"כוכבת הערב הייתה ללא כל ספק הטורטליני שורט ריבס בבישול ארוך. מנה שנמסה בפה עם קרם בצל, קציפת פרמזן ומרווה. ביס מזה, כף מזה, ואנחנו מאושרים..." אבי לוטם הגיע לאחת המסעדות הכי יפות ונעימות בארץ - קלארו תל אביב, שבה האוכל עולה על כל דמיון לצד מבנה ספוג היסטוריה, אקוסטיקה מצוינת ומטבח פתוח ועכשווי. עושה חשק לחזור שוב ושוב ושוב
כבר הרבה זמן שאני רוצה להזמין אותה לצאת איתי, רק שנינו לבד בלי אף אחד, אך כל הזמן צץ משהו אחר. לפני שבוע החלטתי שלא עוד עיכובים והזמנתי אותה, היא הסכימה ישר, ושמעתי דרך הקול שלה את האושר וההתרגשות. החלטתי שלאישה המיוחדת הזו מגיע מסעדה מיוחדת, כזאת שלא הולכים אליה כל יום, למשל 'קלארו' של השף רן שמואלי. בשעה 20:00 בדיוק, היא נכנסה אליי לאוטו עם חיוך ענק, מודה שהתרגשתי, סוף-סוף זמן איכות עם אמא שלי.
עוד לפני האוכל, כמה מילים על המבנה עצמו. בניגוד לחלק מהמבנים במתחם שרונה המשוחזר, שבהם החזות הטמפלרית היא רק מעטפת חיצונית לפנים מודרני, בקלארו השכילו לשמר את אופיו של הבניין עם כל ההיסטוריה שספוגה בקירותיו. בשנת 1886 שימש המבנה כיקב הראשון של הטמפלרים, לאחר מכן אכלס את מפקדת המחנה הבריטי, ובמרוצת השנים הוא שימש גם בתור הכספת של בנק ישראל וכמבנה לארגון 'המוסד'. לפני ארבע שנים השיקו כאן את 'קלארו'. החלל נשאר כפי שהוא עם התערבות מינורית ושמירה על מראה לא מהוקצע. בולט במלוא הדרו המטבח העצום, פתוח לחלוטין, שמאפשר לא רק להריח אלא גם לראות את תהליך ההכנה של המנות.
משחקים בחם-קר
התפריט בקלארו עונתי ומבוסס על חומרי גלם מקומיים ולכן משתנה כל הזמן. את הארוחה פתחנו עם לחם פרנה, לחם מרוקאי מקמח מלא המגיע עם מטבוחה, לבנה, סחוג, זיתים מתובלים וירקות. בצענו את הלחם החם והריחני, טבלנו כל פעם במטבל אחר, והתענגנו. התקדמנו לשתי ראשונות קרות: האחת, ברוקולי צלוי בתנור עם ויניגרט חרדל וחמאת בייקון, כשמעל הכל פוזר פרמז'ן שהמלצרית החייכנית שלנו גירדה ממש לידנו. השנייה, קובה ושקדי עגל, מנה מתקתקה ונהדרת המכילה יוגורט, תרד שחור וסלסת שקדים ירוקים. שתי מנות נהדרות, קלילות שבהחלט פתחו לנו את התיאבון.
הפוגה קלה. אמא שלי הזמינה 'מוקטייל בלסמיקו', שזה בעצם קוקטייל ללא אלכוהול שכלל מיץ רימונים, תותים, חומץ בלסמי לבן, מיץ לימון, נענע ושוקולד לבן - משקה מתקתק ומרענן. אני הלכתי על מרסלאן רזרב של יקב רקנאטי, יין אדום שהוא בעצם הכלאה של גרנאש פראי וקברנה סובניון אצילי.
המשכנו את הערב עם מנות ביניים, והפעם מהאגף החם שבתפריט. שקדי עגל על מצע של תבשיל תרד תורכי וחומוס יחד עם ארטישוק קונפי ולבנה - מנה מיוחדת מאוד, עשירה בטעמים, שמרגישים בה את היד המדויקת של השף. כוכבת הערב הייתה ללא כל ספק הטורטליני שורט ריבס בבישול ארוך. מנה שנמסה בפה עם קרם בצל, קציפת פרמזן ומרווה. ביס מזה, כף מזה, ואנחנו מאושרים. התוצרת החקלאית, שאותה פגשנו בצלחת, מגיעה מידי יום למסעדה מלמעלה מעשר חוות ברחבי הארץ שמגדלות אותה, ואת התבלינים קוטפים מהגינה הצמודה - ותאמינו לי שמרגישים את זה בכל מנה ומנה.
זמן משפחתי בקלארו
המסעדה החלה להתמלא ומסביבנו שיחות בעברית, אנגלית, צרפתית בערבוביה נפלאה שמוכיחה שוב עד כמה אוכל טוב יכול לחבר בין אנשים. גם אצלנו קלחה השיחה וביקשנו לחכות מעט לפני העיקרית. המלצרית הנהדרת שלנו אפשרה חווית אירוח מושלמת: מצד אחד דאגה לכל צרכינו ומצד שני הקפידה לא להפריע. שירות מקצועי כיאה למסעדה ברמה גבוהה כזו.
בקלארו מעודדים אכילה חברותית ומשפחתית, עם מנות למרכז השולחן, אז החלטנו לחלוק את הספריבס חזיר המוגש על מצע פולנטה טעימה במיוחד עם תפוחים מעושנים משובחים. עוד מנה מוצלחת, המשחקת בין טעמים ומרקמים, ועושה את זה בצורה נכונה. נהנינו מהמקום, מהמוזיקה המתנגנת ברקע והאחד מהשנייה.
הקינוחים של קלארו המשיכו את הקו המעולה של המקום. נעצנו כפיות בעוגת גבינה עם פירות יער וקולי פטל שהייתה מחווה טעימה וטובה לחורף שהסתיים לא מכבר. דגמנו גם טראפל קינג סייז, מוס שוקולד חלב, אגוזי לוז מקורמלים וקרם אנגלז שהיה גדול מהחיים. שבעים ומאושרים יצאנו אל תוך ערב תל אביבי קריר עם חיוך גדול על הפנים. תודה לך קלארו על ערב מוצלח, תודה לך אמא על דייט בלתי נשכח.
-
קלארו, מתחם שרונה, תל אביב
-
שימוש בחומר גלם מקומי-עונתי
-
המטבח הפתוח בלב המסעדה
-
יד מדויקת של השף רן שמואלי