ספרה של הנטורופתית שני ריף-פרופסורסקי על תזונה בריאה מציע הסברים מקיפים על תזונה בריאה, רעיונות כיצד לגרום למזון בריא להיות טעים, ובעיקר, עשרות תפריטים לחולים במחלות שונות, לנשים הרות או מניקות, לילדים ולנוער. ויש גם מתכון לעוגיות שוקולד-צ'יפס בריאות
הנטורופתית שני ריף-פרופסורסקי מאמינה שאנחנו עומדים בפתחו של עידן חדש. כזה שבו אנשים כבר לא יעקמו את האף מול אוכל בריא אלא להפך, יהפכו את חומרי הגלם הבריאים, את שיטות הבישול הבריאות ואת סגנון החיים הבריא לחלק מחייהם. אמן. אחרי הקדמה אישית ארוכה ומעט מייגעת, היא מכניסה את קוראיה לנבכי העידן החדש והבריא הזה עם אינסוף המלצות בסגנון ''עשה ואל תעשה''.
ראשית, היא מסבירה מה לא כדאי לאכול ולמה. לפעמים היא קצת נסחפת במילותיה, כמו למשל כשהיא מתארת את אוטו הגלידה שמגיעה לגינת השעשועים של הילדים כ''אוטו זבל''. פרופורציות הן דבר חשוב בחיים ולא רק באוכל, הלא כן? אבל בקריאה ביקורתית יש לא מעט מה ללמוד ממנה, כמו הסברים מפורטים על התוספות ה''רעות'' שיצרני מזון מוסיפים למזוננו ומתכונים.
באופן תמציתי ניתן לומר ש''תזונה בריאה וטעימה'', ספרה של ריף-פרופסורסקי, מיועד למי שמסתקרנים מהטרנד החדש של מזון בריאות ששוטף את ארצנו לאחרונה כמו גל צונאמי. מי שמחפשים ידע מתומצת, לא נבהלים ממיסיונריות - שריף-פרופסורסקי לוקה בה בשפע – וישמחו לאוסף מתכוני בריאות שיוכלו לנסות מדי פעם על בני משפחתם המשתאים או כשהם מזמינים את חבריהם הטבעונים לארוחת ערב.
עוגיות שוקולד-צ'יפס בריאות
החומרים הדרושים:
חצי כוס גי (חמאה מזוקקת)
רבע כוס סוכר חום
כפית תמצית וניל טבעי
כוס קמח מחיטה מלאה
חצי כפית סודה לשתייה (אפשר גם בלי)
כוס שיבולת שועל (קוואקר) דקה
כוס פירורי שוקולד חרובים מריר או נטיפי שוקולד חרובים או חצי כוס שוקולד חרובים וחצי כוס תמרים קצוצים או צימוקים
חצי כוס אגוזי מלך או שקדים קצוצים
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את השומן, הסוכר והוניל וטורפים פנימה את הביצה.
2. מנפים את הקמח והסודה ומערבבים עם תערובת הרטובה.
3. מוסיפים את שיבולת השועל, השוקולד והאגוזים.
4. יוצקים עוגיות בכמות של כפית לתוך תבנית משומנת ואופים בחום בינוני במשך כעשר דקות. מצננים מעט לפני שמוציאים מהתנור.
* את הספר ניתן להשיג בסטימצקי, צומת ספרים ובחנויות ספרים נוספות וכן בבתי טבע או ישירות מהכותבת.
מחירו לצרכן : 145 ₪ . לפרטים נוספים, 04-9890966.