מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> בריא וגם טעים במסעדת יהלים

בריא וגם טעים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הדג, דניס אפוי עם בצל, פנטסטי; בשרו רך, הוא מתובל בתיבול מינימלי, וטעים מאוד....'' מיכל זמרני ובן זוגה התפנקו ביהלים, מלון בוטיק ומסעדת בריאות, ולמדו על בשרם שהתפיסה לפיה מזון בריא אינו טעים - מופרכת מיסודה

הסמסטר נגמר, המבחנים התחילו, והלחץ של הגבר היה כבד מנשוא. בימים האחרונים הוא הסתובב בבית כארי בסוגר, מלמל לעצמו פסקי דין נבחרים, חיפש שרידי קרמבו בארונות וזרע חורבן והרס במטבח. השתדלתי להתייחס אל הנושא בסלחנות, אבל אז הוא התחיל להתלונן שהשיחות שלי עם המחשב – יש לי נטייה לנזוף בו כל פעם שהוא לא עושה מה שביקשתי - מפריעות לו להתרכז. התחלתי לחשוש שאם לא אעשה משהו, ובקרוב – לא יחלוף זמן רב לפני שאאלץ לבקר אותו במחלקה הסגורה, כשהוא כפות בכתונת משוגעים ומתלונן על הנשימות של הצוות. לכן, ביום של המבחן האחרון ארזתי לו תיק, הכנתי שקית עם כמה תפוזים לדרך, שלפתי כמה דיסקים נשכחים מהמגרה בסלון, דחסתי אותו למושב שליד הנהג – והי דרומה, לערד.

יהלים, מלון בוטיק ומסעדת בריאות, נמצא ברחוב האחרון של ערד. זה ששום דבר לא חוסם בו את הנוף המדברי ההררי והפראי, המשתפל גלים גלים בואכה ים המלח. דליה יהל, האישה והחזון שמאחורי המיזם, הייתה בעיצומו של תהליך הקמת המלון כשחלתה בסרטן, וצירפה אל הטיפולים גם טיפול הומאופטי, בעטיו נמנעה ממאכלים מסוימים. היום, אחרי שהבריאה והמלון עומד על תילו, הביאה את הגישה הבריאותית הזאת גם אל מסעדת המלון.

האוכל המוגש במסעדת יהלים הוא אוכל צמחוני עם דגש בריא. אין במטבח טיגון בשמן עמוק, וכשכבר כשמשתמשים בשמן – זהו רק שמן קנולה או שמן זית תוצרת בית, שאבא של דליה עושה בעצמו. אין גבינות שמנות – רק גבינות כחושות או גבינות מחלב עיזים. אין קמח לבן, ומעט הקמח שמשתמשים בו הוא קמח כוסמין (החיטה הבראשיתית) מלא, שמכיל מעט מאוד גלוטן, קל לעיכול ונחשב ידודותי מאוד למעיים. ''הדגש הוא על מה שהגוף צריך'', אומרת דליה. ''מה שלגוף יהיה קל לעכל, ושיש בו ערכים תזונתיים טובים''. בהתאם לכך, כולל התפריט הרבה מרקים, קינואה, שעועית, ירקות מוקפצים, זרעונים וגרעינים, שלושה סוגים של פסטות (רגילה, מחיטה מלאה או מכוסמין), והרבה תה וחליטות מסוגים שונים – מה שמשלים את נושא האוכל הבריא.

היופי הוא שכל הבריאות הזאת לא באה על חשבון הטעם. אנחנו נהנים מארוחת ערב עשירה, הכוללת מרק בצל ומרק ירקות עם יין, מתקתק ועשיר, המוגשים עם קרוטונים מגרעינים ולחם מקומי אפוי. אחר כך, מגיעות המנות העיקריות – קיש תרד זרוע שומשום, עם סלט ורוטב הבית; מנה של קינואה חמה, שפעם הגדרתי כמזון לתוכים ועכשיו אני אוכלת בהנאה; סלט פסטה וגבינות קר, חמצמץ וטוב; וגולת הכותרת – דניס אפוי עם בצל, המוגש עם אורז מלא. הדג פנטסטי, בשרו רך, הוא מתובל בתיבול מינימלי, וטעים מאוד. עם כל זה אנחנו לוגמים כוס יין אדום של יקב הבוטיק המקומי, יקב יתיר.

בעוד אנו גונבים זה לזה מהצלחת, מספר לנו דליה על המלון. הגישה במקום אירופאית, בשירות ובהגשה. המלון מיועד למי שמחפש שקט ושלווה, יחס אישי, והקפדה על הפרטים הקטנים. הוא כולל חדר טיפולים ומסאז'ים, וניתן לצאת מפה גם לטיולים, במסלולים רגליים ובמסלולי ג'יפים. אין ילדים מתחת לגיל 14, אלא אם כן לוקחים את כל החדרים. המקום האידיאלי להתנתק ולהירגע. דליה מספרת על מלון קטן שביקרה בו בעת ביקור בקפריסין, שמנהלים אותו זוג אחים פנסיונרים. כשאלה את אחד מהם למה הוא עדיין עובד – הוא ענה לה ''בגלל השיחה שאנחנו מנהלים עכשיו''. ''וזאת גם הגישה שלי'', אומרת דליה. ''אני נמצאת פה, ויש לי את הזכות לארח אנשים ולעשות להם טוב''.

אנחנו מקנחים עם שתי עוגות נהדרות – עוגת גבינה אפויה מצופה בשוקולד, ופילו תפוחים ממולא קוביות תפוחים גדולות, אגוזים וקינמון – ופורשים אל חדרנו הלבן והמפנק. החדרים מינימליסטיים, ללא תמונות או שטיחים, ''כי אז אתה עסוק בלספוג את הדברים, ואתה לא משחרר''. הדגש הוא על נוחות – כל פריט נבחר מתוך מחשבה איזה פונקציה ימלא, ואיך הוא ישתלב במקום וישלים אותו. על מיטתנו העצומה והנוחה מנסה הגבר לצפות במשחק כדורסל, אבל נרדם עוד לפני תום הרבע הראשון. אני קוראת, צופה בסרט, ובעיקר – מקשיבה לשקט. השקט העולה מן המדבר, הפרוס מתחת למרפסת שלי, ושקט נשימותיו של הגבר שלי, שלראשונה מזה כחודש ישן שינה רגועה וטובה.

למחרת הגבר כבר ער ובמצב רוח טוב, ומספיק לגרור אותי לסיבוב בג'קוזי לפני שחוזרים למסעדה לארוחת בוקר – בריאה וטובה, המורכבת מכל מה שהגוף צריך לאחר שנת הלילה הגדולה. סלסלה עם ארבעה סוגי לחמים, גבינה רזה, בולגרית עיזים 5%, זיתים, סלט טונה טעים וחמצמץ, סלט ירקות מתובל בשמיר ובצל ירוק, זיתים, דבש וריבה ללא סוכר. אנחנו מנשנשים קצת עד בוא החביתות - עין הפוכה בשבילי, אומלט עם עגבנייה ועשבי תיבול לגבר. שתיהן מטוגנות עם מעט מאוד שמן, ומתובלות בתיבול עדין. ''יש בעיה עם קונספט של בישול בריא, תפיסה שבריא זה לא טעים, וזה לא נכון'', אומרת דליה, ''הרבה דברים שאנחנו אוכלים בריאים. צורת הבישול היא שהופכת את זה ליותר או פחות בריא. שמן תמיד אפשר להוסיף, אבל אי אפשר להוציא. אותו דבר מלח. תנסו את המינימום, לרוב זה מספיק''.

בסיום הארוחה אנחנו מרוצים על המילימטר: אכלנו מספיק כדי שנרגיש שובע, אבל בלי להתפוצץ, להרגיש כבדים או לאכול יותר מדי, מה שיכול לקרות בקלות בארוחות בוקר במסעדות, כשיש כל כך הרבה שפע. והיה לנו טעים, ונחמד, ונוח. אנחנו נשארים עוד קצת במרפסת של המסעדה, מתחממים מהשמש החורפית של המדבר, מתפעלים מפסלי הגינה – תרנגולות וטווסים יפהפיים שמציג פה אומן מתכת, ומתקשים להיפרד. אבל הבוקר כבר הפך מזמן לצהריים והגיע זמננו לזוז. בדרך חזרה לצפון הגבר מזמזם להנאתו עם הרדיו, מספר בדיחות ומציע שנעצור עצירה ספונטנית אצל חבר שלו בבאר שבע. לא יאומן מה 24 שעות של בריאות מפנקת יכולות לעשות לבנאדם.

יהלים
מואב 72, ערד.
077-2028126