עוד לא סוודר או פוך, ובכל זאת נראה שהקיץ מתחיל לאסוף את כליו ולסגת, מפנה את מקומו לחגים. ובעניין החגים: איפה אתם בראש השנה? ומה יהיה על שולחן החג שלכם? הנה הצעות למסעדות שכבר מתחילות להכין לכם אוכל מוכן לחג
"רוטב היין האדום על הסינטה הוסיף מתקתקות נעימה, כבד האווז על הפילה הוסיף נימוחות עילאית, קונפיטורת עגבניות השרי הייתה משגעת והוסיפה צבע עז למנה..." אורלי פרש אזולאי מגלה את הבשורה של מסעדת רק בשרים באילת
לא על השרימפס לבדו. מי שעושה יום-יום את הבחירה הכשרה, עומד בה גם כשהוא מגיע לתל אביב, עיר החטאים. מתברר שההיצע הקולינרי הכשר, גם בעיר הגדולה, הוא לא כל כך מצומצם כפי שחשבתם. הנה מסעדות כשרות בתל אביב
אורית איציק מחפשת מסעדה באזור התחנה המרכזית של תל אביב. פליטים מסודן ומאריתריאה, מתברר, פתחו כאן עולם קולינרי לא קטן ומאד מעניין. מדרחוב נווה שאנן, מרכז הקסטות והנעליים לשעבר, אינו שונה במהותו גם היום
והנה אנחנו עדיין משוטטים באזור התחנה המרכזית של תל אביב. במקום המפגש המרכזי שבגינת לווינסקי מנצלים כולם כל פיסת צל על כר הדשא. אנחנו, מותשים בצהרי שישי, מחפשים משהו לאכול, והפעם מתמקדים באוכל אריתריאי
הקיץ עדיין בירושלים, האוויר צלול כיין, ויש מסעדות רבות שמעניקות לו טיפול ראוי, עם מנות הולמות. אספנו בשבילכם רשימה מכובדת של מסעדות לא כשרות בעיר, כי אנחנו יודעים שלפעמים אתם מעדיפים את זה ככה, וקשה לכם למצוא
"שולחן פינג-פונג, שולחן ביליארד, משחקי וידאו, טירות מתנפחות ופינה לקליעת צמות..." אמיר נהרי מפסיד במירוץ מכוניות פלייסטיישן בחגיגת בר מצווה בקימבה אירועים, רחוב הארבעה בתל אביב: גם לילדים וגם למבוגרים
"תאנים היא מסעדה מקסימה עם אווירה מיוחדת, נוף מפעים שמשקיף אל עבר העיר העתיקה, ומנות שהן שילוב של טעמים וצבעים יחודיים..." יעקב אלברט מבקר בתאנים – אחת המסעדות הצמחוניות הוותיקות בירושלים, ומתרשם לטובה
"ברקע מתנגנים שנסונים צרפתיים מודרניים וישנים כאחד. זוג אוהבים מתלחשש בפינה מעל שתי כוסות יין לבן ומאחור נשמע שקשוק המחבתות מהמטבח..." אמיר נהרי נהנה מאווירה נינוחה ונעימה במסעדת קרוסל של השף סטפן ברעננה
מספרים שהדרך ללבם של בני הזוג נכבשה מאז ומתמיד דרך הבטן: עם מאכלים מעוררי תאווה ותשוקה, כאלו שמזכירים תקופות אחרות בהיסטוריה, רומנטיים או סתם טעימים. הנה הצעות, כדי שיהיה לכם ט"ו באב שמח ומלא אהבה במיוחד
החלטתם להפסיק לפחד מהחום ולנסוע לדרום? אולי אתם בדרככם חזרה מהטיול ולא יודעים איפה למצוא מסעדה? אספנו בשבילכם כמה הצעות למסעדות בדרום כדי שאת הטיול הזה לא תסיימו רעבים, ומי יודע, אולי תבחרו גם לחזור
"המגמה המתקתקה נמשכת גם לעיקריות, עם ג'רי קא קווארה – נתחי אנטרקוט ברוטב שזיפים מתקתק וסמיך, עם פטריות פורטובלו, בצל וקשיו, שמשתדכים היטב לאורז פרסי חלק..." מיכל גיא וברת בבר גיורא במסלול בין דיזינגוף סנטר לכיכר
יעקב אלברט מבקר במסעדה הצעירה בייגל פלייס שביישוב אפרת. העיצוב צעיר והמנות קלות אך טעימות: בייגלס פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, שקשוקה ירוקה ומלאת תרד, גבינות שמנת מיוחדות וסלטים טריים. באים בבוקר ובצהריים
ארז שבת, חובב רמת הגולן, מגיע לביקור במסעדת טעם הגולן שבמרכז המסחרי של קצרין. כאן הוא מוצא מסעדה חלבית וכשרה, בית קפה, חנות שמציעה מכל טוב הארץ ומבשלת בירות מעניינת. וגם נוף מרהיב, שעשוי להזכיר לכם את טוסקנה
"כל היום פינטזתי על בייגל אמריקני, או כפי שקוראים לו באמריקה – בייגל יהודי – עם המרקם הרך, הקרום המבריק והפרג. הגעתי למקום הנכון..." יעל ברקוביץ' במסע אחר הבייגל בבייגל מן החלבי והכשר בגבעת שאול, ירושלים
"המנות תמיד גדולות ומשביעות, והשירות יעיל ומחויך, עם מלצרים שיודעים לפרט את המרכיבים של כל מנה ומנה ויעזרו לך בסבלנות להחליט מה בא לך היום..." שפרה צח מלבנת עניינים בארוחת ערב בריבר נודלס בר שברמת גן
שותפים למאבק על מחירי הדיור בתל אביב בפרט ובארץ בכלל, החלטנו לסייע גם אנחנו. מצאנו לאנשי האוהלים וגם לכל מי שמכלה יותר מהשכר החודשי שלו על שכר דירה, מסעדות זולות בתל אביב. כי אוכל טוב במסעדה טובה מגיעים לכולם
מתברר שאילת היא הרבה יותר מאסופת בתי מלון וילדים עם שנורקלים. מדובר במרכז קולינרי לא רע בכלל, ואם אתם כבר בחופשה אז מומלץ ללכת על זה עד הסוף ולנסות את כל מה שיש לה להציע. אז מה אתם מתכננים לאכול בחופשה שלכם?
ביום חמישי אחר הצהריים, בזמן שכולם היו בעבודה, חתכה אפרת רוזן לחוף היום של ראשון לציון, שם לא הייתה מתאימה יותר ממסעדת פרנצ'סקה. היא קוראת לעצמה איטלקייה, אבל כולם יודעים שאין יותר ישראלית חמה ומזמינה ממנה
"בן-ארוש, חניך הקורדון בלו בפסדינה, קליפורניה, אשר השתלם אצל שפים מובילים ובהם תומס קלר ושלום קדוש, יצר תפריט המשלב חומרי גלם מקומיים, שיטות בישול עדכניות ופרשנות אישית למטבח הישראלי..." שפרה צח, קדמה, ירושלים
תמיד עולה השאלה הזו לפני שהם מגיעים מחו"ל, האורחים. לאן לקחת אותם? הנה עשר המלצות, כדי שתוכלו להראות להם את ישראל מכל הזוויות שלה: החל מהים דרך החומוס וכלה בגורמה, מירושלים דרך מרכזי הערים ועד לצפון הרחוק
"כשאלוהים חילק את האדמה בין כל העמים בעולם, הגרוזינים היו עסוקים באכילה ושתייה ולכן איחרו. אחרי משא ומתן, הוא נתן להם את החלקה ששמר לעצמו. אני מקווה שהם נתנו לו איזה צ'יבוריאקי..." יונתן שטרנברג, ראצ'ה, ירושלים (לשעבר)
"אני אוכל במקומות רבים שדוגלים בסלטים תחילה, ומעולם לא קרה שסיימתי אותם עד תום. כך קורה כשמכינה אותם יד אומן..." אמיר נהרי אוכל אצל השף אלרן גולדשטיין במעדניה של גולדשטיין שבסביון. הרבה יותר מרשים ממה שזה נשמע
דניאל לוין עוצר בג'רביס מבית הטאבון והמנגל שבקניון נווה-מרום, רמת גן. מתברר, שגם פרגית עושים באהבה, גם שווארמה וגם שיפוד פילה בקר. אפילו הצ'יפס הוא אמנות פריכה ורותחת. חכו, עוד לא הגענו לפיתות שיצאו מהטאבון
"עכשיו מתחלקת תשומת לבנו בין הארצי – האוכל שעל שולחננו, לקוסמי – ליקוי הירח שמתרחש ממש ברגע זה מעל ראשינו. מעניין מה תאמר האסטרולוגיה ההודית על צירוף המקרים, כי צ'אנדרה פירושה ירח..." שפרה צח, צ'אנדרה, תל אביב