לימונצ'לו תוצרת בית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

חם ודביק בחוץ במשך היום, אבל בערב, על המרפסת, עם ליקר צונן ביד, העולם נראה אחרת. אדר קפלן-מור מ''אשת פוטיפור'' מסבירה איך תכינו את הלימונצ'לו שיקרר לכם את הקיץ

אין כמו ליקר צונן לערבי קיץ חמים. אותי הוא משמש גם לבישול ואפייה, ממש יד ימיני במטבח: אני מוסיפה אותו לבצק פריך של עוגיות במקום וניל למשל, וכשאני מכינה לימונים כבושים, אני מוסיפה לנוזלי הכבישה כף לימונצ'לו (בכל זאת מדובר בליקר מתוק מאוד), שמשדרגת אותם פלאים. בכלל, אם רוצים לתת טעם לימוני מתקתק למאכלים, לימונצ'לו הוא הסוד. הוא נשמר זמן רב מאוד במקפיא והוא קלאסי מאוד.

לימונצ'לו

החומרים הדרושים:
5 לימונים צהובים בשלים וגדולים
750 מ''ל אלכוהול 95%
1 ליטר מים מינרלים
חצי קילו סוכר לבן או סוכר קנים

אופן ההכנה:
1. מקלפים את הלימונים עד החלק הלבן ושומרים את הקליפות.
2. משרים את האלכוהול והקליפות למשך שלושה ימים.
3. מסננים את האלכוהול היטב, רצוי דרך חיתול בד.
4. מחממים מים בסיר, מוסיפים סוכר ומבשלים עד שהוא נמס.
5. מקררים את הסירופ ומערבבים עם האלכוהול המסונן. מעבירים לבקבוקים ושומרים במקפיא. מגישים קפוא בכוסות שוט.