מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> דרבי בר דגים תל אביב

דרבי בר דגים תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הלברק הוגש עם קונפי שום, ולווה בניחוחות רוזמרין ועשבי תיבול ירוקים. מידת העשיה של הלברק היתה מושלמת ובשרו היה נימוח ונמס בפה. טעמו של הדג היה כה משובח, ששכחתי מכל הגינונים ואכלתי אותו בידיים בתאווה רבה..." ענבל לורן שוחה עם הזרם של דרבי בר דגים תל אביב, ומגלה ים של סלטים טריים, דגים בשלל צורות הגשה וקינוח אחד סופר ממכר. מי מצטרף לסיבוב?

בערב חורף אביבי, הגענו למסעדת דרבי בר דגים, הממוקמת בלב אזור תעסוקה ומסחר בתל אביב, ליד מגדל אלקטרה ברחוב יגאל אלון. ומהרגע שנכנסנו למסעדה, שכחנו מהעולם שבחוץ והזמן כמעט עצר מלכת. האווירה במסעדה נינוחה, נעימה וחסרת יומרות. ואם במבט ראשון היא נראית מרווחת, אך כאשר נכנסים מעט פנימה מגלים שהיא רחבת ידיים ממש. בשעות היום פוקדים את המקום בעיקר עובדי המשרדים מהסביבה לעסקית של צהריים, ואילו בערב התאורה העמומה, יחד עם הבר הגדול במרכז ועם הכיסאות המפנקים, מזמינים נחיתה והתרגעות לאחר יום עמוס. נראה כי בשעות אלו המסעדה מארחת בעיקר זוגות אוהבים, משפחות ואירועים אינטימיים, אך המסכים המשדרים ספורט (דרבי כבר אמרנו?) רומזים שהמקום יודע גם ערבים סוערים יותר.

סלטים כיד המלך


כמה דקות לאחר שהתיישבנו, התמלא השולחן צלחות צלחות עם מגוון עשיר של סלטים, הכלולים במחיר המנה העיקרית ומוצעים במילוי חופש, החל מסלט ירקות, סלט כרוב מתקתק, סלט סלק, סלט זיתי קלמטה ופלפלים וסלט ירקות מוחמצים, דרך חצילים כבושים וחציל מטוגן, סלט גזר מתוק (בסגנון מרוקאי), מטבוחה חריפה וטחינה וכלה במטיאס מומלח ואיקרה. גם מקומו של פלפל חריף קלוי לחובבי הז׳אנר לא נפקד. כל הנדיבות הזו לוותה בלחם חם וטרי שהיה נהדר. מבין הסלטים בלטו במיוחד המטיאס המלוח והחצילים הכבושים. בנוסף, נחתה על השולחן מנת פטריות מוקפצות. הפטריות היו עשויות אל-דנטה, שחו ברוטב סמיך והיו מנוקדות בשומשום בשני צבעים. בשלב זה כבר הבנו שמכאן לא נצא רעבים.

לברק שלם בתנור - מה צריך בסך הכל בן אדם?


אך כל אלו היו רק הקדמה למנות שעליהן גאוות ומומחיות המקום: הדגים, אותם מקבלים כאן טריים מדי יום, רובם מהדגה היומית בים התיכון או מבריכות דגים בצפון הארץ. ונראה כי בדרבי בר דגים יודעים לטפל היטב בחומר הגלם הטרי והאיכותי. את כל הדגים ניתן להזמין שלמים, פתוחים או פילה, וכן ניתן לבחור מבין אפיה בתנור לטיגון במחבת. בהמלצת המלצרית, הזמנתי לברק שלם בתנור, ולא הצטערתי על כך לרגע. הלברק הוגש עם קונפי שום, ולווה בניחוחות רוזמרין ועשבי תיבול ירוקים. מידת העשיה של הלברק היתה מושלמת ובשרו היה נימוח ונמס בפה. טעמו של הדג היה כה משובח, ששכחתי מכל הגינונים ואכלתי אותו בידיים בתאווה רבה.

טעמו של דג הלברק עדין ומתאים גם לאלה שאינם חובבים מושבעים של טעמי ים מובהקים. בן זוגי, שלא אוכל מזונות שמקורם מהים, הרהיב עוז וטעם מעט מפילה הלברק. כנראה נצטרך לחזור לכאן כדי להמשיך את תהליך ההיכרות המחודשת שלו עם הים. הדג לווה בפירה עם בצל מטוגן וכן מג׳דרה, מנות פשוטות שלא האפילו על טעמו של הדג, שהיה ללא ספק, גולת הכותרת של הערב. בן זוגי הזמין למנה עיקרית בורגר בקר שהוגש עם ירקות, חמוצים ותוספת פטריות. הבורגר לווה בצ׳יפס, שהיה פריך ושמנוני בדיוק במידה הנכונה. המומחיות במידת העשייה של הדגים ניכרה גם באגף הבשר.

הקינוח שקורץ לים


את העיקריות ליווינו ביין אדום מרלו של גמלא, שהלם את הערב החורפי-אביבי. בשלב זה חשבנו שמוטב להפסיק ולחזור הביתה מלאים ומרוצים, אלא שאז נחת על השולחן תפריט הקינוחים ולא יכולנו להתאפק. בהמלצת המקום הזמנו קינוח מקורי עם קריצה לים: סושי קוקוס - פרוסות קרם וניל על בסיס חלב סויה עטופות בקרם שוקולד וקוקוס, בצורת סושי, שהוגשו על מגש סושי מסורתי לצד צלוחית רוטב, שהזכיר רוטב סויה, אך היה רוטב שוקולד כמובן. בקינוח שלנו בהחלט מספק את הצורך במתוק אחרי ארוחה דשנה. את הקינוח ליווינו בתה צמחים וקפה שחור.

אלה שיודעים להעריך דגים העשויים כהלכה, ובמיוחד אם יש בחבורה שומרי כשרות, דרבי בר דגים הוא בהחלט הכתובת עבורם.