"השף יצא עם פלטה ענקית של זאב ים שלם המעושן במקום בשבבי עץ מייפל בשיטת העישון החם. הוא חילק לכל הסועדים במסעדה טעימה מהמנה היוצאת דופן הזאת. וואו, איזה דג עסיסי בטירוף, ממש כמו סטייק...". כשליאור פנחסי רוצה זמן איכות עם סבתא שלו, הוא לוקח אותה לפלמידה רמת גן, המתהדרת באווירה משפחתית, עיצוב המתכתב עם המנות ותפריט שירגש את כל המכורים לנפלאות הים
"שתי מחבתות ברזל לוהטות, באחת שתי קוביות עבות של פילה עגל עשוי מדיום, עם מעטפת צרובה כנדרש ופנים אדמדם-עסיסי, ובשניה נתח אנטרקוט משוייש ושופע מיצים, ולידן פירה תפוחי אדמה נימוח וירקות צלויים על הגריל..." שפרה צח מגיעה לבית המקדש של אוהבי הבשר באשר הם - רובינשטיין בנתניה. היה משובח, טעים ועם ציפייה לפעם הבאה
"פרוסות דקיקות של דג ים, מעוטרות בפילטים של לימון, פרוסות צ'ילי, עלי מיקרו בזיליקום ואורגנו טרי, שמצליחים להדגיש את טעמו הנקי של הדג מבלי להשתלט עליו..." שפרה צח יצאה לביקור בבוקצ'יו המתחדשת, ושמחה לגלות שהיא ממשיכה להיות יצירת מופת קולינרית ואומנותית, המעניקה לאורחיה את האפשרות לשבת בלב תל אביב ולהרגיש כמו באיטליה
"הסטייק היה עשוי טוב, מדיום בדיוק כפי שביקשנו עם חריכה טובה מבחוץ ועסיסי ומלא טעם מבפנים. הקבב היה מצוין אף הוא, קבב טלה עם צנוברים, ירוקים ותיבול עדין ומדויק. המנות בלינק נדיבות מאוד..." עמוס בזיכרונות טובים וטעימים, חזר יונתן שטרנברג ללינק ירושלים, וגילה שהמקום ממשיך להציע אוכל מוקפד כיאה לבראסרי הכי אירופאי בעיר
"הבשר בושל לאורך זמן רב והיה רך מאוד, והשילוב עם הירקות רק הקפיץ אותו מעלה. מנה מנחמת מאוד, משביעה, כזו המזכירה את האוכל המסורתי של אימא..." גאורגיה בחיפה יודעת לתת שואו מטורף עם מאכלים אותנטיים סוחפים, משקאות מארץ המקור, הופעות חיות של אמנים גאורגיים, וכמובן, נוף מהפנט למפרץ כולו. קרין אביב הצטרפה למשתה הגאורגי הכי שמח בעיר
"כל אוצרות הים בצלחת אחת. מנה נדיבה במיוחד של קלמרי, שרימפס, מולים, קוקי סן ז’ק וסרטנים כחולים, ברוטב שמנת וירקות פיקנטי ונפלא, שהיה כיף לנגב עם הלחם. גם כאן חומרי הגלם הצטיינו בטריות ובפריכות...". ליאור פנחסי יודע איך צריך לפעול חבר אמיתי, ולוקח את מורן לאבארג' יפו, המציעה שנינות קולינרית, לוקיישן מושלם, עיצוב מרשים ומזל המאיר פנים לכל אורח
"שרימפס קריסטל ביוגורט מוטו, לונג בין, יקיטורי וצ׳ילי תאילנדי, מנה כל כך יפה שבאמת נראית כמו זהב שרק ברי מזל מצליחים למצוא..." עמרי שמילוביץ טרם החתים דרכון בתאילנד, אבל גילה את ניטן תאי בתל אביב, שלקחה אותו למסע קולינרי מרתק בין טעמי המטבח התאילנדי היוקרתי, כזה שהוא מנת חלקה של החברה הגבוהה בתאילנד
"בצק אפוי עם תבשיל בשר מתובל, עלים ירוקים, פסטו כוסברה וצ'ילי. כשמדברים על שילובים בין מזרח למערב מתכוונים בדיוק למנה כזו - שמצד אחד מזכירה את הלחמא בעג'ון המסורתי של הסבתא מסוריה ומצד שני משתמשת בבצק איטלקי משובח..." אבי לוטם יצא לבדוק את החדשה הכשרה של משה שגב בנתניה, וגילה שכאן יוצר השף פרשנויות מסקרנות ומפתיעות למנות המוכרות והאהובות שלו. שומרי הכשרות - היה שווה לחכות!
ימי חול המועד הם הזדמנות נהדרת לטייל בחיק הטבע עם המשפחה והחברים, לפקוד שלל אטרקציות, ובעיקר להתפנק בארוחה טובה מחוץ לבית. לשומרי הכשרות שבינינו, תשמחו לבטח לדעת שישנן מסעדות, מצפון ועד דרום, שמירקו כל פינה, הכשירו את המטבח, ורקחו תפריטים מיוחדים לימי החג. זה הזמן להתעדכן אלו מסעדות כשרות פתוחות בפסח
"פילה לוקוס בקארי אדום וחלב קוקוס מוגש עם אורז לבן ואפונת וואסבי. מנה טעימה ולא גדולה במיוחד. החריפות של הקארי מאוד החמיאה ללוקוס וחשבתי לעצמי שזו גרסה מעניינת ל"חריימה" תאילנדי..." הרחק מהמולת הנמל, בפינה שקטה בצמוד לקו הים, גילה יונתן שטרנברג את יוליה, הכובשת בסערה את ההרפתקנים והשמרנים כאחד עם תפריט אקלקטי מרתק וחווית אירוח כובשת מהבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה
"הפרפדלה, שבושלה לדרגת אל דנטה, בדיוק כמו ברומא, הגיעה עם פטריות, בזיליקום, נתחי פילה בקר ואנטרקוט שלמרות שבושלו ברוטב שמרו על מרקם עסיסי מושלם..." טל יונאי שרייר יצאה לבילוי אצל המאמא האיטלקיה האמיתית - טאבולה בהרצליה פיתוח. זה התחיל עם קוביות פולנטה, המשיך אל שרימפס דיז'ון והסתיים בקינוח טבעוני אחד טעים מאוד
"הלברק הוגש עם קונפי שום, ולווה בניחוחות רוזמרין ועשבי תיבול ירוקים. מידת העשיה של הלברק היתה מושלמת ובשרו היה נימוח ונמס בפה. טעמו של הדג היה כה משובח, ששכחתי מכל הגינונים ואכלתי אותו בידיים בתאווה רבה..." ענבל לורן שוחה עם הזרם של דרבי בר דגים תל אביב, ומגלה ים של סלטים טריים, דגים בשלל צורות הגשה וקינוח אחד סופר ממכר. מי מצטרף לסיבוב?
"ממרח עדשים כתומות אלוהי – לא הפסקנו לטבול בו את הלחם שהוגש עם המנות הראשונות עד שפחדנו שהמטבלים האחרים יעלבו אבל באמת שלא הייתה ברירה..." ברוניתא הישראלית של השפית איילת ציוני מוסיפה המון קסם למושבה הציורית זכרון יעקב. חגית גרוס חזרה עם טעם של עוד, עוד מהמוזיקה הישראלית שברקע, עוד מהאווירה הנוסטלגית והפסטורלית, ועוד מהאוכל המצוין
"לוקחים טורטייה, מורחים את הסלסות, מעמיסים ירקות ואורז ולסיום כף של ממרח שעועית, ומגלגלים. ואז מתחילים לנגוס, ומגלים בכל ביס חגיגה של טעמים ומרקמים אשר משתלבים היטב ומאזנים זה את זה..." יאיר הנר עדיין לא החתים דרכון במקסיקו, אבל כן ביקר בשגרירות הקולינרית של מקסיקו בתל אביב - מקסיקנה. אמיגוס, מי מצטרף לחוויה?
"הריזוטו היה יפהפה: אורז רך וטעים, בצבע אדום בוהק ועמוק, עם סלק שמורגש בכל ביס וערמונים שתרמו את המרקם הנגיס שלהם והטעם האגוזי העדין, המריר-מתקתק..." אוכל איטלקי הוא חולשה של הרבה ישראלים, וגם של גיא סופר-זמרני שקפץ לביקור היכרות עם ויוינו באר שבע, המביאה לסועדים את מיטב הפחמימות שיש לארץ המגף להציע
"גולת הכותרת הייתה שיפוד השרימפס, שבושל במידה הנכונה ונעטף בפרוסת חזה אווז המעושן במקום, וכל המנה היוותה שילוב מושלם של מתוק, מלוח ומעושן..." אין הרבה מסעדות שחוגגות יובל, ואלה שכן, כנראה עושות משהו מאוד נכון. יעל ניישטוט מגיעה לדולפין ים ירושלים, שעושה המון כבוד ימי לעיר שאין לה ים
"תבשיל טלה בבישול ארוך עם ירקות שורש, גרגירי חומוס, טחינה, צנוברים, קרם חציל ותערובת תבלינים ארומטית. כל העושר המיוחד והמפנק הזה מוכנס למחבת מתכת, נעטף כולו בבצק נפלא ונאפה בטאבון..." ליאור פנחסי בארוחה קרניבורית כשרה בלחם בשר תל אביב, המחברת בין עולם הבשר לעולם האפייה, ובין נוף אורבני לסביבת הנמל והים. מי מצטרף?
"קערה גדושה ובה עלי חסה, בוק צ'וי ותרד, יחד עם גילוחי סלק ופרוסות אגס, וכל זה עטוף בוינגרט בלסמי מתוק וצ'אטני מנגו ומקבל טוויסט מתוק-חריף בזכות תערובת אגוזים מסוכרים וקוביות רוקפור..." כשהבת הטבעונית של שפרה צח מגיעה לחופשת סמסטר אין כמו האוכל של קפה שניאור תל אביב כדי למלא לה את המצברים. בהצלחה במבחנים כבר אמרנו?
"מנה מיוחדת ומעניינת, שמשלבת בחן וחוכמה בין השפעות עממיות ברורות לבין יד יצירתית ודמיון. בתוך מופלטה דקיקה (שלא הייתה משוחה בדבש, למי שדאג) נחו להן חתיכות אסאדו עסיסיות, שהיו רכות ומלאות בטעם, יחד עם טחינה נהדרת..." טל יונאי שרייר מגיעה לאתניקה בהרצליה פיתוח ומגלה מסעדה כשרה ואקסקלוסיבית המשדכת בחוכמה בין אוכל איכותי, חומרי גלם בשריים הנבחרים בקפידה ונגיעות חזקות ומדויקות ממטבחים אוריינטליים-מסורתיים
"הפסטה בושלה אל דנטה והרוטב הלימוני עטף יפה את האיטריות ולא הכביד עליהם יותר מדי. גם הדג היה עשוי בצורה מדויקת עם שכבת עור פריכה ובשר דג מוצק ועסיסי..." מסעדת אנה היא סיבה טובה להגיע לירושלים. ניוקי מעולה, פסטה נהדרת, פוקצ'ה ריחנית ועוד מנות שעשויות בדיוק כמו שצריך. יונתן שטרנברג חזר עם כמה המלצות
"הרביולי, מבצק ששומר על מוצקות וגמישות, לא הוטבעו ברוטב כפי שקורה לפעמים, אלא שכשכו בעדינות ברוטב של חמאה, שום ולימון, ואליהם נלוו ארטישוק איטלקי מוחמץ, פרחי ברוקומיני ועגבניות מיובשות, שהוסיפו עניין למנה..." במבנה אבן יפהפה בפאתי יפו שוכנת ג'מה המצליחה לרגש עם כוכבי המטבח האיטלקי הקלאסי הזוכים לטוויסט המרים אותם מעלה-מעלה. שפרה צח חזרה עם כמה רשמים וצביטות לב טובות
"הטריו שלנו כלל מיני-צ'יזבורגר עם תערובת מיוחדת של המון גבינות, מיני בורגר ג'ק דניאל'ס - המבורגר אמריקאי קלאסי עם רוטב ג'ק דניאלס, בצל כבוש ואננס, והאחרון מיני-מקסיקנה עם תערובת מיוחדת של חלפיניו וצ'דר..." קרין אביב יצאה לבדוק מקרוב את סטייק בר, התוספת החדשה והמרעננת בעיר התחתית של חיפה. מכורים לבשר - אל תפספסו את המקום הזה!
"הסטייק היה מוצלח, מעט חרוך מבחוץ ואדום ועסיסי מבפנים והגיע בהגשה מינימליסטית עם בצל ועגבניה צלויים, מלח-פלפל לבזיקה וצלוחית של רוטב צ'ימיצ'ורי בצד, וזה כל מה שצריך..." יונתן שטרנברג מגלה את הקסם של לחם בשר ירושלים: מיקום המחבר בין ישן-חדש, עיצוב מוקפד ומרהיב, מנות המשדכות בין בשר ולחם וכשרות מהודרת
"הבשר האיכותי היה רך וכמעט ולא היה צורך ללעוס אותו. הוא הגיע ברמת עשייה מושלמת של מדיום והרוטב היה מעודן עם מתקתקות כמעט בלתי מורגשת. אפילו השומן היה טעים לי ואכלתי אותו בלי למצמץ..." כל ביס כאן הזכיר ליעל ניישטוט את הסטייק האוס המעולים של ניו יורק. כן, כן, קרניבורים וחסידי הפליאו זה הזמן להכיר את מקדש הבשר החדש שלכם - גסטון במכבים-רעות
"במחבת המרוחה במחית של קרם חצילים, הונחו בשר בקר וכבש שנחו בשלווה יחד עם גרגירי חומוס, צנוברים ותבלינים ארומטיים, והכל נעטף בבצק, והוכנס לטאבון לבישול איטי. זה הכישרון של המקום, בלדעת איך לטפל בכל נתח בשר, בכל דרך בישול אפשרית..." עידית כהן ברגר מגלה את הקסם של לחם בשר בני ברק: מיקום מפתיע, עיצוב ירושלמי אותנטי, אוכל המשדך ביד מדויקת בין לחם ובשר וכשרות מהודרת