סודות מהקונכיה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

קיבלנו מנת נתחי דג בתערובת פירות ים, שהוגשה ברוטב על בסיס עגבניות מיובשות וזיתים. בניגוד למה שאני מכירה ממקומות אחרים, הדג התחבא מתחת לערימת פירות הים הנדיבה שהוגשה במנה, ולא הונח בראשה. אהבתי את הרעיון. את הדג כיסו תמנונים, סקלופס, שרימפס, מולים, צדפים (כן כן, כמו בחוף הים...) וקלמארי. היה טעים. בעזרת הלחמניות ליקקנו את הרוטב עד תום

מסעדת הצדף היא מסעדת דגים ופירות ים מענינת וייחודית. היא נמצאת על דרך משה דיין במערב ראשון, לכיוון הים, לצידה של תחנת הדלק. אבל מיקומה הלא-ימי אינו מעיב כלל על הבילוי בה, שכן מהרגע שבו נכנסים למסעדה, מתנתקים מכל מה שקורה בחוץ ונהנים מהעיצוב הנעים והמזמין של המסעדה וממאכליה המגוונים.

דויד אביטל, בעל המסעדה, נמצא כבר למעלה מארבעים שנים בענף המסעדנות. בעבר היה בעליה של מסעדת ''שער 1'' בבית מרכזים שבתל-אביב, למשך עשרים שנה.
מסעדת הצדף קיימת כבר כארבע שנים, ודויד הקים בה צוות של שפים יצירתיים בוגרי בית הספר ''תדמור'', שמקפידים, בין היתר, כמוטו של המסעדה, לעקוב אחר רצונותיו ומאווייו של הלקוח, ולדוגמה, מקפידים מאוד על כך שרק הלהיטים הגדולים מבין המנות, ייכנסו לתפריט.

ערב אחד אספתי את דודתי צילי, המפורסמת במשפחתנו כבשלנית-על, בעלת טעם אנין ואשפית ללא עוררין בכל מה שקשור בחצילים, ולקחתי אותה למסעדת הצדף. כבר עם קבלת פלטת הסלטים התרשמנו מאוד. פלטת הסלטים, שבמסעדת הצדף הצדיקה סוף סוף את השם המקובל למנה, ''פלטת סלטים'', הכילה לא פחות מארבעה-עשר סלטים בתוספת לחמניות חמימות, והרי מובאת לפניכם הרשימה, בלי לעצור לקחת נשימה: סלט טחינה, איקרה, בטטה, עגבניות, גזר, כרוב, סלסה (עגבניות, חריף), שום, חצילים, סלק, כרובית מטוגנת, דג מטיאס, צאזיקי (מלפפונים ביוגורט ותבלינים), וסלט ביצים. והרי הדירוג: המטיאס היה מצוין. צילי אהבה מאוד. גם את הצזיקי והסלק ציינה לשבח. אני אהבתי את הצאזיקי, סלט הביצים – שלא היה שומני או ''מיונזי'' כלל, ונהניתי מסלט העגבניות החריף, סלט הגזר וסלט הסלסה. חשוב לציין, שאת קעריות הסלטים ממלאים שוב ושוב לפי בקשת הלקוחות.

בנוסף לפלטת הסלטים, קיבלנו מנת חציל קלוי בשלמותו על מצע טחינה ירוקה ותחמיץ עגבניות וסומק, שהיה טעים מאוד, אם כי מעט קטן לעינינו הרעבות. בהמשך הגיעו מנות ראשונות נוספות, שהיו כולן מצוינות ומהנות מאוד: שרימפס בציפוי קדאיף על מצע שמן פפריקה ורוטב איולי (המבוסס על שמן זית) בזיליקום, סקלופס (צדפות בשרניות כדוריות) בציפוי פנקו עם רוטב איולי אדום של ג'ינג'ר וצ'ילי, וסביצ'ה בורי על מצע של בורגול (סלט טאבולה) ושמן סלק, שהיה מוצלח מאוד. בפעם הבאה שאגיע למסעדת הצדף אלך על ארוחת מנות ראשונות שתורכב מהמנות הטעימות והמיוחדות שאכלנו, אותן לא ראיתי עד כה במקומות אחרים.

הצדף מגישה כמנות עיקריות, גם מנות דגיות ופירות ים, וגם מנות בשריות. אנחנו כמובן הלכנו על המנות הדגיות , שהרי זה ההמשך המתבקש למנות הראשונות המהנות שטעמנו. קיבלנו מנת נתחי דג בתערובת פירות ים, שהוגשה ברוטב על בסיס עגבניות מיובשות וזיתים. בניגוד למה שאני מכירה ממקומות אחרים, הדג התחבא מתחת לערימת פירות הים הנדיבה שהוגשה במנה, ולא הונח בראשה. אהבתי את הרעיון. את הדג כיסו תמנונים, סקלופס, שרימפס, מולים, צדפים (כן כן, כמו בחוף הים...) וקלמארי. היה טעים מאוד, וגם את הרוטב ליקקנו בעזרת הלחמניות עד תום.

לאחר שחיסלנו אך בקושי את מנת פירות הים שלנו, הובאו אל שולחננו מנת פילה לוקוס בחמאת לימון, על מצע של אורז רטטוי (ירקות) ופיסות לימון מבושלות, וטעימה ממנת ''פילה דניס גליל'', המורכבת מנתח של פילה דניס עם חצי מנה שרימפס ברוקפור. קיבלנו את מנת השרימפס ללא הדג. אהבתי את חתיכות הגבינה הכחולה בתוך הרוטב, זאת על אף שצילי טענה כי נהוג לשלב את הגבינה ברטבים בצורה שכמעט לא תהיה מורגשת.

אין ספק, המנות העיקריות מרשימות ויצירתיות. אני אהבתי במיוחד את מנת הדג בפירות הים. כשהגענו לשלב המנות הבאות כבר הייתי די מלאה אבל צילי המשיכה לטעום והביעה דעתה החיובית על הלוקוס. מנגד לעסתי אני בהתלהבות את חתיכות הלימון המבושלות.

על שולחננו הונח בקבוק י יין הבוז'ולה ''גולן גאמיי נובו'' של יקבי רמת הגולן. על תוויות בקבוקי הבוז'ולה מופיעים שירי ביכורים של משוררים צעירים, ארבעה במספר, כאשר המסר הוא: ''יין ראשון, שיר ראשון''.

כמנה אחרונה הזמנו מנת תאנים בקדאיף, עם תאנים טריות בקרמל חם על מצע קדאיף וגלידת וניל צרפתי. כפי שאפשר לדמיין, המנה הייתה מצוינת.

הערב במסעדת הצדף עבר בנעימים, האוכל היה טעים ונהנינו לשבת במקום. גם הבר נראה מרשים ומזמין. במהלך הערב כמעט והתפתינו להזמין לנו משקה, אך החלטנו שהערב זהו בילוי של אוכל, ולא התבדינו.

הצדף
יוסף ספיר 2, פינת משה דיין מערב, מערב ראשון, ראשון לציון
טלפון: 03-9627111