ימי חול המועד הם הזדמנות נהדרת לטייל בחיק הטבע עם המשפחה והחברים, לפקוד שלל אטרקציות, ובעיקר להתפנק בארוחה טובה מחוץ לבית. לשומרי הכשרות שבינינו, תשמחו לבטח לדעת שישנן מסעדות, מצפון ועד דרום, שמירקו כל פינה, הכשירו את המטבח, ורקחו תפריטים מיוחדים לימי החג. זה הזמן להתעדכן אלו מסעדות כשרות פתוחות בפסח
"פילה לוקוס בקארי אדום וחלב קוקוס מוגש עם אורז לבן ואפונת וואסבי. מנה טעימה ולא גדולה במיוחד. החריפות של הקארי מאוד החמיאה ללוקוס וחשבתי לעצמי שזו גרסה מעניינת ל"חריימה" תאילנדי..." הרחק מהמולת הנמל, בפינה שקטה בצמוד לקו הים, גילה יונתן שטרנברג את יוליה, הכובשת בסערה את ההרפתקנים והשמרנים כאחד עם תפריט אקלקטי מרתק וחווית אירוח כובשת מהבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה
"הפרפדלה, שבושלה לדרגת אל דנטה, בדיוק כמו ברומא, הגיעה עם פטריות, בזיליקום, נתחי פילה בקר ואנטרקוט שלמרות שבושלו ברוטב שמרו על מרקם עסיסי מושלם..." טל יונאי שרייר יצאה לבילוי אצל המאמא האיטלקיה האמיתית - טאבולה בהרצליה פיתוח. זה התחיל עם קוביות פולנטה, המשיך אל שרימפס דיז'ון והסתיים בקינוח טבעוני אחד טעים מאוד
"הלברק הוגש עם קונפי שום, ולווה בניחוחות רוזמרין ועשבי תיבול ירוקים. מידת העשיה של הלברק היתה מושלמת ובשרו היה נימוח ונמס בפה. טעמו של הדג היה כה משובח, ששכחתי מכל הגינונים ואכלתי אותו בידיים בתאווה רבה..." ענבל לורן שוחה עם הזרם של דרבי בר דגים תל אביב, ומגלה ים של סלטים טריים, דגים בשלל צורות הגשה וקינוח אחד סופר ממכר. מי מצטרף לסיבוב?
"ממרח עדשים כתומות אלוהי – לא הפסקנו לטבול בו את הלחם שהוגש עם המנות הראשונות עד שפחדנו שהמטבלים האחרים יעלבו אבל באמת שלא הייתה ברירה..." ברוניתא הישראלית של השפית איילת ציוני מוסיפה המון קסם למושבה הציורית זכרון יעקב. חגית גרוס חזרה עם טעם של עוד, עוד מהמוזיקה הישראלית שברקע, עוד מהאווירה הנוסטלגית והפסטורלית, ועוד מהאוכל המצוין
"לוקחים טורטייה, מורחים את הסלסות, מעמיסים ירקות ואורז ולסיום כף של ממרח שעועית, ומגלגלים. ואז מתחילים לנגוס, ומגלים בכל ביס חגיגה של טעמים ומרקמים אשר משתלבים היטב ומאזנים זה את זה..." יאיר הנר עדיין לא החתים דרכון במקסיקו, אבל כן ביקר בשגרירות הקולינרית של מקסיקו בתל אביב - מקסיקנה. אמיגוס, מי מצטרף לחוויה?
"הריזוטו היה יפהפה: אורז רך וטעים, בצבע אדום בוהק ועמוק, עם סלק שמורגש בכל ביס וערמונים שתרמו את המרקם הנגיס שלהם והטעם האגוזי העדין, המריר-מתקתק..." אוכל איטלקי הוא חולשה של הרבה ישראלים, וגם של גיא סופר-זמרני שקפץ לביקור היכרות עם ויוינו באר שבע, המביאה לסועדים את מיטב הפחמימות שיש לארץ המגף להציע
"גולת הכותרת הייתה שיפוד השרימפס, שבושל במידה הנכונה ונעטף בפרוסת חזה אווז המעושן במקום, וכל המנה היוותה שילוב מושלם של מתוק, מלוח ומעושן..." אין הרבה מסעדות שחוגגות יובל, ואלה שכן, כנראה עושות משהו מאוד נכון. יעל ניישטוט מגיעה לדולפין ים ירושלים, שעושה המון כבוד ימי לעיר שאין לה ים
"תבשיל טלה בבישול ארוך עם ירקות שורש, גרגירי חומוס, טחינה, צנוברים, קרם חציל ותערובת תבלינים ארומטית. כל העושר המיוחד והמפנק הזה מוכנס למחבת מתכת, נעטף כולו בבצק נפלא ונאפה בטאבון..." ליאור פנחסי בארוחה קרניבורית כשרה בלחם בשר תל אביב, המחברת בין עולם הבשר לעולם האפייה, ובין נוף אורבני לסביבת הנמל והים. מי מצטרף?
"קערה גדושה ובה עלי חסה, בוק צ'וי ותרד, יחד עם גילוחי סלק ופרוסות אגס, וכל זה עטוף בוינגרט בלסמי מתוק וצ'אטני מנגו ומקבל טוויסט מתוק-חריף בזכות תערובת אגוזים מסוכרים וקוביות רוקפור..." כשהבת הטבעונית של שפרה צח מגיעה לחופשת סמסטר אין כמו האוכל של קפה שניאור תל אביב כדי למלא לה את המצברים. בהצלחה במבחנים כבר אמרנו?
"מנה מיוחדת ומעניינת, שמשלבת בחן וחוכמה בין השפעות עממיות ברורות לבין יד יצירתית ודמיון. בתוך מופלטה דקיקה (שלא הייתה משוחה בדבש, למי שדאג) נחו להן חתיכות אסאדו עסיסיות, שהיו רכות ומלאות בטעם, יחד עם טחינה נהדרת..." טל יונאי שרייר מגיעה לאתניקה בהרצליה פיתוח ומגלה מסעדה כשרה ואקסקלוסיבית המשדכת בחוכמה בין אוכל איכותי, חומרי גלם בשריים הנבחרים בקפידה ונגיעות חזקות ומדויקות ממטבחים אוריינטליים-מסורתיים
"הפסטה בושלה אל דנטה והרוטב הלימוני עטף יפה את האיטריות ולא הכביד עליהם יותר מדי. גם הדג היה עשוי בצורה מדויקת עם שכבת עור פריכה ובשר דג מוצק ועסיסי..." מסעדת אנה היא סיבה טובה להגיע לירושלים. ניוקי מעולה, פסטה נהדרת, פוקצ'ה ריחנית ועוד מנות שעשויות בדיוק כמו שצריך. יונתן שטרנברג חזר עם כמה המלצות
"הרביולי, מבצק ששומר על מוצקות וגמישות, לא הוטבעו ברוטב כפי שקורה לפעמים, אלא שכשכו בעדינות ברוטב של חמאה, שום ולימון, ואליהם נלוו ארטישוק איטלקי מוחמץ, פרחי ברוקומיני ועגבניות מיובשות, שהוסיפו עניין למנה..." במבנה אבן יפהפה בפאתי יפו שוכנת ג'מה המצליחה לרגש עם כוכבי המטבח האיטלקי הקלאסי הזוכים לטוויסט המרים אותם מעלה-מעלה. שפרה צח חזרה עם כמה רשמים וצביטות לב טובות
"הטריו שלנו כלל מיני-צ'יזבורגר עם תערובת מיוחדת של המון גבינות, מיני בורגר ג'ק דניאל'ס - המבורגר אמריקאי קלאסי עם רוטב ג'ק דניאלס, בצל כבוש ואננס, והאחרון מיני-מקסיקנה עם תערובת מיוחדת של חלפיניו וצ'דר..." קרין אביב יצאה לבדוק מקרוב את סטייק בר, התוספת החדשה והמרעננת בעיר התחתית של חיפה. מכורים לבשר - אל תפספסו את המקום הזה!
"הסטייק היה מוצלח, מעט חרוך מבחוץ ואדום ועסיסי מבפנים והגיע בהגשה מינימליסטית עם בצל ועגבניה צלויים, מלח-פלפל לבזיקה וצלוחית של רוטב צ'ימיצ'ורי בצד, וזה כל מה שצריך..." יונתן שטרנברג מגלה את הקסם של לחם בשר ירושלים: מיקום המחבר בין ישן-חדש, עיצוב מוקפד ומרהיב, מנות המשדכות בין בשר ולחם וכשרות מהודרת
"הבשר האיכותי היה רך וכמעט ולא היה צורך ללעוס אותו. הוא הגיע ברמת עשייה מושלמת של מדיום והרוטב היה מעודן עם מתקתקות כמעט בלתי מורגשת. אפילו השומן היה טעים לי ואכלתי אותו בלי למצמץ..." כל ביס כאן הזכיר ליעל ניישטוט את הסטייק האוס המעולים של ניו יורק. כן, כן, קרניבורים וחסידי הפליאו זה הזמן להכיר את מקדש הבשר החדש שלכם - גסטון במכבים-רעות
"במחבת המרוחה במחית של קרם חצילים, הונחו בשר בקר וכבש שנחו בשלווה יחד עם גרגירי חומוס, צנוברים ותבלינים ארומטיים, והכל נעטף בבצק, והוכנס לטאבון לבישול איטי. זה הכישרון של המקום, בלדעת איך לטפל בכל נתח בשר, בכל דרך בישול אפשרית..." עידית כהן ברגר מגלה את הקסם של לחם בשר בני ברק: מיקום מפתיע, עיצוב ירושלמי אותנטי, אוכל המשדך ביד מדויקת בין לחם ובשר וכשרות מהודרת
"רשימת המרכיבים שלו כוללת פורל מעושן, ביצה רכה, אנשובי, תפוח אדמה סגול, צלפים וזיתי קלמטה. כל אלו היו שם בנדיבות, יחד עם עלי חסה רעננים ותרמילי שעועית ירוקה חלוטים קלות, כשאיולי יוגורט ושום קושר את כולם יחד..." הקילומטראז' של שפרה צח כולל סיקורים בשלל מסעדות בארץ: אסייתיות, מקסיקניות, צרפתיות, גיאורגיות, רוסיות ויפניות, והפעם, היא יצאה לבדוק מה מתבשל בסנטה רוזה, המביאה את המטבח הקליפורני לתל אביב
"המנה שבאמת הפילה אותנו הייתה ספייריבס טלה, שהגיעה חתיכית ויפה כאילו הביאו אותה היישר מתכנית בישול בערוץ האוכל. עם בשר רך ונוזלים הניגרים ממנה למגע הסכין בצורה פוטוגנית מגיעה לה תכנית משל עצמה..." יעל ניישטוט מגיעה לבישיקיו במשמר איילון, מסעדת ברביקיו כשרה במבשלת בירה משפחתית, המציעה ארוחות שחיתות על טהרת הבשר - תחנת חובה עבור כל חובבי הבשר והקרניבורים!
"סלט אמורה שידך בין שלושה סוגי חסות, תערובת עלים צעירים, קרוטונים, אגוזי מלך, פלפלים קלויים ועיטורי פרמזן ברוטב וינגרט בזיליקום. הקראנצ'יות בסלט משתלבת היטב עם הירקות הקלויים הרכים והתלולית הנדירה של הפרמזן..." כרמית אופק מגיעה לאמורה מיו תל אביב שהיא טרטוריה איטלקית עם אהבה ישראלית. אז מה היה לנו הפעם?
"בריוש עתיר חמאה עם מנה גדושה של בשר בריסקט (חזה) שבושל שעות ארוכות. מנה מוצלחת וטעימה מאוד שתשתלב נהדר עם בירה בלגית כהה או כוס יין אדום..." בין החלפת טיטולים, ניקוי בקבוקים ומחוסר קשה בשעות שינה, הצליח יונתן שטרנברג לקחת את האישה שלצדו לדייט זוגי, מלא בהפתעות קולינריות, באריא תל אביב
"פיסות הסלמון הטריות משולבות בסלט של כל הירוקים מהשוק - מלפפון, קולורבי, אבוקדו, עולש, כוסברה ונענע, כשרוטב פונזו יפני עוטף את הכל וקונכיות ירק "פאני פורי" מטוגנות מעטרות אותו מעל..." שפרה צח מתפנקת בחצי יום טיול בבירה, וכמובן משלבת ארוחה בחדשה של ירושלים, ואלרו, רסטו-בר באווירת שוק צבעונית ותוססת שמאחורי שרביט המנצח תמצאו את השף אביב משה. נשארנו עם טעם של עוד!
"חתיכות דג אדמדם, מנוקדות בקרם אבוקדו וואסבי (דואט מושלם!) ועליהן גרגרי רימון ופיסטוקים קלויים – הייתה מנה של ריקוד. הניגוד הזה בין הרכות והנימוחות של הדג לבין הקראנצ'יות של הפיסטוקים והחריפות הקלה והמתקתקה של הקרם היה מרגש ממש..." אורית צמח הגיעה לסלבה וידה תל אביב וזכתה לחוויה בלתי נשכחת הכוללת נוף מרהיב לים התיכון, קוקטיילים עם טוויסט, מנות שף מלאות תשוקה ואווירה צעירה ואינטימית
"הארביאטה מיזגה ביצירתיות בין ריגאטוני, עגבניות שרי מדורה, צ'ילי לוהט ושום. בחרנו באחת מאבני היסוד של המטבח האיטלקי, זו ללא ספק מנה לאוהבי החריפות, עגבניות השרי היו חרוכות ונתנו טעם מעושן שפינק אותנו ממש..." כרמית אופק מגיעה לפומו, האיטלקית החדשה ברמת החייל, המציעה עיצוב שתופס את העין, אוכל חף ממניירות, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים - ישר ולעניין!
"נתחי הבשר נפרסו לפרוסות דקות ושודכו לתפוחי אדמה שבורים שנאפו בתנור אבן - מנה מרשימה מאוד וגדולה המציגה טעמים חזקים וארומות, בשרים איכותיים ועשיה מדויקת..." דומיניק קיטישין בר מוסיפה צבע חדש למתחם הבורסה ברמת גן עם מעשנה גדולה, נתחי בשר איכותיים ואווירה נינוחה כך שמובטחת חוויה מושלמת, בדיוק כמו זו של דן תורן