ברבות השנים הצטרף לעסק גם בנם, יריב, שמשמש כשף.
מפגש רקפת או בקיצור, רקפת, היא מסעדה משפחתית וביתית במראה פשוט ועם הרבה חום וחיבה לנוסטלגיה. מקום שנותן במבט אחד סקירה היסטורית של תולדותינו פה מימי הסיפולוקס ועד היום. בתפריט הביתי מככבות מנות ממוצא אשכנזי כמו גפילטע פיש שמוגש עם לחם טרי, שניצלים של אמא ומרק עגבניות לצד קלאסיקות פולניות כמו קרפלעך וצימעס. המחירים הזולים מצדיקים נסיעה מיוחדת מחיפה ובימים אלה גם מנהריה.
פתוחים רק בצהריים, ראשון-חמישי, 11:00-17:30 (בחורף פותחים גם בשישי, בקיץ בהזמנה בלבד).
מפגש רקפת
ז'בוטינסקי 99, רמת גן
טלפון: 03-5756689
סנדר
מסעדת סנדר הוקמה לפני למעלה מחמישים שנה ברחוב לוינסקי 54 בשכונת פלורנטין בתל אביב. שכונת פועלים אז וגם היום, שסנדר מתאימה לה ככפפה ליד. בכל הדורות, פועלי כל העולם מתאחדים מסתבר כשריח הקציצות ומרק העוף עולה באוויר. בחורף, אין להחמיץ את החמין של סנדר. בקיץ, כיף לפתוח שם שולחן בצהריים עם צלוחיות קטנות של כבד קצוץ, פלפלים קלויים, חצילים בגריל וסלטים אחרים, אשכנזיים במקור, ישראליים בהווה.
סנדר
לוינסקי 54, תל אביב
טלפון: 03-5371872
מונקה
מי שרוצה לצאת למסע טעימות בולגרי, יכול לעשות זאת ברחובות יפו וזאת בהחלט המלצה ליום כיף לפליטים הצפוניים שמחפשים מה לעשות בעיר הגדולה חוץ מקניות בשנקין. בתוך הבליל הכל-ישראלי של יפו יש נוכחות מכובדת לבולגרים, מה שאולי לא מוצדק מבחינה דמוגרפית יחסית למספרם באוכלוסיה הכללית, אבל מנומק היטב מבחינה קולינרית. במונקה, אחד המוסדות הבולגריים הותיקים ביפו, אפשר לטעום את הקבב הבולגרי המפורסם או את המוסקה מבשר בקר וחצילים. מי שמחפש הרפתקאות, מוזמן לנסות את מרק השקמבה, מרק לבן וחמצמץ מקיבת פרה.
הבעלים של מונקה היום הוא אלי מונקה, שאביו, סלומון מונקה, ייסד את המקום לפני 49 שנים.
מונקה
יהודה הימית 15 , יפו, תל אביב
טלפון: 03-6820723
קפה רימון
מסעדה שפועלת כבר למעלה מחמישים ושתיים שנה ועוד בירושלים, היא דבר שראוי להערכה ואם לוקחים בחשבון שאורך חיים ממוצע של מסעדה בישראל הוא שלוש שנים, ההישג עוד יותר מרשים.
גם במקרה הזה מדובר במסעדה משפחתית, אולי זה סוד החוסן.
האוכל בקפה רימון נע על הגבול שבין מסעדה לבית קפה וכולל סלטים, בייגל'ס, פיצות ופסטות. בצמוד אך בנפרד (המסעדה כשרה), פועל האגף הבשרי בו אפשר לאכול אותו סוג של מנות פסטה, סלטים וכריכים אבל בשריות.
קפה רימון
לונץ 4, ירושלים
טלפון: 02-6243746
-
מפגש רקפת. אשכנזי, ביתי וחם
-
סנדר. פועלי כלהעולם אוהבים את החמין
-
מונקה. בולגרי אוהב קבב?
-
קפה רימון. הישג ירושלמי