מה מסחרר את החושים יותר מהשידוך בין שוקולד ואלכוהול? השפית אדר קפלן-מור בטור על השילוב שהפך לקלאסיקה, בתוספת מתכון למשקה שוקולד חם בסגנון מקסיקני, המתאים במיוחד לערבי סתיו קרירים
חוץ מלבשל, סיון בלכר הכי אוהבת לטייל בעולם, וזה גם מה שהיא עושה רוב הזמן, נודדת ומבשלת, מבשלת ונודדת. בין לבין היא היתה בייביסיטר לכלבים, הקימה עסקים באירופה ובהודו וצברה קורות חיים של בת 90
יוקו אונו מצאה חן בעיני כבר מן הרגע הראשון כשעל שולחננו הונחה כוס מרטיני מקוררת היטב עם צ'ויה (שיכר שזיפים יפני) ובתחתיתה שזיף ''שיכור''. אני נוטה להתרשם ממי שיודע להבריק כבר במהלך הראשון ועוד יותר ממי שמיטיב לטפל באלכוהול שלי
אנחנו לוקחות את האוטו של אמא וקופצות לצהריים ב''קפה בחורש'' בכפר ביאליק, המצוי בצמוד לקרית ביאליק. סתם ככה באמצע היום לצאת לאכול עם אחותי הקטנה, איזה כיף. אנחנו מנשנשות לנו בהנאה את לחם הבית המוגש לנו עם מגוון ריבות וממרחים, וזוכרות שלפני שנה אהבנו במיוחד את ריבת הבצל ואת ממרח החצילים המעושנים.
הצדף, מסעדת פירות הים והדגים הנחשבת מציעה לכם ארוחות עסקיות טעימות ומשביעות במחירים נוחים. במחיר המנה העיקרית תקבלו- מגוון מאזטים בשיטת האכול ככל יכולתך, שתייה חמה ושתייה קלה. הארוחות מוגשות בימים א'-ה' בין השעות 12:00-18:00 ובימי ו' בין השעות 12:00-18:00.
הארוחה כולה הוגשה לנו ב''סרוויס'' כמו של פעם, בצלחות וספלים לבנים מחרסינה שעיטורי פרחים עדינים מקיפים אותם. אפשר היה להבין בקלות למה הלקוחות הקבועים מרגישים כאן בבית וממשיכים לפקוד את המסעדה שנים רבות כל כך
לא רק המולים היו הכי טעמים, הכי עסיסיים, הכי טריים והכי מצוינים שאכלתי אי פעם, גם כל מי שגר איתם בסיר או הוגש לידם היה ממשפחת ה''הכי''. חלב הקוקוס מאיכות מצוינת, ללא רמז לטעם מתכת קופסתי, הארטישוק הירושלמי מבושל בדיוק במידה והמיונז, שהוגש לצד טוגני תפוחי אדמה פריכים ודקיקים, הכי איכותי שאפשר. ניחוח בשומת החרדל שלו עדיין מהדהד באפי בעת כתיבת שורות אלה
את הכוסמין גידלו כבר לפני 9000 שנה אבל במאה העשרים, הידועה גם כעידן הקמח הלבן, הוא נזנח ונשכח. עכשיו הוא חוזר, ובגדול. קבלו את הטנרד הבריאותי הבא
נובמבר בעיצומו, סופה רודפת סערה ועת המרק הגיעה. ארבעה שפים ומסעדנים ממליצים על מרק ומצרפים מתכון. להדפיס ולשמור
קוביס סופר בר יושב בתוך סניף טיב טעם בראשל''צ, מה שלא מפריע לו לתפקד כמועדון ג'אז מלהיב ולהצטיין במנות התפריט. סמדר ולטר, שמתנזרת מברים, לא נכנסת לסופרמרקטים ולא שומעת ג'אז, ביקרה במקום והתאהבה
זה התחיל מסיפור על טיול של שמונה חודשים בדרום אמריקה ונגמר בתיאור ארוחת שחיתות של 24 שעות על מעבורת בפינלנד, והכל תוך כדי טעימה של פרלינים משובחים. פלא שהיה מענג? השאלון עם רואי גרשון מ''רואי' שוקולד'
השף ניר דגן מבאר אחת ולתמיד מהו פיוז'ן ומוסיף מתכון לסביצ'ה סשימי בטורטיות של נורי
נחלצתי מלפיתת הצבת של ההרהורים הקיומיים הנוגים בעזרת מרק סרטנים עשיר עם עגבניות מיובשות ושמנת, הלהיט של מסעדת אושן. אריאל בחר בראשי קלמרי בציפוי פריך, בליווי רוטב איולי-קארי. כמנת ביניים נהנינו מטרין כבדים עם רוטב תאנים ויין אדום, שתאם את היין האדום בכוסותינו
נובמבר הוא חודש שמח בעולם היין. במתחם השף ניר צוק ביפו חוגגים את הבוז'ולה המסורתי, ביקב תשבי מציינים את סוף הבציר עם יין ירוק כמו באזור הריין בגרמניה, בויינשטוק מורידים את מחירי היינות למשך שבוע וגם איש הענבים לא נשאר חייב, ומקיים את המכירה הפומבית הגדולה אי פעם של יינות נדירים בישראל
אין כמו עוגת שמרים הנאפית בתנור כדי למלא את הבית בריח של שבת חורפית. סמדר ולטר בטור על בצק שמרים ושלושה מתכונים של מאפי שמרים שלא תוכלו לעמוד בפניהם
למנה העיקרית שידכו לנו מארחינו את חתן האירוע, ה- 'יראון סירה 2003' ונראה שלא ניתן היה למצוא שילוב מתאים יותר בין יין למנת פילה הטלה בגריל הפחמים שהוגשה בשילוב עם ארטישוק ירושלמי, זיתים ומנגולד בציר טרגון ושמנת
קולינרי, מסעדת הבשרים האקסקלוסיבית והכשרה במושבה הגרמנית, מזמינה אתכם לחגיגת אוכל טוב ויין, ומפנקת אתכם בכוס יין על חשבון הבית לכל סועד. בהזמנת ארוחה מלאה מתפריט ספיישל צהריים. התפריט מוגש בימים א'-ה' בין השעות: 11:30- 17:30.
מסעדת לה לזניה היא משהו קצת שונה מהנוף הדיזנגופי המוכר. יוסף, בעל המסעדה והשף, עלה מאיטליה לפני מספר שנים והביא עימו אין ספור מתכונים מקוריים.
השפית ג'סיקה, המתמחה בחיבור בין אוכל ואהבה, משיקה מתנה מקורית ליולדת: סלסילת מזון בריאות עם מנות עשירות בויטמינים המותאמות לאם מניקה. 230 ₪ לסלסילה של מנות טריות, בריאות וטעימות לשני הורים טריים ועייפים
במסעדת ''אל מול הים'' כבר סיימו לערוך את הבופה באינסוף תבשילי חצילים. קובי, שזכה בפי א' לכינוי ''המנכ''ל'', צילם תמונות אחרונות של הדלפק העמוס כל טוב, גאה כמו אב המתעד את צעדיו הראשונים של בכורו. פסטיבל החצילים המסורתי נפתח היום, מה שאומר שלבראנץ' הקבוע והחביב שמתקיים בקיבוץ מדי ששי בבוקר, יצטרפו למשך ארבעה שבועות כעשרים מינים של מאכלי חצילים
איזה קפה שתו בבתי הקפה של תל אביב ב-1920? ואיזה עוגות העדיפו ביאליק, אלתרמן, דיזנגוף ושלונסקי? תערוכה חדשה שנפתחת השבוע במוזיאון ארץ ישראל סוקרת 60 שנות בתי קפה בתל אביב. החל מה-5 בנובמבר 2006
יעל היתה החברה של החבר הכי טוב שלי, וכשהם נפרדו גם אנחנו נפרדנו. לא ראיתי אותה מאז, עד עכשיו, ועכשיו אני מגלה שהיא מלצרית בדיניץ, וככל הנראה המלצרית שלנו להערב. איזה כיף, כי אם יעל היא המלצרית שלנו, אני יכולה להיות בטוחה שהיא תדאג לי יפה-יפה
בלב השוק של שכונת התקווה שוכנת לה מסעדת דוד חביב. המסעדה הכשרה מתמחה באוכל עיראקי וביתי. למסעדה קיים סניף קרוב ( רחוב האצל 68), דאלאס דוד חביב, שהוא בהכשרת בד''צ בית יוסף (עטרה), ובה 100 מקומות ישיבה.
באזור התעשייה קריית אתגרים ברעננה, בין מגדלי ההייטק, ובנייני המשרדים, נמצאת פינה איטלקית חמה – מסעדת לה טוסקנה. המסעדה הכשרה מגישה לכם את מיטב המטבח האיטלקי, מלווה באווירה נינוחה, אינטימית ורומנטית. בלה טוסקנה תוכלו לקחת הפסקת קפה, ליהנות מארוחת צהריים וערב, מבילוי משפחתי או זוגי, וגם מארוחות עסקיות המוגשות בימים א'- ה' בין השעות: 11:00 – 17:00. לבחירתכם 3 ארוחות עסקיות במחירים: 49 – 79 ש''ח.
שיפודי סינטה ברוטב צדפות וצ'ילי ירוק היו מנה מעולה ואילולא השעה המאוחרת עוד שתיים כאלה היו נבלעות בשמחה. אני חותם קבע על שיפודי סינטה כליווי לבירה במקום דג מלוח. טעימה מתפריט הלילה החדש באינגריד