''הלזניה עשירה אך לא מכבידה, עם מילוי מצויין של מנגולד, תרד ועגבניות, בתיבול מקומי של שום וזעתר, והקרמה של רוטב בשאמל וגבינת קשקבל...''. באמצע יום חורפי סוער, התחממה שפרה צח עם תפריט החורף של רשת לחם ארז
''לעיקריות בחרתי נפוליאון, שהן פרוסות של בטטה וכרישה בגבינה כחולה- מנה מצוינת, מקורית וגם משביעה...''. נועה שחר לקחה את אחותה, סרבנית אוכל ידועה, לקפה-קונדיטוריה מתוקה שבתל אביב, והצליחה לגרום לה להיפתח
''הנתח הגדול של הסלמון היה רך, עסיסי, ונטבל לפני כל נגיסה ברוטב היין המתוק. הדג היה כל כך טוב, שכמעט שכחנו את הסלט...''. אמיר בן נעים החליט, במקום לעמוד בפיתוי – להתמסר לו, בקפה-מסעדה פיתויים שבירושלים
''אור הסתער על מנה ענקית של צלעות צוואר מצויינות, ואנוכי התמודדתי בהצלחה עם ספריבס מעולים. הבשר היה עסיסי וטעים וחוסל למרות גודלן של המנות...''. אדווה גן סתיו מאשרת את האמרה המשויכת לאלביס פרסלי: אלבמה היא מקום בו הבירה קרה, הצלעות עסיסיות והאווירה לוהטת. אם כי היא מתייחסת למסעדת אלבמה שבנתניה, ולא למדינה שבדרום ארצות הברית
''אמא לוקחת מנה קלילה וייחודית יותר, של עוף באננס – נתחי חזה עוף מוקפצים עם מלון, תפוחים, אורז ושומשום ברוטב צ'ילי. המנה יפהפיה, מוגשת בתוך פרי אננס שלם. ''אני מקווה שהטעם טוב כמו המראה'', היא אומרת. לשמחתנו – זה אכן כך....''. האווירה הייחודית של מסעדת רוטמן בלוטם סייעה למיכל זמרני לגלות מחדש את אמא שלה
''שתי המנות הבאות הוכיחו, שכאשר חומרי הגלם מצוינים, אין צורך (ואפילו רצוי שלא) להעתיר עליהם מיני תבלינים, אלא לתת לטעם הבשר/הדג לדבר. הקרפצ'יו סינטה, בלסמי, ארוגולה ופרמזן, נתחים ורדרדים וטריים, עם נגיעות של מלח גס ופלפל שחור היו מעולים. כך היה גם טרטר מוסר-ים. לא פחות ממעולה...''. מיה בר החליטה לא להמר על אוכל טוב, ומצאה מענה במסעדת בויה
''פילה סלמון ברוטב שמנת עם נגיעות תפוז היה מצוין. עסיסי, נימוח, עשיר בטעמים, ומשתלב היטב עם הרוטב המעניין. לצידו קיבלתי כתוספת, לפי בחירתי, ירקות אנטי-פסטי ברוטב חומץ בלסמי. עבורי זו הייתה מנה קלילה לצהריים ומאד משביעה וטעימה...''. דניאלה בן משה נהנתה בצהרי יום שישי חורפי ומקומי מחוויה של פיאצה באיטליה, במסעדת פאברוטי אשר בנהריה
''מאחר שאנחנו אנשים מסודרים, עברנו יחד מנה-מנה, וככל שהתקדמנו, גדלה הסקרנות שלנו כלפי המנות האחרות. גולת הכותרת של הראשונות הייתה המוטבל, סלט חם של קוביות חציל קלויות ביוגורט עשיר וסמיך ופיסטוקים קצוצים. אבל גם שאר הראשונות היו מעולות ממש...'' מיה בר ואבא עשו חיים במסעדת טיקה ההרצליינית, שהפגישה אותם לראשונה עם מטעמי המטבח הטורקי
''אני מקבלת קרייזי אבי מקי, סושי הצופן בחובו טייגר שרימפס ואבוקדו, בציפוי פירורי פנקו. המנה נראית כיצירת בונזאי קטנטנה ומוקפדת: קישוט סלרי נחתך כעץ, ומצל על הג'ינג'ר הכתמתם. עיגולי גזר גזומים בקצוות כמניפה משמשים צלחת לוואסאבי. הרול עצמו מנוקד בחום ולבן – מיונז ורוטב טריאקי סמיך – וטעמו משלב היטב בין הדג לירק...''. מסעדת ליצ'י שבמרכז הכרמל היא המקום המושלם להתיידד בו עם האוכל האסייתי
''גרסת איציק למרק השף הוא מרק עגבניות ופלפלים קלויים בזיקוק בזיליקום, לחם קלוי וקציפת דגים, הממזג חריפות מעודנת ומתקתקות לכדי מקשה אחת, שהותירה אותנו תמימי דעים באשר למנת הדגל בארוחה...''. מסעדת סופיה הכשרה והמעולה שבמלון ענבל בירושלים, הפריכה למיכל וייס את כל הסטיגמות על מסעדות של מלון
''גולת הכותרת – מנה של קלאמרי בפלנצ'ה. קלאמרי סגול מהים התיכון, המגיע שלם על מצע עשבים, גופו הגלילי רך ולעיס, טעמו מעושן, הסלט המתלווה אליו מרענן ברוטב יוגורט, וכולו חגיגה של שלמות...''. מסעדת יוליה ממוקמת דווקא במערב, ולא במזרח כמו הדמות הטרגית של שייקספיר. אבל בכל הנוגע לאיכות האוכל – היא בהחלט השמש
''התורכים קוראים לאוזו שלהם Raki, ומסעדת בגפן הוא שימש אותנו כדי לשטוף נבחרת מוצלחת במיוחד של מזטים: עלי מנגולד עם צנוברים, אורז, בצל וצימוקים (שילוב מוצלח ביותר!!); סלט בורגול חריף; ג'אג'יק (הידוע גם בכינויו היווני צזיקי) סמיך שהורכב בצורה הרמונית, חציל קלוי ועוד...''. אדם בר פיצה על נפילת התוכניות לטיול בטורקיה, בביקור במסעדת גפן בתל אביב
''אל שולחננו עטור מפת התחרה הוגשה ברוסקטה עגבניות מצויינת, לחם איטלקי פריך בחלקו התחתון ועמוס תערובת מעולה של עגבניות טריות קצוצות, שום, בזיליקום ושמן זית מעל גבינות קשות שהותכו לפני בואן של העגבניות....''. אדווה גן סתיו גילתה פנינה איטלקית קטנה ואותנטית, מסעדת סיסי בטעם איטלקי שבהוד השרון
''בהמלצת המלצרית הזמנתי את ''ג'ודיטה'' – פטוצ'יני ברוטב עגבניות ותרד, בתוספת גבינת מסקרפונה שנמסה ברוטב החם ומתמזגת בו. למרות פשטותה, ואולי דווקא בגללה, זו מנה בהחלט מוצלחת – רוטב העגבניות פיקנטי במידה ופחות מכביד מרוטב השמנת, וגבינת המסקרפונה נמסה לתוכו ומעשירה אותו...'' שפרה צח הכינה את עצמה לחורף מפנק במסעדת אמורה מיו
''הגריל המעורב מכיל מכל טוב המטבח ההודי: עוף טנדורי מתובל בתבלינים הודים מסורתיים, עוף טיקה ועוף אפגני, שהן שתי מנות של נתחי עוף על גחלים בתיבולים שונים, ושני סוגי קבב, של עוף ושל בקר, טחונים גס ומתובלים בתערובות תבלינים הודיות. הכל טעים לנו, ודי מהר אנחנו מפסיקים לנסות לנחש מה זה מה, ופשוט נותנים לטעמים השונים לדבר...''. שפרה צח יצאה למסע בנבכי התרבות הקולינארית של הודו, במסעדת קארי פאלאס שבהרצליה
''מנת ריזוטו ירקות הייתה לנו בבחינת התנסות מרתקת ועזת טעמים: תבשיל אורז מסורתי עם זוקיני, פטריות, בטטה ופרמז'ן עטוף ברוטב שמנת אצילי וסמיך. איזה טעם מענג!...''. דניאל רום טוען שהיה נהנה במסעדת אלורה בת''א גם אם לא הייתה לו מילה טובה אחת לומר על האוכל. מזל שהמציאות לא העמידה אותו בניסיון הזה
''מגוון האוכל, מעבר לטעם הנפלא, גם הוא אדיר. להלן רשימה של רק חלק מהמנות שלקחנו: פילה לבן במילוי בייקון, פילה עגל במילוי פירות מיובשים, ספר-ריבס חזיר, אסאדו לבן מעושן, ברוסט לבן, רוסטביף סינטה, אסאדו עגל, חזה בקר, גלילות פרגית במילוי ריבת בצל ובשר מעושן, קציצות עוף ובקר, ועוד...''. נדב אבידן הצטייד בשדרת האוכל של מתחם טיב טעם בראשל''צ במזון לשבוע שלם. היה הרבה, טעים, ומשתלם
''סלצ'יצה היא נקניקיה חריפה פר הגדרה, גרסה למתקדמים של הצ'וריסו, עם כל היתרונות של הצ'וריסו ועם תוספת בולטת – חריפות קלה המתפשטת בחלל הפה. או שאולי לא כל כך קלה, כי תבל כבר היה בחצי הדרך להצטרף לברווזים במימי אגם...''. אין כמו ארוחת בשרים למייל-בונדינג. שי וקנין ניסה לשם כך את מסעדת אל גאוצ'ו שבקרית מוצקין. התאים לו בול
''אני זוכרת היטב את האגרול הראשון שאכלתי בישראל. הוא היה פריך, עשיר, עסיסי ומטוגן בצורה הכי מדויקת שאפשר. באותו ערב האמנתי שטעמתי את הדבר הכי טעים עלי אדמות. האגרול שאכלנו אני ורותם החזיר אותי לאותו ערב קסום. המון המון זמן לא הציפה אותי כזאת אהבה למאכל כמו באותו הרגע....''. שירי טוב התאהבה מחדש באגרול, במסעדת סאן פלאוור שבראשל''צ
פסטיבל חמשושליים, הנחגג בעיר הבירה זו השנה השלישית, כולל אירועי תרבות, סיורים ומסעדות במחירים מוזלים בכל רחבי עיר הבירה. אולם השנה, צוינה בפסטיבל חגיגה נוספת - חגיגת 40 שנה לאיחוד ירושלים. לכבוד המאורע, כינסנו ב-2eat את טובי השפים מירושלים ומתל אביב, ונסענו למלון ענבל לתחרות ייחודית: תחרות למנה שנוצרה בהשראת איחוד העיר. לצפייה בסרטון וידאו, לחצו כאן
''בתחילה, חוש הראייה מזהה את המנות מתקרבות. בערך מחצי הדרך, חוש הריח משתלט, וסוחף אותך למערבולת דמיון של אגדות נשכחות. אח''כ חוש השמיעה, כשאתה שומע בחצי אוזן את השותפה שלך אומרת בתיאבון - ואז זה קורה. חוש טעם שם את כל השאר בכיס הקטן, ואתה מתמכר באופן מוחלט וסופי לטעם הכל כך מיוחד הזה. כל המנות היו לא פחות מנפלאות....''. נדב אבידן התמכר לאוכל גרוזיני במסעדת דדה - אמא בגרוזינית - שבגבעתיים
''העיקריות הגיעו: טאנג'יה מראקשיה, שוק טלה עם בצל, לימון כבוש וכמון, אפוי בכד חרס; ומרוזיה-טאג'ין - תבשיל קדירה המבושל בישול איטי מאוד בכד חרס - עם בשר טלה במרקחת בצלים, צימוקים ואגוזים. כאן כבר ידענו בוודאות: אלוהים, יהיה גבר או אישה, הוא כנראה מרוקאי. אחרת, למה שייתן להם את כל המתכונים הכי שווים?''. נדב אבידן התארח במסעדת דארנא של אילן סיבוני, לשעבר השף של מלך מרוקו, והרגיש בעצמו מלך ליום אחד
''לעיקריות בחרנו בפרגיות, שנחו על הגריל פרק זמן מתאים, שצלה אותן מבחוץ, והשאיר אותן ורדרדות מבפנים, וגולת הכותרת: נקניקיות אלזס, שהכילו הפתעות מרנינות כמו פטריות וצנוברים, והתפצפצו בפינו בעושר של טעמים...''. אדם בר גילה בחדרה פנינה: האקדמיה לבשר ויין, מסעדה שהיא חוויה כוללת של אוכל, יין ושירה
''והנה זה התחיל: חציל בלאדי, לחם שום, אמפנדס פטריות וגבינת קממבר, קונפי ארטישוק עם טרטר טונה אדומה.... יש צורך לעצור כאן לרגע, ולהסביר איך זה הולך. מגיעות כ-2 מנות לשולחן, אנחנו אוכלים, מחליטים שזו המנה הכי טעימה שאכלנו מעודנו, וחוזר חלילה...''. נדב אבידן ניסה לשכנע את קובי מקציאנו, השף של מסעדת סול הירושלמית, לעבור לגור איתו ולבשל לו כל יום. הוא לא הצליח. ירושלמים - הרווחתם
אי-אה, אי-אה, או. ובחווה מסעדה משובחת, עם תפריט מענג. מיכל זמרני חזרה מחוות התבלינים, שם אכלה בין השאר ''צלחת ממולאים המהווה חגיגה של טעמים. מחד – חציל ממולא בתערובת מופלאה של גבינות מלוחות, צימוקים מתוקים וצנוברים, ברוטב גבינת לבנה. מאידך - משולשי פילו לוהטים, ממולאים בגבינה, עם טעם זעתר דומיננטי וחריפות קלה. מעולה, מעולה, מעולה...''.